Vecka 21 | 2018

Vecka 21 | 2018

Även på insidan har solen visat sin starka värme. Jag har mer eller mindre tillbringat veckan inomhus och då på sätt och vis kört en bloggdetox.

Först vill jag be om ursäkt, tror jag. Bloggen har verkligen varit stendöd denna vecka. Men datorn har stått nedpackad mer eller mindre sen i helgen. Nu är skrivbord och dator på plats, ja och även el fram till datorn. För det är elen som spökade under någon dag efter att jag lyckats få ordning på min arbetsyta. Men nu är jag tillbaka, mer motiverad än tidigare.

Hänt under veckan:
Drog igång veckan med att sticka upp strax efter 07 med Bull. Dock kunde jag inte dra igång mitt projekt då sambon fortfarande låg och sov. Så det blev en morgon på verandan. När sambon vaknat och åkt till jobbet drog jag igång. Det var projekt kontoret. Det skall in nya möbler, vilket innebär att gamla skall ut. Men innan detta kan ske så skall varje låda rensas. I framtiden skall jag ha minimalt med saker på kontoret. Så bara under måndagen lyckades jag fylla en flyttkartong som skall få nya ägare på min mammas äldreboende, fyra sopsäckar som skall till tippen och två pappkassar som skall till second hand.

I tisdags när jag vaknade så undrade jag verkligen vad jag gett mig in på. Övervåningen såg ut som ett bombnedslag och jag var långt ifrån färdig. Mitt mål under denna dag var att tömma min Kallax hylla. Kan tänkas att det inte skulle ta många minuter men när man går igenom varje box och hittar en hel del roliga skrivböcker eller liknade så fastnar man lätt. När det äntligen var klart så skulle helvetet flyttas ut ur rummet. Inte så himla lätt när hyllan är större både på bredden och längden än en själv. Behöver jag nämna att temperaturen inte var på min sida heller. Sedan kom jag till dagens roligaste uppgift. *ironi* Jag skulle montera mitt nya skrivbord ”Micke”. Brukar var en stjärna på att montera IKEA möbler men idag var inte hjärnan helt med. 2 timmar tog det för mig att få ihop bordet. Sjukt nöjd är jag. Kanske hade dagens krig på kontoret en del med hur trött jag kände mig under kvällen när jag träffade Lotta för att gå på föreläsning. Vi skulle lyssna på Anders Magnusson och ”Skapa det liv du vill, dumpa bagaget”. Visa stunder hade jag så svårt att hålla mig vaken oavsett hur intressant föreläsningen var. Kan dock ha med att denna lokal saknades luft.

Veckan har egentligen bestått av sortera, slänga, rensa och montera möbler. Tror jag minsann glömt hur solen kändes mot ansiktet. I torsdags fick jag en liten paus på morgonen då jag tog mig in till Strandvägen 7A för att besöka halvårsmöte med L’oréal, Essie, Garnier och Maybelline. Väldigt trevligt pressevent måste jag säga. Vi har mycket trevliga produkter att se fram emot under sommar och höst.

Bäst under veckan:
Så sjukt nöjd med att få göra lite nytta samtidigt som jag rensat ut bland alla mina skönhetsprodukter (och lite annat skräp som jag samlat på mig). Istället för att slänga iväg produkter som går att använda (det är bara jag som inte kan ha dom, fel färg eller så har jag inte gillat dom) eller bara låta dom ligga här hos mig och damma så har jag skänkt dom till ett ålderdomshem. Tanterna blir så glada när dom får lite skönhetsprodukter.

Sämst under veckan:
Det är nu sista veckan på min tjänstledighet och jag vet inte riktigt om jag är redo att lämna detta bakom mig!

Veckans filmer / serier:

 • Handmaid’s Tale – Hur kan jag ha missat denna? Ja eller jo jag vet varför, har inte HBO. Men nu så sänder SVT Play hela säsong 1 och jag ligger och sträck tittar innan avsnitten försvinner. Jag är splittrad. Vet inte vad jag tycker egentligen om serien men kan ändå inte sluta titta. Från vilket årtionde är det tänkt att det skall utspelas?

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

 • Hade flygträning med sambon. Flög fram och tillbaka till Köpenhamn över dagen bara för att se hur det skulle gå.

Vad händer nästa vecka:

 • Jag börjar på mitt nya jobb!
 • Det är äntligen dags för Iron Maiden på Tele2 arena. Dock så skall vi ev sälja våra två sittplatser, någon som är intresserad av att köpa?

Övrigt:

Den här jäkla pollen säsongen! Kan någon förklara för mig varför i hela friden man skall bli pollenkänslig i vuxen ålder? Så som jag reagerat detta år har jag aldrig gjort tidigare. Nu kan jag inte ens ha fönsterna öppna utan att sitta och nysa och få en droppkran till näsa. Gick och köpte mig en förpackning med Allegra, funkade skit bra (när jag kommer ihåg att ta en tablett) men det står att en får endast ta dessa i 7 dagar och sedan måste en kontakta läkare. Vad skall denna person göra åt saken? Jag vägrar att ta en spruta för detta, har en tendens att bli ännu sämre än vad jag hade blivit om jag inte tagit en spruta. NÄR är pollenperioden över??

You Might Also Like

2 Comments

 1. My secret passions

  Du går så klart till doktorn och får allergitabletter utskrivna på recept. Jag äter sådana halva året så det är inga problem. Jag har Aerius och jag blir inte trött av dem och inte sambon heller så vi tycker de funkar kanon och livet är uthärdligt hela pollensäsongen..

  1. Annica

   Jag gick till vår lokala minutklinik eller vad det nu heter och pratade med dom där. Något läkarbesök eller recept behövdes inte utan dom tyckte jag skulle köra vidare på receptfritt. Fick en rekommendation på Desloratadine Sandoz som jag nu skall ta i 30 dagar. Hjälper inte dom så tar jag och ringer husläkaren.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.