Vecka 5 | 2018

Vecka 5 | 2018

Stockholm avslutade vecka 5 med en snöstorm, och jag försökte komma på saker att hålla mig inomhus med. Startar vi vecka 6 utan någon som helst slask kanske?

Veckan började väldigt lugnt om vi nu jämför med hur förra veckan slutade. 🙂 Måndag och tisdag var två dagar jag satt som klistrad framför datorn och pluggade. Just nu går vi bla genom SIS-normer, bokstavens historia och typografi.

I onsdags tog jag mig ut för att gå på ett litet event med Plaza Kvinna och Zalando. Det var dags att visa upp Viktor & Rolf´s nya kollektion Re:Cycle. Har delade meningar om denna kollektion. Det pratas en hel del om hållbart mode just nu och ja det kan jag köpa, du behöver faktiskt inte köpa nya kläder hela tiden för att ha något snyggt att bära. Det går lika bra att återanvända gamla plagg till något “nytt” eller se till att använda plaggen längre. Så visst är det kul att dom gör en sådan kollektion, men 1300SEK för en kjol? Fine, jag köper att deras märke kostar men skall jag nu köra på hållbart mode så syr jag nog mig en egen kjol av mina egna gamla plagg. Men kvällen fick faktiskt upp ögonen för min garderob, skall jag se över mina plagg och kanske kan jag göra egna nya plagg?

Melodifestivalen drog igång denna helg. Något ni tänker följa? Jag och sambon har som tradition sedan mååånga år att köra temakvällar under varje deltävling. Ja eller detta började innan dom delade upp festivalen i 10 olika kvällar så då var det lättare och lite roligare. Nu kör vi inte fyllt ut men vi har ändå traditionen kvar att äta något extra gott och så kör vi fullt ut i Mellon. Vi försöker göra det lite roligare helt enkelt. Men jag tänker inte diskutera här vad jag / vi tycker om alla bidrag så ni kan vara lugna.

Uppdatering från Bull: Han mår precis som han gjorde förra veckan, ingen större skillnad här. Nästa onsdag är det åter igen dags för att åka till veterinären och ta prover, då får vi se om jag lyckas ge honom några tabletter alls eller om han spottat ut alla.

Veckans filmer / serier:

Younger – Det vart ingen lång väntat på nästa säsong, den drog igång på direkten. Men jisses denna vecka har det varit så pinsamt vid visa stunder att jag tagit upp mobilen och gjort något bara för att slippa titta på dom pinsamma scenerna.
Pretty little liars – Har snart dragit genom säsong 5 och funderar på om jag skall skippa säsong 6 och gå direkt vidare till 7 eller missar jag något viktigt då kanske? Mitt sätt att tycka till om en serie som det inte händer något väsentligt i alls. Innan denna vecka tog slut så han jag ta mig igenom alla resterande avsnitt och kan då säga, hoppa över säsong 1-5. I säsong får du all info du behöver för att fatta vad som hänt tidigare. Nu är denna serie över och redan dagen efter att jag sett klart alla avsnitt så hade jag glömt hur det slutade.
Pitch Perfect 1 & 2 – Vi fick feeling efter att ha tittat på första delen av Melodifestivalen och ville då fortsätta helgen i musikens tecken. Visst är det roligt att titta på dessa och oftast kan vi sjunga med men dom är lite små larviga måste jag säga. Är väl kanske lite det som är meningen också.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

Vecka 5 | 2018

Jag for ner till Malmö och både på Best Western Plus Hotel Noble House en natt för att sedan ta mig vidare till Köpenhamn.  | Älskar att komma till hotellrummet och se vad som finns i badrummet | Hittade mig en favorit på favorithyllan (Dior Poison Girl).

Övrigt:

Jag saknar något här på bloggen. Kan dock inte sätta fingret på det. Är det något ni saknar? Något jag skrivit om tidigare och ni vill läsa mer om eller är det kanske något jag helt glömt bort och inte tagit upp överhuvudtaget. En sak jag försöker få till här på bloggen är mer swatches och sminkningar, men just nu är jag utan spegel med bra belysning och vill därför inte lägga upp några sådana inlägg. En sminkning gör sig inte speciellt rättvis i en gul belysning. Jag är  helt kär i Makeup Artist Mirror – LISBETH Gun Metal från Icon Mirror men har tyvärr inte råd i dagsläget att köpa den.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.