Vecka 9 | 2018

Recap of week 9-18

Vintern kommer till Stockholm och vi far till stugan där snön har tagit över.

Det är sportlovsvecka i Stockholm, egentligen inget som rör mig längre faktiskt. Hantverkarna dök upp i måndags, tidigt som planerat. Nu är det slut på sovmorgon fram till 08 under någon vecka. Har jag tur så kanske Bull inte väcker mig mitt i natten under denna period heller var min tanke innan jag gick och la mig i söndags. Kan ni gissa att jag hade så fel om det. Vid 05:30 drog han igång och gav sig inte förs någon av oss gick ner och gav honom mat. Ingen idé att somna om då leveransen och hantverkarna snart skulle komma. Så jäkla trött! Gissa vem som somnade på soffan så fort vi gått upp? Japp, Bull sov gott resten av dagen.

En helt annan sak. Snacka om att barnen som har sportlov denna vecka fick tur med vädret. Snökaos nästan hela dagen i norrort. Sambon kom ett antal timmar försent till jobbet pga vädret som orsakat en stor olycka på E4 på väg mot Arlanda. Temperaturen har legat på mellan minus 10-16 i några dagar och jag kan faktiskt inte klaga. Okej att det varit lite kallt inne då värmen varit avstängd i källaren medans hantverkarna hållit på, men va tusan.

I fredags satte vi oss äntligen i bilen och for upp till stugan. Det var riktigt dåligt väglag på många delar av resan men vi fixade det rätt bra. Väl på plats så parkerade vi bilen lite snabbt mitt i backen, lasta ut all packning och ställde den i snön. Sedan körde vi en runt och parkerade bilen uppe på berget där vi hade fått en bra plats plogad åt oss. Så nu är det bra bit att gå till bilen i snön (och uppförsbacke). Även om vi skulle ta och ploga upp vår väg in till stugan så kan vi inte köra in då det vält 5 eller 6 träd över vägen. Så dom får vi åka upp och fälla när snön börjat försvinna. Det hade även fallit ett träd över huset och några björkar har böjt sig ner över tomten.

Men vi klagar inte, det är otroligt skönt här uppe. Nu har vi både vatten och el, ena dörren går att öppna och vi eldar för fullt i brasan. På tisdag far vi hem men just nu har jag ingen lust att tänka på hur vi skall få upp all packning till bilen.

Uppdatering från Bull: Han har som sagt lärt sig hur han skall kunna spotta ut tabletterna även när jag trott att han svalt dom. Easypill som jag la tabletterna i förut fungerar inte längre. Han äter bara upp massan och spottar ut tabletten. Så ja vi kan säga att det är som att spela på lotta varje dag när det är dags för en tablett. Här uppe i stugan har det däremot inte gått så bra alls. Jag har fått i honom tabletterna men sedan har han kräkts upp dom eller så har han varit så dålig i magen att jag inte gett honom någon tablett. Idag söndag skall vi försöka börja om på nytt. Han äter som han bör och magen verkar vara i gång igen.

Veckans filmer / serier:

Younger – Serien börjar lida mot sitt slut och nu börjar faktiskt pusselbitarna att ramla på plats. Men skall även den sista ramla på plats? Återstår att se men jag tror inte det blir förs nästa vecka tyvärr.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

  • Jag fick med mig sambon på Takida & Stiftelsen. Dock lämnade vi konserten efter halva tiden. Så sjukt lång spelning då det var ett förband mellan varje konsert, och dom var inte bra.
  • Var hos Akademiklinken och pratade coolsculptning. Mer än så vart det inte denna gång. Men prata är alltid bra.
  • Jag hittade produkten som förändrade min syn på ögonbryn!

Övrigt:

Jag avskyr verkligen skidbyxor. Känner mig som en uppstoppad michelingubbe. Varför skall dom vara så jäkla obekväma att röra sig i? Nä jag skall minsann försöka hitta mig en hel overall att ha istället. Kanske jobbigare att ta av och på men förhoppningsvis kan jag röra mig i dom. Tips på vart jag skulle kunna hitta en snygg overall i modell större??

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.