Skönhet

Färgbomba håret..

2019 skrev jag ett inlägg om just färgbomber till håret, tänkte att det var dags att uppdatera det lite då det hänt otroligt mycket sedan dess. När dessa färgbehandlingar kom in i mitt liv så har jag slutat att färga mitt hår med en permanent hårfärg och endast gjort blekningar och sedan använt mig av färgbehandlingar i olika slag. Det finns en uppsjö av märken och nyanser idag så är du inte rädd att sätta färg på håret är du nu i himmelriket utan att bli pank! Men det är en del saker man bör tänka på innan man drar igång med denna process. Det är otroligt lätt men resultatet kan bli lite annorlunda från person till person. Så jag tänkte hjälpa till lite på traven med vad du bör tänka på.

Så vad behöver man egentligen tänka på innan man drar igång och färgar håret i regnbågens färger?

 1. Färgbomb / färginpackning är ingen permanent färg och kommer därför inte stanna kvar tills håret vuxit ut.
 2. Läs på förpackningen innan du köper den ifall du behöver ha behandlat hår eller inte. Det är nämligen väldigt många av dom som inte fäster på icke behandlat hår. (Med behandlat hår menar dom blekt eller färgat)
 3. Använd skyddshandskarna!!
 4. Skall håret vara torrt eller blött vid applicering? Läs en extra gång innan du börjar.
 5. Bör håret vara nytvättat eller inte?
 6. Är just denna färginpackning du valt för ditt hår? Kolla så att du tagit rätt, visa är för blont hår och andra för brunetter.
 7. Se till att applicera jämnt i hela håret. Är du mörkhårig kanske det inte syns så mycket, men är du ljus så kommer det garanterat synas där det blir ojämnt tyvärr.

| Björn Axén | Maria Nila | Moroccanoil | Grazette | Davroe | Revlon |

Det finns en rad olika modeller att välja på. En färginpackning som nöts ut efter 6 till 8 tvättar, en som är lite snällare som går ur redan efter 1 till 2 tvättar. Men tänk på att utgå ifrån ditt hår. Tar jag en färginpackning som håller 6 till 8 tvättar så är det mer upp till 20 tvättar beroende på vilken tid på året det är och hur pass behandlat (slitet) håret är. Vågar du inte chansa så skulle jag testa med att köra på en wash out, 1 till 2 tvättar och sedan vara inställd på att den kanske håller i sig upp till 10 tvättar om du är väldigt ljus eller har slitet hår.

Maria Nila Colour Refresh (259SEK) är den som jag använt mig mest av när jag vill få till med någon färg i håret. Tror jag avverkat 3-4 stycken av just Vivid Violet. Vet du att du vill ha en färg som sitter och är stark så är det denna jag rekommenderar. Så glöm absolut inte handskar när du använder denna. Vid köp medföljer alltid en uppsättning med handskar, använd dom! Maria Nila Colour Refresh finns i 13 olika nyanser och även 2 olika storlekar. Dessa håller 4 till 10 tvättar. Men det är som sagt helt beroende hur ditt hår mår.

Grazette Colour Mask (179SEK) finns i 11 olika nyanser och håller även dom i 4 till 10 tvättar. Dessa luktar så himla gott så risken finns att man överdoserar med produkten. *skrattar*

L’oréal Colorista Washout (79,20SEK) håller i 2-3 tvättar och finns i 13 olika nyanser. Denna skulle jag rekommendera om du inte vill att färgen skall sitta allt för länge men ändå längre än 1 tvätt.

| Depend | Loreal Colorista | Grazette | Maria Nila |

Ett alternativ är att blanda ut färgbehandlingen med lite vanligt balsam för att tona ut färgen. Sedan finns det självklart dom som inte fäster överhuvudtaget på dig men kanske gjorde det på din kompis. Det beror helt och hållet på att ni har helt olika kvalitet på håret. Många av varumärkena har även en produkt som du kan blanda ut deras färgbehandlingar med. Sedan finns det som sagt en drös med “snällare” färgbehandlar och produkter som hjälper till att få ut färgen när du tröttnat.

Sedan behöver du självklart underhålla färgen om du vill behålla den och låta ditt hår må bra. När jag vill att färgen skall hålla jämnt så kör jag en inpackning en gång i veckan. Då detta inte skadar håret så gör det inget om du vill ha lite i håret vid varje tvätt för att det inte skall fada ut. Allt hänger på din hårkvalitet och självklart hur pass stark färg du vill ha i håret.

Något annat du bör ha i åtanke innan du sätter igång och behandlar håret är att om du är väldigt ljus så kan det bli skiftningar i håret även när du slutar behandla det. Dom gånger jag gör uppehåll med det lila så börjar alltid mitt hår skifta i blått och grönt.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.