Hälsa & Livsstil

Destination Ullared

Kliar det i fingrarna när lönen kommer, kanske är du inställd på destination Ullared. Oavsett om du är van shoppare eller kanske första gången, här kommer några tips att tänka på när du far ner mot Gekås och spränger plånboken.

Jag har haft två dagars semester då jag tog med mig föräldrarna och åkte ner mot Ullared. Det är så löjligt, men varje gång så ser jag verkligen fram emot resan genom att planera inköp i veckor innan. Men så desto närmre vi kommer ju mer panik får jag. Vad har jag gett mig in på, kommer jag verkligen klara av att gå där inne? Har varit ner en del gånger men är absolut ingen stammis. Några gånger har gått väldigt bra men gången då en panikattack kom över mig sätter sina spår. Denna resa gick bra även om jag fick lite panik under några timmar pga sjukt mycket folk. Men jag tog mig igenom utan några större problem.

Otroligt viktigt, se till att ha ordentliga skor. Några som är bekväma och som andas. Lämna klackar och flipflops hemma. Dina fötter kommer tacka dig! Mina fötter var inte glada på mig efter denna resa. Bar ett par typ vans som blev otroligt varma och andades inte överhuvudtaget, tunn sula och inte speciellt stötdämpande mot andras fötter eller kundvagnar.

Försök planera vad du är ute efter. Du kan nog få ihop en lista med saker du verkligen behöver. Skriv då ner alla storlekar. Risken finns annars att du bara går och slänger ner saker i vagnen för att det är billigt. Men jag lovar, det är inte billigt när du väl kommer hem och inser att du inte alls behövde alla dom där sakerna.

Det jag har märkt är att folk åker ner för att handla till barnen. Om det är något du kan spara pengar på så är det just prylar och kläder till barnen. Jag tog mig en sväng till bebis hörnan nu sist då vi har fått tillökning i släkten för att se om det fanns något roligt. Nu har jag egentligen inte så mycket att jämföra med då jag annars inte köper bebisprodukter, men jag tyckte inte det var speciellt dyrt.

Mitt mål har alltid varit att titta på kläder. Och som ni kunde läsa tidigare i veckan (här) så var det även så denna gång. Det finns kläder för dig som har mer kurvor om än inte allt för mycket plagg. Men jag tycker faktiskt att Gekås har skärpt till sig väldigt bra mot dom första gånger jag varit där. Drar du 48/50 så kan du princip handla vilka plagg som helst där och behöver inte gå till deras avdelning för större storlekar. Just den avdelningen var faktiskt en besvikelse denna gång. Hittade absolut ingenting som passade mig. Det var lite tant mode över alla plaggen tycker jag.

Checklista:

Kom tidigt (Dom första timmarna är mycket lugnare)
Ta pauser (Det finns flera olika platser i varuhuset där du kan inta dryck och mat)
Undvik löningshelger eller industrisemestern (under vecka 28 till 33 och på hösten vecka 38 till 50 är det högsäsong på Gekås)
Kan du så undvik att gå dit när det är dåligt väder
Glöm inte peng till kundvagn
Ta en blå korg och ställ i vagnen, så bra att lägga små produkter i den

Boende

Det finns nog boende för dom flesta livsstilar runt omkring Gekås, oavsett om du vill tälta, bo på hotell eller hyra en mysig stuga. Funderar du på att åka under högsommar eller skollov så rekommenderar jag att ni är ute i tid och bokar boende. Det blir lätt fullt både på deras hotell, motell och camping så fort skolorna är stängda. Jag har bott några gånger på campingen i olika stugor och kan varmt rekommendera dessa.

Men jag har även ett annat hotell som ligger ca 5 minuter bort från Gekås med bil. Hotell Ulla, ett hotell som både kör med hotellrum och budgetrum. Det som skiljer dom åt mer än priset är att budgetrummen inte har badrum och toalett på rummet utan det är gemensamt ute i korridoren. Har personligen inte testat ett sådant. Dom vanliga hotellrummen är väldigt fräscha och har lagom stora badrum. Senast hade vi ett familjerum där det får plats upp till 4 personer. Inte en överdrivet står frukostbuffé men jag har sett mycket värre. Du hittar något för alla där och även glutenfritt har jag hört.

Mat

På området runt Gekås finns det Rasta, Harrys, en korvkiosk och pizzeria tror jag. Ja du hittar något att äta utan problem. Bor du på campingen har dom även catering som du kan beställa via servicehuset. Men jag måste slå ett slag för Mandy´s Diner som ligger i Älvsered. Det är en bit ifrån Ullared så du behöver bil för att komma dit. Ring och boka bord oavsett om ni är två eller fyra. Det är en väldigt populär restaurang och inte speciellt stor. Och glöm inte att beställa en milkshake! Men innan du beställer en så måste du se dig efter vilken som är månades smak. När jag var ner så var det kaffe som var månadens smak, tyvärr såg jag det alldeles för sent och han därför inte prova den. Fast min Oreo var grym så jag är inte så ledsen.

Det finns säkert så mycket fler tips och trix inför en resa till Ullared. Är det något ni undrar över så släng iväg en fråga bara så svarar jag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.