Hälsa & Livsstil

Att välja den ”sundare” vägen…

Att välja den sundare vägen men ändå inte gå miste om något roligt. Det här med att välja bort alkoholen utan att egentligen kalla sig nykterist och vara “tråkig”.

För några dagar sedan frågade jag på instagram om ni hade tips på alkoholfria drinkar. Detta för att värmen är på väg och jag älskar vanligtvis att göra olika trevliga sommardrinkar. Tänk att få njuta där i solen med en svalkande drink. Men nu är det så att jag håller mig till den nyktra livsstilen. Tydligen har jag hakat på den nya trenden att leva nyktert. Nja det var inte riktigt min tanke när jag väl valde att hoppa över alkoholen.

Men för att ge lite bakgrund till varför jag valt bort alkoholen. Det är inte så att jag var/är alkoholist som min mor tyckte det lät som när jag frågade om drinkrecept på Instagram. Den dagen jag beslutade mig för att sluta dricka alkohol var samma dag som jag började med antidepressiva tabletter. Det är inga problem att dricka alkohol med dessa tabletter bara du inte sväljer dom med alkoholen. Jag kände helt enkelt bara att jag ville utesluta alkoholen i mitt liv under den perioden som jag åt dessa tabletter.

Nu är det så att jag tar dessa dagligen fortfarande och vet inte hur länge jag kommer göra det, men jag känner inget behov just nu över att börja dricka alkohol igen. Fast jag saknar dom där drinkarna. Och dom behöver absolut inte innehålla någon alkohol. Kanske lite svårt att göra min favorit drink Whiskey Sour utan alkohol. *skrattar*

Har du några såna där wow recept på drinkar eller andra drycker som du tycker om och som inte innehåller alkohol? Kanske har du hittat något riktigt grymt vin eller en öl som kan ersätta alkoholen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Louise 27 maj 2019 at 07:38

  Jag har gjort många alkoholfria drinkar men ha inget recept. Jag bara höftar & tar sånt som är gott. Det är ju alltid gott med en alkoholfri frozen strawberry margarita på sommaren. Sen tycker jag att den alkoholfria ölen är godare. Finns ju så många att välja mellan nu också ??

  • Reply Annica 27 maj 2019 at 19:33

   Det kommer nog bli en hel del frukt o bär drinkar utan alkohol denna sommar känns det som. Som du säger, det är ju bara att ta det man tycker är gott och blanda. 🙂

 • Reply Jeanette 27 maj 2019 at 08:09

  Har du kollat in boken Alkoholfritt till maten av Richards Man? https://www.akademibokhandeln.se/bok/alkoholfritt-till-maten/9789174248548/
  Han var med på Allt för Hälsan mässan i Reload Bar och förläste också har jag får mig.
  Alkoholfria alternativ som även är lite nyttigare också. Inom “hälsovärlden” är ju Kombucha väldigt populär. Även om Kombucha har en speciell karaktär så finns det lite olika varianter och en del är helt ok tycker jag medan andra är hemska 😉 Kan tänka mig att använda kombucha och göra drinkar med passar perfekt.
  Kram
  Jeanette

  • Reply Annica 27 maj 2019 at 19:35

   Den boken skall jag absolut kolla in! 🙂
   Har länge tänkt testa den där kombucha men inte riktigt vågat. *skrattar* Kanske skulle ta mig i kragen och göra det någon dag. Vem vet, jag kanske tycker det smakar jätte gott.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.