Vardagslyx med Maria Åkerberg

Vardagslyx med Maria Åkerberg
Vardagslyx med Maria Åkerberg

Vardagslyx med Maria Åkerberg när den är som bäst, efter en vecka i stugan utan badkar har jag längtat hem till en riktig spakväll i mitt badkar. Skrubba bort allt det gamla och fyll på med nytt.

Söndagar är den dagen på veckan som jag verkligen försöker ta mig lite egentid. Tappar  upp ett bad, tänder några ljus och sätter igång lite soft musik. Under tiden jag ligger i badet brukar jag oftast passa på att lägga en ansiktsmask, hårmask eller proppa badvattnet fyllt med nyttigheter. Denna söndag passade jag på att testa två nya produkter från Maria Åkerberg, en ansiktsmask och en salt skrubb.

Vardagslyx med Maria Åkerberg

Salt Scrub White Chocolate 299SEK, så svårt att hålla sig borta från burken. Vill bara äta upp innehållet när man känner doften av vit choklad. Konsistensen på skrubben är faktiskt lite som chokladmousse. Livsfarligt!

Årets lyxigaste kroppspeeling innehåller havssalt, vegetabiliska oljor och vit choklad. Saltet rengör och exfolierar huden utan att riva allt för mycket. Visst jag gillar när det är riktigt riv för känna att de ger resultat, men jag gillar verkligen hur denna river så där lagom lätt.

Att den innehåller vit choklad gör inte skrubben sämre. Utan en extremt söt doft kan du känna suget efter en eller två bitar choklad.

Huden får tillbaka sin lyster och känns återfuktad! Denna kroppspeeling har nu blivit min stora favorit i badrummet, längtar redan till nästa spa tillfälle.

Vardagslyx med Maria Åkerberg

Applicera Salt Scrub White Chocolate på torr hud för att få en lite råare effekt, eller så applicerar du in på våt hud för att få en mildare skrubb. Saltet löses upp i vatten och ger då inte samma effekt. Jag gillade både sätten. Kanske föredrar att skrubba på torr hud innan jag skall använda mig av brun utan sol för att verkligen få ut det mesta av skrubben.

Ingredients: Sodium Chloride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Coco Glucoside, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil.

Vid samma tillfälle testade jag att använda Face Mask Spirulina (249SEK / 50ml) för att få en riktig spakänsla. Face mask Spirulina innehåller spirulina och vit lera, två ämnen jag gillar.

Denna mask skall passa alla hudtyper, jag som har känslig hud hade inga problem med denna. Den är inte jätte starkt doftande, men är du väldigt känslig skulle jag testa lite på handen innan du applicerar i hela ansiktet. Då masken skall sitta på i 20min kan det bli jobbigt om du reagerar på doften.

Spirulina är en alg, rik på Betakaroten och E-vitamin vilka är fuktgivande med anti-age effekter. Lera är bra för ytliga blodkärl och minskar rodnader i huden. Lera har en sammandragande effekt på porer.

Vardagslyx med Maria Åkerberg

Jag kommer att använda mig av denna mask nu ett antal gånger för att se om den kan göra några underverk på mig. Har inga ytliga blodkärl som stör mig i ansiktet men skulle bli väldigt glad om den kunde hjälpa mig med denna ständiga rodnad. Anti-age är inget jag tackar nej till heller faktiskt.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Clay, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glycerin (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Spirulina Platensis Powder, Xanthan Gum, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf Oil, Lactic Acid, Olibanum Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Limonene*, Linalool*. *From the essential oils.

Här hittar du återförsäljare till Maria Åkerberg, spana in dom olika spaanläggningarna som använder dessa produkter. Jag hittade några som kommer finnas i närheten av där jag kommer befinna mig i olika omgångar detta år. Kanske ska man boka in sig på en liten spa trip.

På nätet finner du Maria Åkerberg hos Skincity.

Borsten som jag använt för att applicera masken är en foundation borste från e.l.f. Den borsten använder jag alltid till mina masker. Den suger inte åt sig något av produkten och är väldigt enkel att rengöra efter varje användning. Ja plus att priset var löjligt billigt, 17SEK.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.