Vecka 22 | 2018
Hälsa & Livsstil

Vecka 22 | 2018


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*)


Är vi någonsin nöjda över vädret är i Sverige? Det är antingen för varmt eller för kallt, ja eller så är det snö och pollen som får oss att grina illa.

Hänt under veckan:
Första veckan med nya rutiner och en del förändringar i livet, så spännande! En rutin som jag fått lägga till nu är att kliva upp när en väckarklocka ringer. Vågar inte alls lita på min inre klocka längre. Under dom senaste veckorna har jag nämligen vaknat och gått upp någon gång mellan 05 och 07. Inte för att jag måste utan för att jag vaknat pigg och känner att dagen lika gärna kan börja. Men nu måste jag upp och då är jag rädd att klockan inom mig strejkar.

Det här med vädret. Är vi någonsin nöjda? När det är för varmt så orkar vi inte vara ute och bara gnäller på att det är torka, solen bränner och vi vill ha regn. Om nu regnet skulle bemöda sig med att komma så kommer vi troligen börja gnälla på det. Jag försöker ta dagen som den kommer även om jag har stora klädproblem just nu.

Onsdag och torsdag blev väldigt lugna. Då sambon tagit med sig Bull upp till landet så var det konstant tyst ( om vi räknar bort grannbarnen som varit ute och haft vattenkrig i nya poolen dygnet runt känns det som). Vissa stunder var det så tyst att jag nästan kunde höra mobilbatteriet surra.

I fredags satte jag mig på tåget och åkte upp till stugan där sambon och Bull redan befann sig som sagt. Så skönt att åka tåg, bara det finns ac vill säga. Men denna gång hade jag tyvärr ingen bra resedag, mer om det i ett separat inlägg. Tanken med denna helg var bara att ta det lugnt och sola lite. Kanske OM vi får pga brandrisken är att fälla alla dessa träd som vält ner över vägen och tomten under vintern. Men är det för torrt kan vi inte dra i gång motorsågen och får då avvakta med detta. Kan vara skönt att bara ta det lugnt i bland. Älskar tiden på landet, det är lugnt och stilla. Datorn blev kvar hemma så det blev en riktig bloggdetox i några dagar. (detta postade jag via mobilen)

Detta vart en lugn vecka utan en massa inbokade saker. Visst har jag varit iväg på en del möten och sånt, men inget som är roligt nog att dela med mig av här på bloggen.

Bäst under veckan:
Jag tog min sista cigarett i söndags. Så detta är första veckan som rökfri, tror vi att det håller?

Sämst under veckan:
Min promenad på 4.5 km i måndags. Alltså hur tänkte jag!! Full mundering av svarta kläder, tjocka sneakers, inget vatten och ingen skugga. Typ varmaste dagen på maj och jag får för mig att promenera hem från ett möte. Inte kul eller bra gjort av mig!

Veckans filmer / serier:

Tittade på Ted och jag är kluven. Är den bra eller dålig? Har väldigt svårt för xxxx och just att han spelade Ted Gärdestad som är en högt begåvad person gör mig inte mer intresserad av honom. Även då Hannes Holm går ut med att denna film är baserad både på verklighet och fantasi så är jag sjukt besviken av slutet. Sorry men nu kommer jag spoila filmen för er som inte sett den. Nästa alla tror jag vet hur Ted tog livet av sig. Han hoppade framför tåget på ”min” hemstadion Häggvik den 22 juni 1997 (min 18 års dag). Men i filmen så får vi se hur han går ner i vattnet och sedan aldrig kommer upp igen. Det är som att göra en film om Olof Palme där han blir hängd i stället för skjuten.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

Vad händer nästa vecka:

 • Avtackning på gamla arbetsplatsen (som jag egentligen är anställd hos tom fredag 8 juni)
 • En begravning är på schemat, tyvärr.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply My secret passions 5 juni 2018 at 08:15

  Håller tummarna för dig med rökningen! Det är verkligen sååååå skönt att ha slutat, iaf jag mår bättre både fysiskt och psykiskt och vill aldrig någonsin börja om igen. (Rökfri i 3,5 år).

  • Reply Annica 5 juni 2018 at 09:15

   Tack! ? Dock skall jag erkänna att jag fuskade i helgen då jag mådde så dåligt, trodde en cigarett skulle lugna mina nerver. Men efter ett paket ? var jag inte speciellt lugn alls. Fast nu är det nya tag igen! Så duktigt av dig att fixa så lång tid! Jag var rökfri i ca 3 år innan jag påbörjade denna omgång som rökare igen. Sjukt dålig undanflykt till att blrja igen men nu jäklar tänkte jag hålla det.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.