Hälsa & Livsstil

En helg på landet

En helg blandad av storm, regn, svamp och en hel del rogivande stunder…

Så hur gick det att åka upp till stugan och tillbringa en helg på landet? Jag bestämde mig för att ta det super lugnt från att klockan ringde på torsdag morgon. Det fanns absolut ingen anledning till att stressa. Hur ofta säger man så? Hela förmiddagen på jobbet gick som det borde en vanlig dag då löner skall göras och avtal skall förnyas. 

Väl på väg till tåget rullade det på utan problem tills jag kom til centralen. Hur tusan hittar man från tunnelbanan till regionaltågen nu när dom byggt upp var första tanken. Med en sväng åt fel kom jag sedan på rätt bana. Tåget gick i tid, kors i taket! Min vagn var lugn och skön. Jag kunde utan problem njuta av min vanilj latte och cheesecake muffin samtidigt som jag betade av lite mail och skrev några inlägg. Fördelen med att boka 1 klass, wi-fi och bord som är stabilt. Sa jag att solen visade sig på sin bästa sida hela vägen utan att vara så där äcklig varm som sist då jag skulle ta mig exakt samma sväng.

Sambon hämtade upp mig i byn då jag inte kände för att gå runt milen för att komma till stugan. Så härligt att komma upp till skogen och få tillbringa några dagar i tystnaden. Saknar den så otroligt mycket! Nästa helg skall jag tillbaka men då blir det med tjejerna och lugnet blir inte riktigt samma sak. Men förstå mig rätt, vi har det så jäkla trevligt under våra helger i stugan. Jag saknar den riktiga tystnaden hemma i Stockholm.

Första dagen i stugan jobbade jag faktiskt nästan hela dagen innan vi tog oss ut i skogen för att plocka svamp. Det är så rogivande att gå där ute i skogen och bara vara. Att plocka svamp för min del är en bonus egentligen, det är sambon som älskar att hitta svamp. Jag tycker det är mindre roligt eftersom det är jag som rensar den sedan.

I lördags tog vi en sväng in till Lindesberg för att besöka Erikshjälpen och Mejk. Tyvärr kom vi hem tomhänta denna gång. Väl hemma i stugan tog vi tag i träd som fällts. Det var dags att klyva ved så vi har till nästa år. Jag tröttnade dock och tog mig en sväng i närliggande skog. Lite svamp fick följa med hem igen.

Vet faktiskt hur många timmar jag la ner på att rensa svamp denna helg. Så sjukt tråkigt. Tur nog brukar jag alltid se till att det blir lite rödvin och ansiktsmaskande till. Tiden går lite fortare då.

När söndagen kom var vi alla tre väldigt ledsna över att behöva åka hem. Den som absolut inte ville åka hem var Bull. Han smög runt längst väggarna hela förmiddagen och försökte hitta ställen där han kunde gömma sig. Ja det är inte alls kul att åka hem när man väl gjort sig till ro i stugan. Skönt nog åker jag upp på fredag igen som sagt med tjejerna.

Vill ni ha fler sådana här inlägg där jag skriver om livet rent allmänt och inte bara en massa produkter / kläder / inredning hela tiden?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Wysteriia 24 september 2018 at 17:34

  Åh jag vill ha mer såna här inlägg! Jag försöker leta efter lite mer “vardagsbloggar” numera nämligen 🙂

  • Reply Annica 24 september 2018 at 22:02

   Ja det är lite det jag gör också. Börjar tröttna på bloggar som bara kör inlägg efter inlägg med produkter. 🙂 Vill ha mer vardag och personligt.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.