Skönhet & Mode

UK Plus Size Fashion Week

UKPSFW

Är det på väg att hända? Kommer Europa ta till sig av årets UK Plus Size Fashion Week och ge oss mer och bättre mode?

I början av september gick UK Plus Size Fashion Week av stapeln. Under tre dagar kunde man följa flera stora varumärken och deras kläder för oss som drar lite större än dom vanliga catwalk kläderna.
pllfwx

Foto lånat från Stylist.co.uk

Designers på plats var: EvansBoohoo.comYourclothing.co.ukCurvissa.co.ukCurvy Kate VeryOphee FashionPhase EightElvi, Puja, Bombshell Vintage, Jane Watson, Popzen Doll, Nine X lingerie, Temira, Alison Dominy och Eleven60. Jag tycker faktiskt att det här är ett stort tecken på just att plus size kläder är på väg att komma in ordentligt på marknaden. Tyvärr finns inte många av dessa märken att få tag på i Sverige om man inte vänder sig till vår cyberguru ”online shopping”. Nästa år tänkte jag planera in mitt London besök till denna vecka.

Kappan ovan skulle jag absolut inte ha något emot att äga. Dock lite dyr för mig kanske man man kan alltid önska sig.

projectrunway

Foto lånat från Stylist.co.uk

Jess & The Bandits stod för underhållningen under dessa dagar. Nedan kan ni ta del av  “Nitty Gritty” som med brittiska Plus Size Mode Sponsor Evans är den officiella singel till deras #StyleHasNoSize kampanj.

Under Marc Jacobs visningen på “vanliga” Fashion Week kunde vi skåda Beth Ditto på catwalken. Sångerskan från Gossip drar något större storlekar än dom andra modellerna på catwalken och det kändes skönt att se någon som är mer ens egen kroppshydda. Nu var inte den klänning som hon bar på catwalken speciellt smickrande på hennes kropp enligt mitt tycke, men smaken är som baken.

Jag hoppas personligen att vi kommer få se mer av detta på catwalken. Av det jag sett runt om i media är att dessa plagg är av den modell som går att bära till vardags och inte bara drömplagg som bara kommer hänga i garderoben, om man nu har råd att köpa dom. Har vi turen att få se mer av detta på Sthlm Fashion Week 2016? Ska jag vara ärlig så tror jag Sverige kommer ta lång tid på sig innan ens våga ha en egen fashion week av just denna sort. Drömmen vore allt att kunna ha en enda stor fashion week som inte är uppdelad i två läger. Vad säger ni skall vi hålla tummarna på att det hinner hända innan man trillar av pinn och dör.

/annica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.