Vecka 6 | 2018

Vecka 5 | 2018

En ny vecka har tittat fram och vi tar oss allt närmare våren. Visst blir vi glada och energifyllda när solen väl tittar fram på oss.

Vintern kom tillbaka till Stockholm och jag var rädd att propparna skulle gå i huset om jag drog igång för mycket maskiner för att hålla hushållet igång. Klarade mig bra måste jag säga och hade då ingen ursäkt till att inte laga middag eller dammsuga. Tog med mig min mor och for till IKEA för att införskaffa ny spegel till min sminkhörna, som ni kan läsa om här.

Hela tisdagen gick till att plugga och jag försökte mig på en massa övningar som skall lämnas in. Det är svårt att koncentrera sig och speciellt då jag trodde vi hade inbrott i källaren. Var helt hundra på att någon var inne i källaren och väsnades. Ringde sambon för att se vart han befann sig, men han var på jobbet och jag fick snällt gå ner i källaren själv för att se vad det var. Vet fortfarande inte vad det var, men något fick mig till att inte vilja gå ner dit något mer den dagen. Om inte Bull reagerade på ljudet så var det inget att bry sig om tyckte sambon. Kan berätta att Bull inte är speciellt bra på att vara vaktkatt i detta hus. Visa dagar reagerar han inte ens när jag tappar en stol framför honom.

Helgen vart relativt lugn. I lördags började jag bleka håret. Första omgången vart med L’oréal Paris Colorista Bleach. Den tog väldigt bra i längderna där det redan var blekt (men med lila färg nu), på utväxten tog det inte så väldigt bra faktiskt. På vissa ställen vart det inte ens orange. Så på söndag tog jag mig iväg till butiken för att köpa en ny omgång. Denna gång fick min mor hjälpa mig att bleka på dom ställen där förra omgången inte tog. Efter råd köpte jag mig Mood ultra blond och det fungerade mycket bättre. Nu är jag ett steg närmare till att bli lila igen!

Uppdatering från Bull: Det var nu dags för ett återbesök hos veterinären och se om mina nya metoder för att få i honom tabletter hade fungerat. Blodprovet är fortfarande alldeles för högt så det har nu skickats iväg på analys för att få ett mer exakt svar. Under tiden kämpar vi på med medicineringen.  Vi fick med oss ”Easypill” som skall hjälpa mig att få behålla hela fingrar när jag ger honom tabletterna. På ca en månad har han gått upp 120g, vilket inte är mycket i mina ögon men det är tydligen bättre än att ha gått ner 120g enligt veterinären.

Vi försökte även ta reda på denna gång hur länge han kan ha gått med struma, och veterinären tror sig tyda att det uppkommit i slutet på 2012. Det är många år han då gått runt med detta utan att vi medicinerat, men det är även inget dom misstänkt när vi varit in för andra saker. Så om en vecka vet vi mera och kan då öka hans medicinering och hoppas på att han bli bättre.

Veckans filmer / serier:

Younger – Okej, nu ligger jag några avsnitt före svensk tv och jag dog lite nu. Vet inte om jag vill titta vidare eller inte…….
Glee– Fick som sagt blodad tand förra veckan av musikfilmer och tänkte då vad passar inte bättre än att ta sig igenom 6 eller 7 säsonger av Glee. Redan efter en säsong började jag tröttna och spolade då mellan varje låt bara för att få höra musiken. Serien var kanske lite to much.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

Vecka 6 | 2018

Nutelladagen var något helt nytt för mig, men ville ändå fira med något litet  | Satte mig på tåget och for ner till Norrköping för lite möte. Vacker stad men hjälp vad det blåste den dagen | Jag försökte tömma mitt lager på badbollar från Lush, sist ut var tomten.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.