Tankar som bara går runt tills dom kommer ikapp…

Kanske kommer det med åldern eller så är det bara jag som skyller på det. Men under en väldigt lång tid har jag haft funderingar, ja bara funderingar för jag har aldrig orkat ta mig tiden att komma igång. Tills nu….

Länge har jag funderat på det. Vi lever ett liv där vi älskar att äga o konsumera. För något år sedan började jag faktiskt med första delen av att minska ner på saker. Jag tog tag i min garderob o slängde mer eller mindre ut allt som hade någon som helst annan färg än svart. Idag börjar jag dock införskaffa mer och mer plagg som har någon färg i sig men svart ligger till grunden.

Något jag bör rensa och sortera upp är accessoarer och skor. Har en helt sjuk samling här som jag knappt använder. Men jag har en tendens att köpa fler av samma fast i olika nyanser om jag hittar något jag gillar. Och eftersom jag är en periodare så tröttnar jag snabbt.

Men det var inte riktigt det jag skulle komma till idag (som vanligt). Jag vet inte hur mycket jag berättat om det här men vi håller på med renoveringar här hemma och det har fått mig att tänka över hur mycket liv och kontor ser ut. För att få en snabb överblick så skulle vi kunna säga att jag är en sådan person som alltid älskat att äga saker men har väldigt svårt att använda prylarna. Det är något som faktiskt ändras rätt bra med tiden, nu använder jag upp allt jag får eller införskaffar. Men just under dom där åren som jag bara ville ha produkterna så blev dom ståendes och det är det jag måste göra något åt just nu.

Så denna vecka kommer jag att rensa, sortera och slänga så mycket pinaler på mitt kontor. Samtidigt skall jag göra om lite så att det inte är möjligt för mig att hamna i samma situation igen. Jag är trött på produkter och saker som bara står där och tar plats. Allt är till för att användas. Och är det så att jag inte kan eller vill fortsätta använda en produkt då skall jag se till att ge den ett nytt hem på direkten och inte samla på mig.

Med detta ville jag säga att denna vecka kommer bli lite tyst här på bloggen och troligen instagram. Jag skall nämligen låsa in mig på kontoret och se till att det blir färdigt innan midsommar. På dagarna skall jag dock jobba så detta blir kvällar och nätter. Fast det är kul! Jag har ställt upp några påsar i rummet som jag lägger ner produkter som jag vet vissa personer skulle uppskatta att få. Så snart kanske det dyker upp en full påse till just dig! 🙂

Några före och efterbilder på det hela vet jag inte riktigt om jag vågar lägga upp. Skäms faktiskt över hur det ser ut idag och över hur mycket skit jag faktiskt äger.

Hur är du som person?

Är du en sådan som köper och samlar på dig bara för att produkterna är trendiga just nu?
Köper du bara det du verkligen vet att du behöver just nu?
Vad gör du med dom produkter du inte använder just nu eller förmodligen aldrig kommer att använda?

Är du duktig och rensa bland alla produkter och plagg hela tiden så att du endast har det som du använder eller är hyllor och lådor överfulla med sådant du aldrig använder?

Hur många oanvända produkter och plagg har du liggandes, kanske sitter prislappen fortfarande kvar?

You Might Also Like

4 Comments

 1. Louise

  Åh va kul ? älskar att sortera & rensa. Jag har vart en riktig horder. Älskat prylar. Nu är jag tvärtom. Älskar att rensa ut. Får panik på att äga för mycket. Och gillar inte att shoppa för shoppandes skull. Däremot älskar jag att fynda. När man hittar något man velat ha riktigt riktigt billigt. Då går jag igång ?? och jag håller med. Man vill att grejerna ska bli använda.

  1. Annica

   Ja det är lite så jag känner nu. För mycket saker överallt som egentligen bara står och samlar damm. Nä en riktig rensning och sedan blir det att vara ordentlig och inte hamna i fällan igen.

 2. Karinsbeautyroom

  Hua nu ger du mig verkligen lite ångest. Är en typisk samlare och har alldeles för mycket saker. Har dock blivit medveten om det på “äldre dar” och försöker verkligen tänka efter innan jag köper nytt. Jag lyckas oftare när det kommer till kläder/skor/väskor/accessoarer och inredning än skönhetsrelaterat som smink och hudvård. Tack och lov har det startats en ideell grupp på favebook lokalt där jag bor så att jag kan skänka saker som jag testat men inte passar min hudtyp/hår, vilket känns super för jag vill inte kasta bort fullt fungerande saker/produkter. Att kunna skänka en för stark ansiktsmask till någon som inte har möjligheten att köpa sig en själv gör gott för självkänslan särskilt då jag inte ids lägga upp sådant till försäljning med allt jobb som det innebär. Köper dock gärna själv sådant om det är något jag är sugen på att testa (senaste fyndet var It cosmetics cc-cream som jag varit sugen på att testa men inte vågat skicka efter pga prislappen om färgen inte passar) .
  Jobbar på att komma igång att rensa en massa gammalt bland både kläder och prylar för som så många andra börjar paniken komma krypande över att skåpen är sprängfyllda med sånt som aldrig mera kommer att användas. Ska dock klappa mig på axeln för att jag använder upp alla hud/hår produkter som jag öppnar innan jag får testa några nya (om de funkar vill säga) för att inte slösa.

  Älskar när sådant här tas upp för det ger ännu lite mera motivation för att verkligen ta tag i saken och börja rensa.

  1. Annica

   Jag vet egentligen inte hur länge jag gått och funderat på det här med att rensa på riktigt. Sambon tycker jag gör om och rensar på mitt kontor hela tiden, men det känns inte som om att jag kommer någon vart. Denna gång är det annorlunda, allt som jag inte vill ha kvar skall väck! 🙂 Skall bli såååå skönt när rummet är klart och jag kan börja lägga lite mer tid på dom produkter och plagg jag verkligen gillar.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.