Utveckling i sminkhörnan
Hälsa & Livet

Utveckling i sminkhörnan – Spegel

För den som har möjlighet till att äga en liten sminkhörna kan fantasin flyga iväg rätt bra. Är du som mig och vill ha förändring hela tiden så blir det lätt att sminkhörnan oftast är den del i huset som får ta smällen.

För några år sedan så visade jag er hur min sminkhörna såg ut och tänkte att det var dags att se vad som hänt sedan dess. Jag är en sådan person som inte gillar att sitta ner när jag gör mig i ordning, blir stressad av någon anledning eller så börjar jag bara pyssla med annat. Så jag har valt att alltid ha en hörna där jag kan stå upp och fixa till mig. Det som inte är synligt i hörnan glöms tyvärr bort så jag försöker alltid hitta lösningar över hur jag skall förvara mina produkter.

Att jag sedan urminnes tider varit intresserad av en riktig makeupspegel med amazing belysning är inget jag sticker under stolen med, men jag har inte riktigt råd att köpa en sådan. Därför har jag i omgångar försökt komma på olika lösningar själv som gör att jag inte behöver längta så himla mycket efter en sådan spegel. Sedan jag flyttade in här i huset vet jag faktiskt inte hur många sådana spegellösningar jag kommit på men jag hoppas att den jag skaffade denna vecka blir den sista innan en riktig spegel kommer upp på väggen.

Eftersom jag vill stå upp har många snygga möbler varit uteslutande för min del och jag försöker komma på vad jag kan ha i stället. Egentligen är det inte svårare än en spegel på väggen och en byrå eller liknade bredvid. Och det är faktiskt den lösningen jag försökt att följa. Ibland blir det möbler som redan finns hemma och någon gång har jag faktiskt köpt nytt. Just för stunden är jag väldigt intresserad av att byta ut dom byråer jag har i sminkhörnan till något vitt. Kanske helt idiotiskt, jag vet inte riktigt. Men då jag inte bestämt mig så blir det till att vänta. Ja eller pengarna finns faktiskt inte heller för att byta ut möblerna. Kanske skulle jag vänta till det blir varmare och då måla om möblerna istället?

Första försöket till en liten sminkhörna

Utveckling i sminkhörnan

Det här är första försöket till en sminkhörna. Tyckte den passade mig alldeles lagom då jag kunde förvara allt i lådor och ha minimalt med produkter framme. Ljuset var dock inte det bästa och spegel kunde ha varit lite större. Men jag trivdes och behövde inte stå ett badrum. Innan jag flyttade min sminkhörna hit hade jag faktiskt ett sminkrum. Detta sminkrum är nu min garderob så ni kanske förstår att det inte var ett speciellt stort rum utan mer som en garderob. Men där kunde jag stänga in mig och leka bäst jag ville med smink och nagellack.

Utveckling i sminkhörnan

Så här såg det ut för någon dag sedan innan jag tog beslutet att göra om igen. Inga större förändringar har väl hänt, byt hörna i rummet och produkterna har nog ökat en del. Varför jag fick för mig att byta hörna vet jag faktiskt inte, tror nog att det hängde på resterande möbler på mitt kontor. Spegel är som sagt kvar på vägen men belysningen börjar bli lite för svag och aningen för gul. Dags att uppgradera.

Utveckling i sminkhörnan

Och så  här ser det ut i dag, vi får se hur länge det håller. Spegel är uppgraderad och belysningen har byts ut även om det inte är någon värsting belysning. Lillången (350SEK)som spegeln heter är perfekt om du har liten yta men ändå behöver lite mer förvaring. Belysningen är köpt på sambons favoritbutik Jula. Har för mig att ett tre pack med sådana led rör kostar 199SEK.

Jag mår som sagt lite dåligt av att inte ha matchande möbler, men det är något jag får leva med ett tag. Hur ser det ut hemma hos er?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Frugan E 8 februari 2018 at 18:56

  Smart lösning! Gillar spegeln med förvaring.
  Själv har jag ingen sminkhörna, men en vacker dag kanske.. Nog skulle det underlätta.
  Särskilt nu när man har tonåringar hemma, allt smink ligger liksom utspritt här och var. Kaos! 🙂

  • Reply Annica 9 februari 2018 at 10:34

   Ja men jag gillar verkligen denna spegel och det som är så bra med denna är att du behöver verkligen inte en hel sminkhörna utan bara en tom väggyta, och vips så har du en egen liten sminkhörna. 🙂 Sen kan jag inte lova att du får ha den ifred för dina tonåringar. hihi

 • Reply My secret passions 9 februari 2018 at 20:27

  Jättefin spegel! Jag har ett gammalt skrivbord (ett sånt som alla målar vitt, men inte jag) där jag måste kunna få plats till allt från pyssel till smink och nagellack. Saknar en bra spegel och framförallt ljus. Det går inte att sminka sig där utan det gör jag i badrummet och springer imellan om jag måste ha nåt som inte finns i min dagliga vardagsrutinsminkning. Skulle jättegärna ha en sån softbox som du har på bilderna. Var kan man få tag på en sån till vettiga pengar?

  • Reply Annica 10 februari 2018 at 10:54

   När vi bodde i lägenhet så hade jag en liten hörna i vardagsrummet där jag skulle få plats med dator, pyssel och smink. Sakta men säkert började jag ta över hela vardagsrummet. 🙂 Är så glad över att ha fria ytor nu där jag kan leka mig fram. Softboxarna är från NetonNet. Guld värda, men lite stora.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.