På Bordet

Superenkla hasselnötssnittar

Behöver du bjuda på fika men har verken tid eller ork att storhandla? Detta recept måste du bara göra då, så  himla enkelt och du behöver endast köpa två saker.

Med ett paket smördeg och en burk hasselnötskräm (nutella går lika bra) får du ut 12 snittar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sätt ugnen på ca 200 grader. Låt smördegen ligga framme 5 minuter innan du rullar ut den på bänken. Jag brukar kavla ut den lite extra för att få en tunnare deg. Ta vad du har hemma som passar bra som mått och stansa ut så pass många cirklar som du vill ha.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lägg cirka en tesked med krämen på varje platta. Du vill inte att den blir för stor även om det är lockande med mycket. Alternativet är att göra två smördegsplattor till varje, på så sätt gör du ett tefat och får plats med mera kräm.

nutellasnittar2

Vik över plattan och försök trycka till längst hela kanten med fingrarna, se till att det inte blir någon öppning. För att göra det lite trevligare brukar jag köra gaffel längst hela kanten, bara lite lätt så att den inte går sönder. Har fått för mig att den har lättare för att hålla ihop i ugnen då oxå.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In med plåten i ugnen när du är klar, ca 20min. Men du ser när snittarna börjar få färg, du vill absolut inte att dom blir brända.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Serva dom som dom är eller med lite glass. Vänta dock tills dom svalnat om du skall servera dom precis som dom är. Risken finns att krämen är väldigt het och kan rinna ut om du serverar direkt efter du tagit ut dom från ugnen.

Skulle det bli några över så rekommenderar jag inte att du förvarar dom i en plastpåse eller tät burk. Dom behöver luft för att inte bli “blötta” och sega. Låt dom stå framme på en tallrik eller lägg dom i en papperspåse.

Dessa snittar kan du variera med massa olika fyllningar som tex: nutella, jordnötskräm, sylt, bär, choklad…….

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.