Hälsa & Livsstil

Att resa till Amsterdam

Detta inlägg innehåller annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Vi hoppade över att ta flyget ut i Europa och lät bilen få visa vad den verkligen gick för. Men hur är det egentligen att resa till Amsterdam i en sk familjebil?

Vi är hemma efter vår lilla roadtrip till Amsterdam. Jag har personligen aldrig kört längre än till Burg i Tyskland så att korsa landet över mot Holland var nytt för mig. Även då det inte var jag som satt bakom ratten faktiskt. Fast det hör till en helt annan historia som vi tar någon annan gång kanske. Men jag tänkte att jag tar er igenom små delar av denna resa och vi startar självklart med själva resandet.

Hur gick det att ta bilen hela vägen då?

Har du problem med höga farter eller att bilister kör som dom känner för så skall du ta flyget. Genom hela Tyskland ligger du mer eller mindre i 130 hela vägen. Vi körde säkert om ca 2000 lastbilar på vägen. Men det finns gott om rastplatser längst hela vägen och dom är otroligt fräscha. Dom flesta går inte ens att jämföra med våra svenska rastplatser. Här är det städat och underhåll sker hela tiden. Det finns alltid gott om sittplatser och du behöver absolut inte trängas bland alla andra.

När vi väl passerat gränsen mellan Tyskland och Holland så började det blir någorlunda lugnare på motorvägen. Inte alls lika mycket bilar men ändå lite som att passera Stockholm under en vardag. Nu behöver du inte ligga och trycka i 130 utan kan lätt ligga runt 100 när det är lugnt. Fast när du väl börjar närma dig Amsterdam blir det krångligare. Tre fils motorvägen går över till sju filer och nu skall du ha bra koll på vart du skall. Väl inne i Amsterdam är det inte bara vägskyltar och bilisterna som du skall hålla koll på utan även alla dessa cyklister. Och dom är verkligen överallt.!

Från Göteborg till Kiel med färja

Istället för att köra hela vägen så valde vi att ta färjan från Göteborg ända till Kiel. Stena Line* trafikerar denna rutt varje dag och har även rutter till andra städer i Tyskland, Danmark, Letland och Polen. Tidigare har jag tagit färjan mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Men med dessa resor hinner du knappt slumra till på stolen. 

Vi åkte som sagt med Stena Line Germanica* och jag måste säga att jag är väldigt imponerad över hur fräsch färjan var. Denna färja är dock mer anpassad för transport mer än nöjeskryssning. Att café, restaurang och sällskaps delar är på en och samma våning är både för och nackdelar. Jag stördes inte personligen av det men när jag väl passerade en del matbord kanske dessa gäster tyckte det var jobbigt.

Butiken ombord är kanske inte den största, men du åker inte för att shoppa här. Är du beroende av tobak så får du köpa med dig för i butiken kan du inte köpa någon som helst tobak. (Finns att köpa paket / dosor i baren om du skulle ha helt slut). Även då jag är rökare så ser jag inte detta som något negativt. Det var rätt skönt att slippa tänka på att lägga några onödiga pengar på tobak denna gång. Men annars är färjan väldigt bra anpassad för dig som röker. Det finns utrymmen på alla våningar där du kan röka i lugn och ro utan att det stör någon annan.

Maten ombord då. Vi tog den enkla utvägen och förbokade buffé båda resorna. Tror faktiskt inte jag har något negativt att säga om buffén mer än att den kanske var lite liten. Men det fanns det mesta som jag oftast äter på en buffé så jag gick absolut där ifrån mätt. Du som följt mig på Instagram under resan vet att dom har en mjukglassmaskin på buffén. Alltså hur coolt är inte det!

För dig som inte vill äta buffé så finns det en ala carte som serverar en hel del olika rätter. Dock har jag ingen koll på hur maten är där då jag endast befann mig på buffén som sagt.

Hur var det med hytterna då. Vi beställde en standard 2-bädds hytt med havsutsikt på båda resorna. Hytten var på våning 10 och låg längst bak så vi hade endast 10 meter till att kunna sätta oss ute och njuta av havet. Själva hytten var lika fräsch som resten av hytten. Har var det inga problem att ta av sig skorna och gå runt i hytt och badrum. Tyst och lugnt i korridoren så vi fick oss en ordentlig sömn, något som i bland kan vara störande på olika nöjeskryssningar. Tyvärr fungerade inte wifi i hytten när vi var ut till havs. Då fick man helt enkelt gå ner till dom allmänna utrymmena där det fanns gratis wifi under hela resan. Kanske inte det snabbaste dock.

Jag måste säga att all personal på färjan var otroligt trevlig. Göteborgare kan dom! Kommer som sagt absolut boka denna resa igen när det är dags att ta sig ut i Europa.

Så sammanfattningsvis vill jag bara säga. Skall du ut och bila i Europa, ta färja! Det är guld värt att få koppla av dessa timmar på färjan och vakna utvilad morgonen efter när det sedan bär av. Varför bränna alla dessa timmar på asfalt i onödan när det finns ett sådant smidigt och trevligt alternativ. Och nej jag är inte sponsrad på något sätt av Stena Line. *skrattar*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.