Om Annica

Annica heter jag som driver Dare to be you.se.

Bosatt i Stockholms norrort men drömmer om ett liv utanför Stockholm, kanske utanför Sveriges gränser igen. 40 år och letar rynkor och grå hårstrån varje dag. Är rädd för den där dagen då man vaknar upp och inser att ansiktet är på väg ner mot marken.

Jobbar som ekonomiassistent på heltid efter ha varit sjukskriven från och till under det senaste halvåret. Det är där psykisk ohälsa kommer in i bilden. Älskar verkligen att vara kreativ och det visar tydliga spår i mitt i hem. Inget går säkert när jag är i närheten eller det var så förut, innan jag blev ”sjuk”. Nu försöker jag hitta tillbaka till samma livsgnista igen.

Daretobeyou är ingen renodlad skönhetsblogg. Det finns så mycket annat som intresserar mig utöver skönhet. Men när det gäller skönhet så har jag alltid haft ett intresse men aldrig gått fullt ut, tyvärr. Så nu försöker jag ta igen allt jag missat. Är inte utbildad på något sätt utan försöker lära mig själv genom att snappa upp information hela tiden och framförallt träna och testa. Köper troligen på mig lite för mycket produkter då jag är svag för budget märken och kan då köpa en av varje bara för att få testa.

Jag är inte rädd för att testa nya produkter och stilar så ni kommer troligen få stå ut med ett och annat misslyckande här på bloggen. Men framförallt är jag av sådan person som tycker att alla duger som dom är. Du behöver inte följa trender slaviskt för att vara värd något. Alla har sin stil och det skall vi uppmärksamma här!

Så vem är jag in på huden?

Hudtyp:
känslig och reaktiv, ytliga blodkärl
Övrigt: 
rosacea
Hudton:
ljus (fair)
Ögonfärg:
blå melerade
Hårtyp/hårfärg:
tunt/rakt kort hår, känslig hårbotten – mörkblond i grunden men nu mörkbrunt med inslag av violett.
Favorit doft:
Sandelträ, vanilj, hallon

Bortom skönhetens värld finns en annan….

Lägger vi skönhet åt sidan för en stund så har jag otroligt mycket annat som jag brinner för. Bakning, matlagning, mode och inredning försöker jag få till det med då det som sagt lätt kliar i fingrarna på mig. Musik och film är ett annat stort intresse som gärna fångar mina kvällar när jag inte kan sova. Laster som jag bär på är troligen att jag är anteckningsbok fanatiker. Älskar att strukturera upp saker, allt från böcker i bokhyllan till listan med veckans inköp. Ändå sen jag var barn så älskar jag att klottra. Sen om det är medans jag pratar i telefon, dekorerar tårtor, målar väggar eller skissar tatueringar spelar ingen roll. Jag har en kreativ ådra som alltid hungrar efter mer.

Så egentligen skulle jag kunna säga att denna blogg mer är en livsstil än enbart skönhet. Jag kommer dela med mig av skönhet i rätt stort omfång men även om min vardag och det här med att våga vara dig själv hur du än ser ut eller känner.

Mig når ni alltid på annica@daretobeyou.se