Tillbaka till vardagen
Hälsa & Livet

Tillbaka till vardagen

Fredag och det är snart dags att åter gå tillbaka till vardagen. Min semester lider mot sitt slut och jag tror nästan jag börjar få lite höstångest.

Min sista semester vecka har börjat lida mot sitt slut och på måndag är det dags för kontoret igen. Nu är sommarsemester slut på allvar för detta år. Som jag berättat tidigare så har jag redan börjat planera in en del trevligheter redan under hösten för att inte tappa hoppet helt.

Men nu tänkte jag faktiskt ta en återblick på en otroligt lugn semestervecka på landet. Vädret har skiftat en del men det är inget som hindrat oss från det som planerats. Av någon anledning så lyckas timmarna springa iväg oavsett väder. Att jag inte är speciellt brun denna sommar verkar inte göra mig så speciellt mycket, det finns faktiskt sol på burk nu för tiden.

Tillbaka till vardagen

Söndag
Vid lunchtid packade vi bilen med diverse prylar som skulle med upp till stugan. Bilen ser alltid ut som husvagnen från Sunes Sommar, med andra ord totalt fullpackad med så mycket saker. Vi åkte ifrån ett mulet Stockholm och till en klarblå himmel i Kopparberg. Otroligt härligt. Vi ankomst drog vi genast igång med att ordna upp med entrétak.

Måndag
Nu skall det klyvas ved från träden som vi fällde två veckor tidigare och testa om dom efterlängtade myggfönster som sambon byggt skulle passa. Vi han även med en liten biltur runt i bygden för att se om det hänt något nytt. Nja det såg ut som vanligt, eller iallafall så som det såg ut för en vecka sedan när vi var dit sist.

Tisdag
Kylen som vi beställde när vi var hemma och jobba har äntligen anlänt till Örebro och vi tar saken i egna händer och far dit. Skall bli så skönt att ha en ordentlig kyl och frys i stugan. Nu slipper vi åka in till byn nästan varje dag för att handla mat och dryck. Gjorde ett litet stopp i Marieberg för att se om jag kunde hitta ett par skor som jag sett på H&M. Men deras Diveded avdelning fanns inte plats under deras stora renovering och hänvisade tillbaka om några veckor.

Sambons lillebror kommer upp och gör oss sällskap, vilket också innebar att jag slapp det där med att bära och flytta kylen. Med grillning och dryck blev det en lite sen kväll. Satt uppe och prata om allt från trafikregler till rädsla för havet.

Onsdag
En dagstur till Nora för att besöka Kvarteret Bryggeriet och Record Palace. Jo självklart stannade jag till hos Nora Glass och smakade på dagens smaker som var hasselnöt och svartvinbär.

Torsdag
Dagen som jag väntat på så länge nu. Det är nämligen äntligen dags för Madame Butterfly, Opera på Skäret. Årets “konsertlista” är inte komplett utan en opera. Sambon avnjöt inte denna opera lika mycket som jag gjorde, men poängen var endast att få med honom dit. Detta kommer bli en årlig tradition för mig (sambon tackade vänligt men nej tack).

Fredag
Sista riktiga dagen på semestern. Förmiddagen kantades av dugg och endast 13 grader. Det planerades höstgryta till kvällen. Jag tog mig en dag framför datorn och jobbade. Nu när det blivit eftermiddag har solen tittat fram och temperaturen stigit till hela 20 grader. Undrar om vi kanske skall hoppa över det där med höstgryta ikväll?

Nu återstår det att se om vi far hem imorgon eller drar ut på det helt och stannar till på söndag. Verken jag eller Bull vill lämna denna idyll och fara hem till vardagen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.