Sthlm Beauty Week – Tre dagar är nu över…

Sthlm Beauty Week

Under tre dagar mitt i Stockholm drog äntligen Stockholm Beauty Week igång. Det var dags att botanisera bland krämer, makeup och maskiner!

Stockholm Beauty Week har nu gått av stapeln och jag tänkte ta er med på mitt besök där. Under tre dagar han jag med att besöka mässan två gånger. Först på dag 1 då det var avsatt för press under förmiddagen och sedan sista dagen. Innan vi går in på dessa dagar så vill jag bara be om ursäkt för den otroligt dåliga kvalitén på fotona. Nu förstår jag varför min lilla kompakta systemkamera legat gömd under en längre tid. Den är verkligen helt värdelös att fota med utanför en fotostudio med underbart ljus. Nu åker den tillbaka till gömmorna och jag lovar att ta med mig den riktiga kameran varje gång i fortsättningen. Tur att jag kan fota bättre bilder här hemma nu med alla produkter. Men så tråkigt när jag gått runt i alla dessa timmar och så är fotona helt värdelösa.

Sthlm Beauty Week

Men vi börjar med första dagen på Stockholm Beauty Week. Har aldrig i hela mitt liv svettats så mycket i hårbotten eller ansiktet som jag gjorde den dagen. Det hela började med en pressfrukost som var fullbokad. Detta år är det 5 års jubileum och Konstnärshuset hade öppnat upp lite flera rum för oss. Själva pressfrukosten hölls i den stora salen och jag tror att det 120 personer anmälda. I ca 2 timmar gick Maria igenom alla företag som ställde ut under dessa dagar. Det blev en väldigt lång frukost och jag kände att min bakdel började få sig en blodförlust.

Sedan kom dagens stora tabbe. Alla som var anmälda till pressfrukosten fick en biljett för att kunna hämta ut en påse med arbetsprover under dagen. Jag tänkte vara smart och låta min vänta tills senare då jag skulle slippa springa runt med den. Alla företag visste ju vad dom stoppat ner i den så det skulle inte vara någon risk att jag kom hem med dubbla produkter. Men tyvärr så tog påsarna slut redan direkt efter frukosten och det var otroligt många som inte fick någon.

Efter frukosten började jag titta bland alla företagen och inväntade mitt samtal till att få min tid för ansiktsbehandling som jag bokat upp mig på. Så under tiden ville jag inte få någon sminkning eller annan behandling då jag inte visste när jag skulle bli kallad. Något som även det gjorde att min dag blev lite små kaos. Jag fick nämligen aldrig något samtal och när jag väl hittade platsen där jag väl skulle ha fått min behandling så hade nästan hela dagen gått och jag var inte alls sugen längre på att försöka få mig en tid. Otroligt synd då jag hört mycket bra om Anne Semonin.

Sthlm Beauty Week

Jag han med en lunch med Go green Makeup. Vi blev serverade wrap och smoothie samtidigt som Emma Bergqvist / Tree of Brands skulle hålla föreläsning. Dock gjorde vi misstaget (vi tyckte först vi var jätte smarta) att kliva ut på balkongen bakom scenen för att få lite luft innan föreläsningen. Men vi han inte reagera när den började så fick snällt stå kvar där ute under föreläsningen. Gjorde kanske inte så väldigt mycket, var otroligt skönt med lite luft. För visst nämnde jag att det var så sjukt varmt inne i Konstnärshuset att jag kunde simma iväg?

Men självklart fanns det även positiva saker med dagen. Jag fick träffa massa trevliga människor och företag. Dock gav jag upp under eftermiddagen pga värmen och allt folk. Fick mig en överblick om vad som fanns där så jag kunde sitta hemma i lugn och ro med en lite bättre planering inför nästa omgång.

Sista dagen

Sthlm Beauty Week

Sista dagen på Stockholm Beauty Week och jag hade bokat in mig på frukostföreläsning med Håkan Wahlström från Mimass och Charlotta Flinkenberg (Netstyle). Vi var ca 10 personer av 60 anmälda som dök upp. Lite trist när folk bokar sig och inte kommer. Men det var även rätt skönt då vi slapp stå och trängas under frukosten. Håkan och Charlotta snackade självklart skönhet. Det var allt från botox till solskydd. En väldigt avslappnad och skön föreläsning.

Efter det var det dags för mig att gå runt till alla företag som jag missade under dag 1. Denna dag var det så lugnt och svalt i alla lokaler. Tyvärr hade en hel del utställare redan packat ihop och lämnat mässan. Men jag han med dom besök jag ville tycker jag. Och jag fick även håret stylat av KMS som bokat. Sofie från KMS var riktigt trevlig och jag är otroligt nöjd med resultatet. Nu vill jag gå och köpa alla produkter hon använde i mitt hår. Har du testat produkter från KMS? Fick även naglarna fixade hos Depend av Petra. Så snyggt!

Dag 2 var som sagt mycket lugnare och jag kunde gå runt i lugn och ro för att prata med alla utställare. Värmen hade avtagit och jag höll inte på att krevera. Om jag kommer gå nästa år igen? Självklart, alla lär sig av sina misstag och jag tror absolut inte det som hände i år kommer att upprepas. Maria brukar vara himla bra på att anordna event och se till att dom fungerade. Alla är vi mänskliga eller hur är det vi säger.

Jag kommer att gå igenom alla produkter jag fått med mig hem i lugn och ro sedan återkommer jag med inlägg om dom här. Vill inte bara slänga upp en massa företagsnamn och produkter en efter en här utan att veta riktigt vad det är jag fått hem, hoppas ni förstår det.

You Might Also Like

2 Comments

  1. Jeanette

    Tack för sällskapet under dag 1. Det var nog den varmaste dagen hitintills!

    1. Annica

      Tack själv! 🙂 Ja men herregud vad varmt det var den dagen. Nu har jag iaf införskaffat mig en handfläkt som åker med överallt när solen visar sig.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.