Vart tar all tid vägen…

Tiden är verkligen den som aldrig står still. Känns som igår då jag blev sjukskriven och fick ångest över att inte kunna utföra allt jag velat göra under sommarens bästa månader. Sedan 1 juni då sjukskrivningen som sagt började så har jag faktiskt hunnit med en hel del, men nästan inget av det jag planerat.

Sommaren skulle innehålla festivaler, konster, resa till London, bilutflykter och så lite till. Men mannen och jag bestämde oss för att tillbringa så mycket tid som möjligt i stugan. Jag passade på att spendera lite egentid i stugan när mannen var i Norge och jobbade.

Men så vad har jag hunnit med egentligen kan man ju börja fundera på. Sjukskrivningen har förlängts i omgångar och jag har inte riktigt kunnat planera så mycket då jag inte alls vet hur jag mår när jag vaknar morgonen efter. Kundaliniyoga** är en av sakerna jag faktiskt tagit mig tid till att påbörja. Så tacksam för att jag tog det steget.

Då mitt liv idag inte riktigt ser ut som det gjorde för ett år sedan ( om vi bortser från pandemin) så behövde jag omprioritera livet lite. Jag har börjat göra mer av det som JAG mår bra av utan att tänka allt för mycket på dom runt omkring mig. Känns väldigt egoistiskt, men jag gör det på order från läkare och psykoterapeut.

Andra saker som jag gör för mig själv nu är att tänka på vad jag äter ( med sanning och modifikation) Det är inte så att jag börjat på något diet eller liknade utan det är mer att jag börjat komplettera mina måltider med mera grönt, ersatt hälften av dagens alla koppar kaffe med matcha och när tillfälle ges så försöker jag ersätta laktos och gluten. Men inget är maniskt eller hugget i sten utan jag gör detta när jag känner att min kropp behöver det helt enkelt.

En annan sak jag börjat med är att meditera varje dag. Morgon och kväll är det meditation som tar mig genom dom närmsta timmarna. På morgonen blir det lite mera uppvärmning med delar av just kundaliniyoga och en matcha. Till kvällen så är det mer en avslappnad meditation för att komma ner i varv. Skriver av mig i både den underbara “Tacksamhetsdagboken” och en vanlig skrivbok. Så egentligen inga konstigheter som görs maniskt. Allt skall fungera att göra även den dagen jag går tillbaka till jobbet och måste sätta mig på en buss 07:09.

Frågan är nu, skall jag ta upp bloggandet igen och vad vill ni se här då?

**Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer. Kundaliniyoga är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.