Sommarens lilla minisemester
Hälsa & Livet

Sommarens lilla minisemester

Industrisemester eller långsemester, kalla det vad du vill. Jag har iallafall varit iväg på sommarens lilla minisemester och nu är semestertiden över för mig.

Förra fredagen tog jag och sambon båten över till Åland för en liten minisemester. Då vi inte har någon gemensam semester detta år så får vi ta tillvara på helgerna. Och denna helg planerade vi in Åland med lite Rockoff festival. Det var även denna helg min kamera gjorde slut med mig, eller iallafall började hinta om att det snart är över.

Men det var inte min kamera vi skulle prata om. Vi åkte som sagt över till Åland med Viking Line. Är så glad över att jag tog kontakt med dom några dagar innan vi skulle åka och löste alla problem vi hade med boende och resa. Detta inlägg är inte sponsrat på något sätt utan jag vill bara berätta hur jäkla nöjd jag vart. Via dom fick vi ihop ett paket med resa tur / retur, boende och biljetter till festivalen för ett pris som låg under det pris vi egentligen skulle ha betalt för ett annat hotell ( bara boendet). Det är då man blir så jäkla nöjd över en bokad resa.

Vi bodde på Park Alandia Hotell som precis är nyrenoverat.  Kan varmt rekommendera detta hotell om ni vill bo centralt i Mariehamn. Väldigt fräscht och trevligt. Hotellrummet låg mot baksidan av hotellet vilket jag faktiskt är väldigt glad över. Hotellet har en bar som kör livespelningar flera dagar i veckan och det var full rulle där under hela helgen. Då festivalen endast låg ca 100 meter från hotellet kunde vi höra spelningarna på rummet när vi hade fönstret öppet. Något som inte alls störde mig.

Gillar du musik tycker jag absolut att du skall ha koll på nästa års Rockoff festival. I år har dom kört denna festival i 22 år, hur kan jag ha missat den i så många år! Det är musik för alla åldrar skulle jag nog kunna påstå. Och det är absolut inte bara rock som spelas. Det är allt från Samir & Viktor till Mustasch.

Under lördagen tog vi oss iväg på en roadtrip genom Åland då vi egentligen hade tänkt lägga oss på någon strand, men vädret ville något annat. Nu var det inte så att vädret var dåligt utan bara inte något sol och bad väder för min del. Vi åkte bla till Kastellholm och klappade lite får. Är du intresserad av historia och gamla ruiner så är det värt ett besök. Slottsruinen är från medeltiden och väldigt bra bevarad.

Jag var inte alls på humör för att åka hem under söndagen men vad gör man när jobbet kallar på måndagen. Vi fick iallafall några härliga dagar borta från hemmet och jag kan inte annat än att vara så nöjd. Nästa år blir det kanske en vecka där under hela Rockoff, så nu är det bara att invänta datum och sedan boka en stuga.

Jo! Något jag är löjligt stolt över från denna helg är att jag körde på och av båten med bil. Ni kanske tycker det låter larvigt men för mig är det stort. Jag avskyr trånga utrymmen med bilen och har svårt att köra på smala vägar med mötande trafik eller att parkera på trånga parkeringsplatser. Och så skall vi inte prata om det där med dragläget, alltså finns det något pinsammare när du är ute och kör och får kärringstopp? Ja eller du får oftast inte det när du kör utan i ev backar och sånt. Och varför säger vi kärringstopp., det heter faktiskt motorstopp!

Jag är faktisk på väg över till Åland igen, skall alldeles strax kliva på båten. Ni kan följa mig på Instagram om ni vill se vad som händer under dagen. Denna gång blir det med föräldrarna och bara över dagen. Självklart skall vi besöka Rockoff och jag hoppas på att få ta del av några soundcheck med ev Eva Eastwood och The Boppers.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.