Skönhet & Mode

So Eco tar hand om oss och miljön!

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Tänker du på hur miljön påverkas av alla dessa produkter som du köper hem? Har du kanske tänkt på hur dina sminkborstar tillverkats? So Eco tänker på allt det där åt dig innan du köper deras produkter, läs mer om detta här idag!

Har du hört talas om So Eco? Dom har ett sortiment av PETA-ackrediterade ”Cruelty Free & Vegan” -produkter, med ett unikt fokus och en tonvikt på komponenter som är ansvarsfullt och etiskt framtagna. Du hittar bla sminkborstar som inte bara är bra för dig utan även miljön! Dom har tagit det här med klimat och miljöfrågan ett steg längre, eller rättare sagt dom har tänkt på det en lite längre tid än alla andra. Det här problemet som skapas på grund av plastförpackningar har dom löst sedan 2012! Deras tillvägagångssätt innefattar miljöfokuserade principer som säkerställer en lägre miljöpåverkan genom ansvarsfulla produkter och förpackningar. Hur bra låter inte det!!

Deras engagemang för att använda FSC-material i förpackningar innebär att träet skördas från skogar som klarar av att säkerställa regenerering, så nya träd växer och absorberar mer koldioxid i framtiden. Dom använder FSC Mix, en blandning av FSC-material och återvunnet papper. Sånt där gör mig riktigt glad och framför allt väldigt nyfiken på deras produkter. Skall vi ta en titt på vad jag fått testa innan vi pratar med miljö och tillverkning.

Till kroppen har jag fått testa två produkter som jag älskar. So Eco Bath & Shower Mitt* (45SEK) har använts flitigt här hemma. Handsken hjälper mig att få bort alla döda hudceller samtidigt som den hjälper mig att få igång cirkulationen i kroppen utan att göra ont.

Och så har vi So Eco Sleep Eye Mask* (49SEK) som verkligen hjälper mig att sova nu om nätterna när det inte blir så mörkt. Det jag gillar extra mycket med denna är att den sitter otroligt bra och framför allt så har den inget kardborrband som kan fastna i håret.

Borstar jag har fått hem från So Eco är: Eye kit* (159SEK), Foundation & Concealer Brush* (89SEK), Powder brush* (99SEK). Helt underbara och mjuka!

So Eco Eye Kit innehåller: Fine Liner Brush, Large Eye Shading Brush, Small eye Shading Brush, Eyeliner Brush och Lash & Brow Comb.

Ska vi gå tillbaka och prata om hur dom tar hand om miljön samtidigt som dom förser oss med härliga produkter!

Borsthandtagen är gjorda av bambu som växer 3-10 cm om dagen vilket gör den till den mest ekologiska och förnybara materialet. Ett fält av bambu frigör 35 procent mer syre än motsvarande träskog, vilket bidrar positivt till atmosfärens syre-koldioxidbalans, vilket igen medför en positiv inverkan på stigande koldioxidutsläpp.

Det återvunna aluminium som dom använder i metallfästet sparar inte bara en stor mängd energi, utan minskar också de negativa miljö-, hälso- och sociala effekterna av gruvdrift. Det sparar avfall som vanligtvis går till deponi. Det minskar också föroreningar och skapar jobb som har en ytterligare socioekonomisk fördel.

Fönstren på förpackningar är gjorda av majsstärkelse i stället för plast och borstarna transporteras i biologisk nedbrytbara PLA-påsar. De bomullspåsar som används är oblekt bomull som använder mindre energi och skapar en lägre koldioxidutgång. Detta minskar den negativa miljöpåverkan från produktionen av produkterna.

So Eco trycks med Soy Ink (sojabläck) som innehåller mindre lättflyktiga organiska föreningar (VOC), vilket sänker luftförorenande utsläpp och avlägsnas lättare än vanligare tryckfärger när de återvinns, vilket i sin tur använder mindre energi och ytterligare minskar vårt koldioxidavtryck.

Dessutom jobbar dom nu med organisationen Tree Nation för att plantera deras egna träd som hjälper till att kompensera mer kol från produktionsprocessen och skapa biologisk mångfald i livsmiljöer som har varit avsevärt negativt drabbade av skogsbruk.

Dom är stolta över att vara officiell partner till Tree Nation och därmed planterar träd för varje 100 borstar som säljs! Detta bidrar inte bara till att bekämpa avskogning, men uppmuntrar också biologisk mångfald i en miljö som har blivit väldigt negativt påverkad av skogsbruk. Samarbetet med Tree Nation tillåter dom också att stödja lokalsamhällena samtidigt som dom minskar på utsläppen av CO².

Jag använder dessa produkter med ett gott samvete!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.