Sovmasken som räddar min sömn

Sovmasken som räddar min sömn

Ljusa nätter eller störande tv, inga problem längre. Nu har jag hittat sovmasken som räddar min sömn!

Det största misstaget jag gjorde för 8 år sedan när jag och sambon köpte vår första gemensamma villa var att gå med på en tv i sovrummet.

Så nu hänger det en 42” i sovrummet, ca 2-3 meter ifrån huvudkudden. Det är väl inga problem kanske några av er säger, men har man en sambo som ALLTID vill ha den igång när en skall sova så är det ett problem. Jag är en sådan person som avskyr att somna till prat, speciellt det svenska språket då jag tycker det är så hårt. Ljudet kanske inte är det största problemet egentligen för det kan jag slå av och drömma mig iväg till någon annan värld. Det är nog det fladdrande ljuset som stör mig mest.

Sovmasken som räddar min sömn

Min räddning kom när jag var på #BeautyeventPigalle och fick med mig en fin present. Denna ögonmask har räddat så många nätter för mig nu!

Daydream Lingerie White är perfekt för mig som behöver totalt mörker. En vanlig sovmask saknar det där lilla extra som denna har. Hur ofta har du inte köpt en sovmask och den släpper in ljus runt näsan? Daydream har en unik patenterad skumgummi del vid nästan som sluter tätt och förhindrar allt ljusinsläpp. Jag var rädd att denna del skulle täppa till näsan för hårt men jag har inte upplevt några problem med andningen via näsan. Otroligt skönt!

Sovmasken som räddar min sömn

Ett annat stort plus för just denna sovmask är att den har en liten extra detalj. Man kan nämligen lägga in en kylmask i sovmasken. Så skönt!! Älskar att ta på mig en lagom kall sovmask efter en lång dag.

Denna mask kommer få följa med mig tills den rasar ihop. Det är ju inte bara under nattetid som den fungerar, perfekt när du vill ta en liten paus mitt på ljusa dan men har svårt att somna pga just ljuset. Jobbar du natt skulle jag varmt rekommendera denna så du får en ordentlig sömn på dagen. I love it!

VARFÖR SOVMASK?

“En sovmask hjälper kroppen att hitta balans, då kroppens dygnsrytm bygger till stor del på det ljusinsläpp ögat uppfattar. När du sover i ett rum som inte är helt mörkt kan detta påverka din sömn och din hälsa avsevärt om du inte använder en bra sovmask. En skön och bekväm sovmask kommer göra att du sover bättre, vilket i sin tur förebygger rynkor och påsar under ögonen. Dessutom främjar du kroppens produktion av det naturliga hormonet melatonin genom att sova med en sovmask. Melatonin säljs idag som kosttillskott i många länder, dock inte i Sverige, och är ett kraftigt antioxiderande hormon som skyddar vår hjärna och motverkar depressioner, sömnsvårigheter och stress. Sovmasker som sluter tätt och hindrar ljusinsläpp hjälper kroppen att producera tillräckligt med melatonin för att ge dig en ostörd nattsömn och för att du ska kunna vakna utvilad.” – text från Glamazon.se

Daydream sovmask finns att köpa hos Glamazon.se för 189SEK

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.