Social media detox

Social media detox

Ständigt uppkopplad mot omvärlden, stressen kommer smygandes även då du inte vill intala dig det. Nu är det sommar och kanske semester för många av er, varför inte passa på att ta en social media detox!

Jag hintade om det redan förra veckan, men jag tänker börja trappa ner för lite semester. Eller kanske inte semester men en social media detox under juli och kanske i början av augusti. Känner jag mig själv så kommer jag absolut inte sluta tänka på sociala medier under tiden men jag gör uppehåll från skärmen.

På väggen bredvid min skärm har det redan börjat samlas post it lappar med rubriker på saker jag vill skriva om. I mobilen har jag lyckats skriva ner flera stycken som skall hitta sig in i blogg inlägg under sensommaren. Jo mobilen kommer jag faktiskt att ha med mig varje dag. Men det är just det här att alltid vara online bland alla sociala medier som jag tänkte skippa. Behöver fylla på mitt förråd med mina egna tankar och idéer utan inspiration från andra. Ni fattar säkert. Egentligen har jag så mycket jag vill skriva om just nu men låter en del vila till senare.

Olika moment under min social media detox!

Ljuset från mobilen hämmar produktionen av melatonin, som styr vår sömncykel. Jag tror faktiskt det stämmer! Sover så otroligt mycket bättre dom perioderna jag inte är ständigt aktiv med mobilen eller plattan. Inbillning kanske, ja men då får det helt enkelt vara så.

Jag har stängt av alla mina push-notifikationer för att ytterligare minimera risken att jag tar upp mobilen så fort det händer något. Att stänga av push-notifikationer på Facebook och Instagram gör så otroligt mycket. Ta upp telefonen vid visa tillfällen under dagen bara och bläng igenom vad som hänt, lägg sedan ifrån dig mobilen.

Så med andra ord kommer ni inte hitta inlägg har varje dag utan lite så där sporadiskt, men ni som följer mig på Instagram och Facebook kommer märka när det kommer upp nytt. Jag känner mig själv och vet att jag som sagt inte kommer att kunna ha en total detox på mer än några timmar. Kommer ha otroligt svårt att hålla mig ifrån Instagram så där lär ni hitta mig oavsett om det finns ett nytt blogginlägg eller inte. Har du haft en social media detox eller kommer du kanske ha en nu i sommar?

You Might Also Like

2 Comments

  1. Louise

    Så smart! Jag ska också verkligen dra ner nu under sommaren & bara njuta & umgås med familjen. Här om dagen stängde jag faktiskt av notiserna för instagram för första gången & det är såå skönt. Först blir man lite såhär va ingen som likear tills man kommer på att man stängt av haha ?

    1. Annica

      Ja men du har ju verkligen en bra anledning till att ta en paus nu och umgås med familjen. ? Sociala medier finns kvar även i höst. ?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.