Hälsa & Livsstil

Hur svårt kan det egentligen vara?

För nästan exakt två veckor sedan tog jag min sista cigarett (IGEN). Tanken var att sluta röka i samma stund som jag klev på planet till Gran Canaria. Perfekt tillfälle då jag skulle tillbringa två veckor med två icke rökare, trodde jag. Men det var semester, jag njöt av varje minut och ville då inte sabba något pga absinten. Så med andra ord, jag rökte vidare under semester och så några dagar när jag kommit hem till Sverige. Jag ville hitta rätt tillfälle att sluta på och det var egentligen inte det rätta tillfället när jag väl slutade. Tanken var att stiga upp på torsdag morgon och ta mig en promenad och då samtidigt köpa ett paket cigaretter, men det visade sig inte alls bli så. Sista togs på onsdag kväll och sedan hade jag inte tid att springa iväg för att köpa nya under torsdag morgon eller förmiddag. Så när klockan närmade sig 15 tiden på torsdagen och jag fortfarande inte hunnit köpa några nya så tänkte jag är det var lika bra att sluta.

Så för typ 7 gången så testar jag att sluta röka på nytt. Jag har gett mig f*n på att 2023 skall bli året jag kliver in med hälsan på topp. Så nu har jag ca 10 månader på mig att fixa det. Tror ni jag klarar det?

Jag är fullt medveten om hur mycket skit rökningen gör med kroppen och hälsan, så det är absolut ingen nyhet att rökning dödar. Men i dagens samhälle är det så mycket annat som dödar. Strunt samma, jag skall i alla fall försöka göra så gott jag kan för att hålla mig från cigaretterna nu.

Har du slutat röka, hur gick det?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Karin 17 mars 2022 at 17:30

  Har slutat och är inne på 8:e året utan. Det bästa jag gjort för mig själv och hälsan. Mår så galet mycket bättre fysiskt nuförtiden.
  Håller både tummar och tår för att du skall lyckas.

  • Reply Annica 19 mars 2022 at 16:10

   8år! Det är bra det. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.