Vecka 3 | 2018

Vecka 3 | 2018

Vinter kom tillbaka till oss och nu börjar det bli så där krispigt kallt. Så vackert ute när solen skiner men ändå så väljer jag att spendera den mesta tiden inomhus. Hur har er vecka sett ut?

Veckan började med två trevliga besök. (Ironi) Först kom sotaren på besök för att kontrollera vår skorsten och öppna spis. Tydligen så eldar vi otroligt lite då det knappt syntes något i skorsten, det måste vi råda bot på tycker jag. Efter det var det dags för mig att göra ett besök, hos Skatteverket. Visst låter det roligt! Vi kan säga så här, jag var mer förvirrad efter denna “kurs” än vad jag var innan. Det är inte lätt att driva eget och det känns som att alla pengar försvinner från kontot på sådant en själv inte kan få något kul för.

Bilen åkte in på besiktning och det var jag som fick utföra detta för första gången. För att vara den som är bilintresserad i detta hushåll så är jag faktiskt minst intresserad av vår bil. Den är liksom inge rolig, det är en bil som tar oss framåt och inget mera. Skall det vara något mer än så kanske ni tänker. Ja jag vill ha en bil som håller mig underhåller och glad när jag kör. När det väl är dags att införskaffa en ny bil så skall jag minsann vara med och bestämma modell. (Vi har en C3 Picasso nu)

Två dagar efter att den kurs jag tänkt gå skulle ha börjat får jag en kallelse på att jag kommit in. Jag har då kontaktat dom två gånger och frågat hur det går med kursen utan att få något som helst vettigt svar. Men nu några dagar försent drar kursen igång och nu skall jag plugga digital layout, design & formgivning i ett gäng veckor.

För att fira att denna vecka gett mig en hel del positiva svar följde jag med på en dagskryssning med Ekerölinjen i fredags. Trevligt att få komma i väg en stund. Äta lite gott och kanske fönstershoppa lite. Måste säga att det var otroligt skönt att åka en veckodag. Inte för att jag åker speciellt ofta men dom gånger jag kommit iväg så har det varit under en helg. Nu var det så lite folk att du inte behövde köa till något som helst på båten. Vi fick tom en hytt!

Veckan avslutades med att jag röjde ännu mer på mitt kontor. 35 skönhetsboxar åkte på tippen och alla kartonger och påsar från diverse pressutskick har fått åka iväg. Så skönt med ett nystädat kontor när veckan börjar. Dock har jag ca 60 “mönstrade” skönhetsboxar kvar som ev får nytt hem snart. Ja eller några av dom, resten åker nog dom också på tippen. Söndagen avslutades med ett långt och härligt bad. Så skönt att bada när det är minus 10 ute. Lite nya produkter testades även.

Jo tydligen så gillar inte längre vårt hus oss. På under två timmar så går en och samma propp tre gånger! Tur nog var det inte den proppen som går till belysningen i badrummet. Hade något fått hjärtsnurp om det blivit kolsvart när jag låg i badet. Men mina kakor fick dra första stråt och blev, nä inte perfekta. Andra och tredje gången var det söndagens middag som fick ta sitt kast och ta några timmar extra innan den blev klar.

Uppdatering från Bull: Han äter oss ur huset snart känns det som. När skall hans tabletter börja verka så hans matomsättning går tillbaka till det normala, om det nu finns något normalt hos katter. Enligt sambon skall jag egentligen inte gnälla då jag kan sova bort hela dagarna om jag nu vill. Men till det hör att sedan några nätter så verkar jag inte få sova i sovrummet utan måste sova på soffan enligt Bull. För att han inte skall hålla oss vakna hela nätterna får jag lägga mig på soffan bredvid hans fåtölj och han kan då sova. Alltså vad är det här!?! jag vet att det inte är vi som bestämmer över honom men nu har det väl ändå gått lite för långt. Jag skall se om jag kan spela in hur han låter och få upp det här i bloggen någon gång. Alltså det låter hemskt och otroligt högt, så har han hållit på hela tiden så det är inget som är nytt precis. Grannarna tror att vi misshandlar honom kan jag tänka mig.

Veckans filmer / serier:

Younger – Det är ett jäkla hoppande i denna serie. När skall hon berätta för alla andra att hon inte är 26år? För om jag som är 38 inte behövt visa leg dom senaste 25åren så skulle inte jag kunna säga att jag är 26. Ja jag vet att det bara är en serie, men jag stör mig så otroligt på när saker och ting inte är verklighetsenligt om nu det skall vara en sådan film eller serie.
Now you see me 2 – Hade helt glömt bort denna film så det var dags i helgen att se den. Nja inte så jäkla bra. Kändes som jag missade en väldigt stor bit i slutet av 1 an då denna började lite små konstigt. Kanske meningen att jag skulle bli förvirrad. Första filmen var bättre faktiskt, och så gillar jag inte Lizzy Caplan även om jag har lite svårt att se Isla Fisher i “seriösa” filmer efter Shopoholic filmen. Jaja nästa år kommer 3an, får se hur lång tid det tar innan jag ser den.
Jason Bourne – Har ingen aning vilken i ordning av Bourne filmerna denna är men jag antar att det kommer flera. Inte den bästa då jag behövde se efter hur lång tid det verkligen var kvar på filmen. Kan nog ha varit lite för trött när jag drog igång den också. Alicia Vikander måste jag faktiskt säga att hon sköte sig väldigt bra. Hennes engelska är bra mycket bättre än många andra svenskar som gjort karriär i USA. Applåd för henne!

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

Vecka 3 | 2018

Årets första semla intogs, denna gång i form av en kanelbulle. Sjukt god och mättande! OPI släppte en ny kollektion och bjöd in till pressfrukost på Haymarket. Mycket trevlig och god frukost. Jag fick upp ögonen för Lush. Tidigare har jag undvikit deras butiker pga för starka dofter, men nu har jag kommit på hur jag skall göra. Antingen besöka butiken precis vid öppning eller så finns underbara webben. Nu kan jag inte leva utan deras badbomber!

Övrigt:

Ha alltid engångshandskar hemma. Det perfekta tipset för dig som hackar lök, chili eller kanske bakar något kladdigt. Avskyr att lukta lök om händerna, eller råka ha chilisaft kvar på fingrarna när jag kliar mig i ögat. Och idag slapp jag kladdiga händer eller kakdeg under naglarna när jag bakade. Love engångshandskar!

Orkade ni läsa ända hit ner? Så bra, för då kan jag tips er om att komma tillbaka om ca 2 timmar. Det blir nämligen tävling på bloggen då!

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.