Vecka 27 | 2018
Hälsa & Livet

Vecka 27 | 2018

Vad är det som händer, dagarna bara springer iväg och jag känner att sommaren snart är slut. Men jag har ju inte hunnit påbörja min riktiga semester eller bara sitta hemma och inte behöva tänka på morgondagen.

Hänt under veckan:
Påbörjade som sagt min social media detox denna vecka och det har faktiskt varit lite skönt. Den här stressen som kan uppstå visa dagar över att en inte har ett kanon inlägg att publicera tar på psyket. Har istället försökt att planera resterande sommar just för att få in det här med en liten detox, komma upp till landet och så hinna göra dom där sakerna som jag inte hinner annars. Men just denna vecka har jag lagt dagarna på att jobba så jag kan koppla av ordentligt from nästa vecka.

Köpte mig två böcker i början på veckan, något som är väldigt ovanligt för mig. Ja eller egentligen köpte jag tre om vi skall vara korrekta. Två pocket böcker som förhoppningsvis skall ge mig ett lugn när jag inte sitter på sociala medier. Det var “Att bli Steve Jobs” och “Adele : en biografi“. Frågan är bara vilken börjar jag med. Adele´s bok måste jag dock gå och få en ny utav då dom sista 50 sidorna inte går att bläddra i eller läsa. Den tredje boken jag köpte var faktiskt en bokföringsbok. Som ni vet har jag börjat ett nytt jobb där det är bokföring hela dagarna och jag vill ha en bok att kunna luta mig emot om så behövs. Det var absolut inte lätt att hitta den rätta boken att beställa men jag hoppas att denna blir den som håller mig trygg om dagarna, “Bokföring från början“.

I torsdags kändes det som julafton hemma i köket av någon anledning. När jag kom hem från jobbet öppnade jag upp två stora förpackningar med ribbs som skulle kokas inför fredagens grillning. Jag vet inte varför, kanske är det lagarblad och kryddpepparn som får mig att tänka på julafton. Eller så är det att diskbänken och spisen var full med kastruller, knivar och skärbrädor. Två stora kastruller stod och puttra i nästan två timmar samtidigt som jag kokade pasta och stekte kyckling inför den vanliga torsdagsmiddagen.

Bäst under veckan:
Larvigt kanske, men det är nog att Sverige besegrade Schweiz i åttondelsfinalen.

Sämst under veckan:
Hahaha att jag inte kunde stava till Schweiz, var tvungen att googla för att se om jag verkligen stavat rätt. En helt annan sak. Insåg i veckan att vi endast har två matknivar kvar. Vem är det som äter upp dom. Jag reagerade första gången förra julen att det saknades knivar, men ja det fick fungera. Fast nu har det kanske gått lite för långt då ca 10 knivar försvunnit totalt! Nästa inköp är helt enkelt nya bestick. Är lite småsugen på dessa från IKEA, Sedlig.

Veckans filmer / serier:

Började titta lite på Good Girls, har inte bestämt mig för vad jag tycker. Såg även Brace for Impact, som inte var mitt val utan sambons. Han gick dock och la sig efter ca 20min. Behöver jag säga vad vi tyckte om filmen då? Det blev även att jag tittade på The Terminal som gick på tv under veckan. Har redan sett filmen men insåg redan efter några minuter att jag glömt så mycket av den att det var värt att se om den.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

  • Semestertider för många men jag jobbade på. Var kattvakt under veckan så inga speciella planer gjordes.

Vad händer nästa vecka:

  • Redan imorgon drar jag på en minisemester till Ullared med mor och far. Kanske blir det en del stories där ifrån eller så tar jag helt enkelt semester och shoppar järnet.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.