Vecka 15 | 2018

Vecka 15 | 2018

Pressveckan är här och jag har sprungit mellan kontor med andan i halsen samtidigt som jag borde skaffa vipkort på IKEA.

Måndagen började som veckan innan slutade. Jag åkte fram och tillbaka till IKEA och Bauhaus för att komplettera med saker till renoveringen på källarplan. Som sagt, klädkammaren är mer eller mindre klar. Vi har införskaffat en stor spegel så jag nu kan se hur jag ser ut innan jag lämnar källarvåningen. Inredningen annars är så gott som klar, vi skall bara göra lite förändringar innan vi är helt nöjda. Har kommit så pass långt att vi nu har köpt färg till gillestugan och bestämt oss för golv som kommer inhandlas inom väldigt kort.

I tisdags drog pressveckan igång för mig och många andra. Jag kommer skriva separata inlägg om varje besök jag gjort så det kommer ni slippa här. Jag han även med en fika med Lotta mellan alla besök denna dag. Underbart väder så vi ångrade att vi inte tog vår fika utomhus, men det kommer flera gånger.

Jag avslutade pressveckan i torsdags med att träffa min mor på stan. Vi tittade runt lite i butiker och tog oss en sen lunch på Café Avenyn. Årets första uteservering intogs för vår del. Så skönt även om solen kanske var lite frånvarande just då.

Oavsett om det är fredag och solen verkligen strålar utanför fönstret så har jag tillbringat min dag i gamla och nya klädkammaren. Min gamla klädkammare (som just nu ser ut som en soptipp) skall städas ur och sedan skall det upp ny inredning för att kunna användas som linneskåp. Jag har under den senaste tiden bara slängt in saker på golvet, väskor, kläder som jag inte vill ha, kartonger. Ja allt som jag inte ville skulle vara framme. Och nu skall det rensas och slängas. Det står även en sopsäck med skor där som skall ner till nya klädkammaren och så en sopsäck med alla mina underkläder och strumpor. Dessa skall till tvättstugan för en tvätt innan dom hamnar i nya lådor. Vill inte ha underkläder som luktar sopsäck, ingen trevlig lukt. Under kvällen skall sista väggen målas i gillestugan för att sedan kunna lägga lite golv under lördagen. Så ni förstår nog vad vi kommer hålla på även denna helg.

Men oj så skönt det kommer bli när allt är klart kanske ni tänker. Nope då skall nästa rum påbörjas i källaren. För att komma in i gillestugan behöver man passera sambons “verkstad”, så nu behöver den rustas upp innan gillestugan blir helt färdig. Och när det rummet är klart skall tvättstugan få sig ett makeover. När vi är klara med källaren så säljer vi huset och flyttar. *skrattar*

Helgen har som sagt bestått av att lägga golv, flytta möbler, tvätta och slänga skräp. Vi har kommit otroligt långt. Klädkammaren är så gott som klar, saknas endast två lådor till min sida, golv och väggar är klara i gillestugan. Ett nytt linnerum är nu skapat av min gamla klädkammare, får se hur lång tid det tar innan den ser ut som en soptipp. Sambons stora fula garderob har nu plockats ner och försvunnit ut från sovrummet, så skönt med ett luftigare rum. I veckan som kommer så skall vi göra om lite även där inne.

Men nu tänkte jag strunta i denna renovering för några timmar och avsluta helgen med att ta det lugnt. Ett skönt bad står på planeringen, då jag skall lyssna på senaste avsnitten med Söndagsmasken ala Daisy Beauty.

Uppdatering från Bull: Inga förändringar här inte. Han är lika mycket marskatt även i april.

Veckans filmer / serier:

Velvet – Jag har faktiskt tagit mig igenom denna serie nu. Så bra måste jag säga. Nu kommer jag dock göra uppehåll på serier för ett tag. Känner att jag behöver lägga tid på lite annat nu.
Lip Sync Battle – Där emot har jag hittat något som verkligen får mig att le och inte tar en timme att titta på. Okej, du måste kunna slita där från plattan/mobilen/datorn efter ett stund. Sjukt underhållande.

Vad hände denna vecka för ett år sedan:

  • Vi tog långhelg (påsk) och drog upp till stugan denna vecka så därför han jag inte med så mycket annat. Men det är inte fy skam att få tillbringa en längre tid där uppe när det börjar bli vår. Längtar tillbaka dit nu!

Övrigt:

Jag står nu i valet och kvalet om jag skall köra en bloppis eller skänka till second hand. Det handlar om 30 talet väskor och sedan kläder och skor. Efter denna rensning så måste jag verkligen hålla hårt i det här en in en ut. Det är hemskt hur mycket jag samlat på mig genom åren. Minimalist here I come!

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.