Skönhet & Mode

The Body Shop – Oil of Life

Dom säger att kraften finns i fröoljorna, kan det verkligen stämma. The body Shop´s nya superserien skall visa oss vägen till en underbar och uppfriskad hud. Hänger ni med?

Vi har fått äran att prova på The Body Shops nya superserie med fyra olika produkter. Eftersom vi är två så delar vi upp produkterna och testar. Jag fick möjligheten till att prova Intensely Revitalising Facial Oil och Intensely Revitalising Cream. Produkter som skall hjälpa mig mot att åldras för tidigt. Det är nog inte bara jag som tycker att dessa produkter speglar lyx. Förpackningarna är i glas och saknar den där gulliga och färgglada utsidan som man är van att se på The Body Shop´s förpackningar. Och det är inget ont om det, utan jag tror faktiskt man blir lite mer nyfiken.

“The Body Shop har alltid hämtat sina ingredienser och sin inspiration från traditionella skönhetsritualer. När teamet upptäckte kraften hos de tre fröoljorna från Egypten, Chile och Kina bestämde de sig för att skapa en hudvårdsserie som verkligen vårdade huden på djupet, och som verkligen tog fram hudens naturliga lyster.”
Arnaud Jeanteur, General Manager The Body Shop International

Så vad innehåller dessa produkter för frön som skall hjälpa oss få en underbar och uppfriskad hud. Fröolja från svartkummin är känd för sina höga halter av antioxidanter, fröolja från nypon är otroligt rik på omega 3 och 6 och sist har vi fröolja från kamelia som är naturligt rik på näringsrika oljesyror. Jag var genast intresserad av att lära mig mer om nypon som hälsopreparat och hittade en hel del intressant. Jag trodde apelsin var den föda som kunde ge oss massvis med c vitaminer men tydligen så är nypon nyttigare där. en kopp nypon innehåller lika mycket C-vitamin som 35-40 apelsiner. Och fördelen med nypon är att den dessutom innehåller karoten. Så istället för att äta apelsiner och morötter kan jag nu trycka i mig nypon istället. Jag skall nog hitta mig lite nyponte.

Jag har även fått lära mig idag att svartkummin och kummin inte alls är samma sak, inte ens släkt på något vis. Så jag som är allergisk mot kummin kan andas ut och fortsätta använda produkten. Inte för att jag hade fått någon reaktion men det kändes skönt att få veta.

Men nu åter till produkterna som jag antar att ni var intresserade av att läsa och inte mitt dravel om nypon.

Oils of LIfe Intensely Revitalising Facial Oil (30 ml / 450 kr)

Den här produkten är det säkert många av er som redan hunnit prova. I augusti boxen från Glossybox kunde nämligen alla prenumeranter ta del av ett litet prov. Så när jag fick denna hade jag redan hunnit påbörja ett test av den. Jag har alltid haft lite svårt för det där med oljor i ansiktet men försöker arbeta bort det. Vet faktiskt inte varför utan tror nog att det är något jag hört för väldigt länge sedan och så ligger det kvar i bakhuvudet. För jag har absolut inte hört något negativt om just oljor i dagsläget. Mitt första intryck av denna ansiktsolja är doften, den är väldigt stark och annorlunda. Jag kan inte sätta fingret på vad den luktar men jag för tankarna mot äldre personer, 70talet. Får fundera lite på det där och återkomma.

Det krävs max 3 droppar som du masserar in morgon och kväll innan din ansiktskräm. Så här kan du faktiskt dölja doften rätt bra om du väljer en kräm som slut ut doften. Förhoppningsvis blir det inte krock så du går runt och luktar obehagligt. Oljan passar alla hudtyper. Den går väldigt snabbt in i huden och lämnar ingen hinna efter sig, så du kan rätt snabbt efter ha masserat in oljan applicera din vanliga ansiktskräm.

Jag tänker fortsätta med denna olja och stå ut med doften. Kan den göra underverk för min hy så tycker jag att man får stå ut med doften. Kanske helt enkelt vänjer mig med den.

Oils of Life Intensely Revitalising Cream (50 ml / 375 kr)

Här har vi en fuktighetsbevarande kräm som skall appliceras morgon och kväll. Jag har valt att applicera denna efter att jag masserat in ovanstående olja. Doften från denna ansiktskräm är densamma som oljan men försvinner vid applicering. Man känner rätt fort hur silkeslen huden blir efter att man applicerat dessa produkter. Denna kräm innehåller alla tre fantastiska fröoljor som skall göra underverk för vår hy. Den smälter fort in i huden och ger en fin lyster efter sig. Om den har gjort några underverk på mig är svårt att säga, men jag gillar den. Intensely Revitalising Cream gör min hy silkeslen och jag känner mig återfuktad och absolut inte oljig.

Då du endast skall applicera kräm till storlek av en ärta morgon och kväll så är den väldigt dryg och räcker länge. Innan krämen är slut kanske jag ser 5år yngre ut, för drömma får man alltid göra.

Produkterna finns redan ute i butik. Ni hittar dom både i butik och online hos The Body Shop.

Pst! Missa inte när Emma berättar om seriens resterande två produkter Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream och Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion längre fram i oktober.

//annica

*Detta är en pressprodukt men åsikterna är till 100% våra egna och har inte gått att köpas eller påverkas av en tredje part. Läs mer om detta under PR & Policy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.