Hälsa & Livsstil

Uppdatering: Våga visa vem du är

Dare to be you

Sen i juni borde jag ha kunnat jobbat rätt mycket på min självkänsla och kommit en bit med att skita i vad andra tycker. Tror ni det är så? 

Nu har sommaren dragit förbi och vardagen har kommit igång. Det var med andra ord ett tag sedan jag drog i gång min utmaningen “Våga visa vem du är”. Det har sen start egentligen mest varit för min egen del så jag skulle ta mig i kragen och försöka hitta “mitt rätta” jag. Självklart får den som vill hoppa på om dom känner för lite pepp. Detta är och kommer alltid att vara en utmaning utan regler och krav, man får ta det helt i sin egen takt.
Dare to be you

Idag tänkte jag berätta för er lite hur utmaningen gått för mig. Dock har jag varit väldigt dålig på att uppdatera eller dokumentera överhuvudtaget under sommaren. Kanske den bästa tiden att försöka sig på sådana här saker och då kan man ju undra varför tusan jag inte dokumenterat. Jag köpte mig en stor helkroppsspegel och hängt upp den i hallen med bra ljus, det är ett steg på vägen.

Egentligen handlar inte det här om ifall du är kort, lång, tjock, smal med eller utan ben. Du skall kunna vara dig själv oavsett. Alla har rätt att visa vem dom verkligen är så länge man inte skadar något/n. Dare to be you!

Dare to be you-1

Några av mina saker som får hänga med under loppet är:

 • Bära kjol / klänning till jobbet eller vardags överhuvudtaget
  • Jag har faktiskt gjort det nu! Flera gånger tom. Och det roliga är att ingen bryr sig. Jag är fortfarande lite obekväm med bara ben så jag brukar försöka med kjol när det är lite kyligare och kan då ha strumpbyxor eller leggings under.
 • Bära kläder som inte är stora som tält. (jag vill gärna undvika plagg som på något sätt kan visa hur min kropp egentligen ser ut)
  • Försöker fortfarande, jag lovar. Köper jag nya plagg så försöker jag faktiskt gå ner en storlek än tidigare bara för att se hur dom sitter. Oftast har jag köpt större storlekar bara för att få dom att inte sitta åt. Men va tusan mina traktordäck finns där och större kläder har en tendens att få en att se ännu större ut.
 • Försöka bära överdelar med kortare ärm, jag skall kunna visa överarmarna utan att det känns fel.
  • Den här punkten har jag faktiskt varit väldigt duktig på. Både kortärmat och utan ärmar har använts flitigt under sommaren. Känner mig himla nöjd!
 • Skall absolut lära mig att bära mer färg och mönster
  • Ja försöka kan man ju alltid säga. Min garderob har  uppdaterats med en hel del färgade och mönstrade plagg under hela sommaren. Men bär jag dom? Nja tveksamt faktiskt ibland. Jag har sagt det några gånger tidigare att vi skall våga mer färg och mönster. Men jag måste faktiskt erkänna, det funkar inte för mig. Även om jag älskar färger så trivs jag bättre i svart. Har hellre svarta kläder och sedan bryter jag av med färg på naglar, accessoarer eller håret.
 • Gå i pumps som har en klack högre än 2cm
  • Jag har bott i ballerina och vans under hela sommaren när jag inte använt gummistövlar eller travat runt barfota. Så pumps får jag kämpa vidare med, måste dock köpa möbeltassar till dom så mina kollegor inte får psykbryt på mig.
 • Med värmen kommer öppna skor och det bävar jag för, men jag ska minsann lära mig att gå med öppna tår.
  • Äger fortfarande inga och kommer troligen inte göra det, så denna punkt tänker jag faktiskt skit i.
 • Äger massa läppstift men har svårt att bära det till vardags. Så mitt steg här är att bära läppstift med *paow* effekt till vardags.
  • Äntligen har jag kommit till att bära läppstift varje dag som inte går åt beige hela tiden. I love it!

Dare to be you-2

Det som är otroligt skönt nu efter sommaren är att jag mer och mer står på mig och kör det jag känner för. Håret har blivit lila och snart går jag över till vinrött. Vad dom andra runt omkring mig tycker om det? Struntar jag i, det är jag som bär håret och gillar dom det inte så sluta titta helt enkelt. Så mitt nya motto är: “Gillar jag det så är det rätt”. Jag bjuder på den!

//Annica

Don´t do things to impress others. Do them to impress on yourself! (Annelie Johansson, CEO Yves Rocher Nordic)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Stina 21 september 2015 at 10:21

  Heja dig! Måste bara säga att du passar SUPERFINT i färg och mönster. Din outfit längst upp till vänster är helt fantastisk.

  • Reply beautyinbloom 21 september 2015 at 11:10

   Tusen tack för din fina kommentar. Vad glad jag blir. Det gjorde verkligen min måndag! 🙂 //annica

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.