Skönhet & Mode

Ta hand om dina fötter och händer med CCS Healthcare

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Tar du hand om dina fötter och händer nu när svenska vädret spelar oss ett spratt? Huden torkar ut, fötterna spricker och det känns som blodet slutat gå från topp till tå. Idag ser vi över produkter som skall ta hand om dina fötter och händer helt enkelt.

Det var inte bara pressveckan som jag missade under min resa till Amsterdam tidigare i höst. Tyvärr missade jag ett event med CCS healthcare också, vilket jag tycker är himla synd. Sist jag var på ett av deras event hade jag otroligt trevligt. Då besökte vi Fotcompaniet och fick ge våra fötter lite extra kärlek, ni kan läsa om det här.

Men då jag som sagt inte kunde närvara på eventet denna gång så fick jag alla produkter och dess information hemskickade till mig. Och självklart vill jag dela med mig av det till er. CCS egna är kanske inte en produkt många känner till utan mer tänker på Indy Beauty, så idag skall ni få titta på deras egna produkter som fått en ny kostym lagom till kyligare väder.

CCS Healthcare erbjuder hudvårdsprodukter i olika serier. Innovation och kvalitet är två av deras ledord. CCS startades i Dalarna för 40 år sedan. Även om de vuxit utanför Sveriges gränser så ligger huvudkontoret kvar där. CCS vill vara engagerade i hela sin produktionskedja. Det gäller innehåll, miljö och medarbetare. Kvaliteten står i centrum för CCS. I sortimentet finns något för alla. 

Tänkte som sagt att vi skulle titta lite närmare på deras produkter för händer och fötter. För som skönhetsbloggare är det lätt att man oftast skriver om produkter till ansikte och kropp, men händer och fötter glöms bort.

Ta hand om dina fötter och händer med CCS Healthcare

Först ut har vi faktiskt två produkter till kroppen, CCS Fuktgivande hudlotion (350ml / 89SEK). Och det finns faktiskt en för alla, en som är parfymerad* och en oparfymerad*. Hur bra är inte det!

Innehåller bland annat karbamid och mjölk-syra som är hudens egna fuktgivare**. Dessa går väldigt snabbt in i huden och lämnar inte ifrån sig en kladdig hinna vilket är väldigt positivt nu när man kanske vill klä sig väldigt fort efter en dusch. Dom underhåller inte bara torr hud utan även förebygger samtidigt som dom skyddar mot yttre påfrestningar. 

**Genom att använda hudvård som innehåller dessa ämnen kan man påverka hudens ”naturli-ga fuktgivande faktor” (NMF) på ett positivt sätt och den kan då lättare reparera och regenerera sig själv.

Ta hand om dina fötter och händer med CCS Healthcare

Nu går vi över till fötterna och här hittar vi tre produkter. Visste ni att CCS Fotvårdssalva* (39SEK/75ml) är Sveriges mest köpta fotkräm**.

Den innehåller 10% fuktbindande karbamid och har 3 funktioner i 1: mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Som ett extra plus så innehåller den eukalyptusolja som motverkar dålig lukt. 

**Nielsen försäljningsdata fotkräm apotek totalt, antal enheter sålda rullande helår t.o.m. v32 2018.

Sedan har vi en nyhet på marknaden. CCS Kladdfri fotmousse* (259SEK/100ml). Den är speciellt framtagen för diabetiker och personer med torr och tunn hud. Innehåller även denna 10% karbamid och skyddar mot hudbarriären och förebygger förhårdnader och hudsprickor. 

Skall absorbera snabbt och är oparfymerad. Då CCS Kladdfri Fotmousse är en medicinteknisk produkt bör du läsa bruksanvisningen ordentligt innan du använder den.

Sist ut till fötterna har vi CCS Cracked Heel SOS* (99SEK/75ml) som är speciellt framtagen för mycket torra fötter med hälsprickor och hård hud som behöver extra kärlek. 

Den skall ge synbart resultat efter 3 dagar och tydliga förbättringar efter 7 dagar**. Innehåller en kombination av hög halt karbamid (25%) och mjölksyra. Produkten mjukgör, återfuktar, exfolierar och stärker hudbarriären hos torra och spruckna hälar. 

**Vid applicering punktvis två gånger dagligen.

Ta hand om dina fötter och händer med CCS Healthcare

Och sist ut tar vi oss en titt på händerna och här har vi CCS Vårdande Handkräm* (59SEK/200ml) som är Sverige mest köpta handkräm**. 

Handkrämen innehåller 10% karbamid. Den mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Oparfymerad och rekommenderas av Asta och Allergi Förbundet. 

**Nielsen försäljningsdata handkräm apotek totalt, i volym liter rullande helår t.o.m. v32 2018.

Då har vi kommit till den sista produkten för idag, CCS Hand Pro* (129SEK/75ml) som är en multifunktionell handkräm för torr, irriterad och solexponerad hud. Den innehåller dessutom SPF15. 

Hand Pro skall passa utmärkt till aktiva händer som är exponerade för kyla, vind, torr luft, uttorkande tvål, kemikalier och / eller solens strålar. 

Innehåller en unik kombination av hudvårdande ingredienser som har multieffekt på huden; stärker hudens naturliga skyddsbarriär, reparerar, återfuktar och förebygger pigmentering (t.e.x. Niacinamid och Fosfolipider)


Glöm nu inte att ta hand om era fötter och händer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.