Små förändringarna som kan hjälpa till…

Sedan jag vart ”dålig” psykisk instabil skulle vi kunna säga, så har jag gjort små ändringar i livet. Sådana små saker som hjälpt mig framåt.

Förutom att jag nu går på antidepprisiva tabletter och går hos en psykolog så har jag gjort lite andra ändringar i livet.

Det första är att jag äter en brunch varje dag. Brunch kanske är att ta i, men jag äter någon gång mellan frukost och lunch då jag fortfarande inte får i mig mer än en kopp kaffe till frukost. På eftermiddagarna äter jag 1-2 bananer för att hålla mig igång.


Den andra ändringen jag gjort som jag kände bara på någon dag att den hjälpte var att sätta mobilen på mobilfri tid mellan 20:00-06:00. På så sätt ökar jag på hormonet melatonin och jag kanske kan sova bättre. Innan satt jag med luren tills jag skulle sova. Och vaknade jag på natten och inte kunde somna om så åkte luren fram.

Har du du en iphone finns det en funktion som just heter “mobilfri tid”. Där ställer du in din tid och vilka appar du skall kunna ha tillgång till under tiden. Du kan alltid ringa eller ta emot samtal.

Nackdelen med denna mobilfria tid är att jag kanske kan få lite svårt med att hinna blogga. Oftast är jag hemma vid 18 tiden och då är det middag som står på planeringen. Säg att jag har kanske 30 – 45 min på mig efter middagen innan mobiltiden skall börja. Så nu gäller det att börja planera inläggen lite bättre så jag inte bara sitter och slänger i hop något.


Jag har även slutat dricka alkohol. Varför jag valt detta vet jag inte, men känner egentligen inget behov av att dricka. Och så länge jag går på tabletter vill jag inte chansa, dock skall det inte vara några problem att dricka alkohol står det. Nu vet jag inte om jag kommer bli nykterist i framtiden, men som jag känner just nu är jag det.


Så fort jag lämnar huset på egen hand så åker lurarna på. Jag behöver musiken för att koppla bort allt omkring mig. Med musiken jag skälv väljer så går det bra. Annars har jag blivit väldigt ljuskänslig. Mobilsignaler, för mycket olika ljud och folk som pratar högt ger mig panik.


Något kreativt som jag påbörjat (igen) är faktiskt en bullet journal. Då jag skall undvika alla olika sorters skärmar på kvällen så tänkte jag att varför inte börja skriva på det gamla hederliga sättet. Men istället för att bara skriva en vanlig dagbok varje kväll om hur jag mår eller liknade så drog jag igång med en ny bullet journal. Riktigt roligt måste jag säga. Här kan jag skriva varje dag om hur jag mår, ha en habit tracker och så mycket mer på ett och samma ställe. Samtidigt som jag faktiskt får utlopp för det där med att bara sitta och klottra på ett papper.

Har du gjort några små förändringar i livet som fått dig att må bättre eller helt enkelt bara fått en helt annan rutin på livet?

You Might Also Like

2 Comments

 1. Karinsbeautyroom

  Har en historia av sömnproblem och då främst insomning och det som hjälpt mig med det är att jag/vi lyssnar på ljudbok när vi ska sova. Det hjälper min hjärna att inte börja fundera en massa på allt och inget. Vilket i sin tur gör att jag oftast somnar väldigt fort. Ljudboken går hela natten så den är även en ljudridå för andra ljud som kan störa sömnen, vilket jag trivs kanon med. Funkar ju även att lyssna om man vaknar på natten och har svårt att somna om.

  Att vara alkoholfri tror jag också är bra för både psykisk och fysisk hälsa, har inte tagit en droppe på över tre år och mår bra i det. Vi ska ju åka till Spanien snart så då kan det säkert bli lite vin till maten men inga mängder då jag sover superdåligt med alkohol i kroppen samt blir så galet bakis och jag tycker inte det är värt det längre.

  Kramar

  1. Annica

   Ljudbok är jätte bra! Speciellt för att inte ligga o tänka på sådant som man inte bör. Men jag har problemet att jag inte kan sluta lyssna på det vi lyssnar på. *skrattar* Kanske borde hitta en ”tråkig” bok att lyssna på så jag somnar.

   Ja alltså det här med alkohol, det är en knepig sak. Jag älskar att blanda drinkar av alla dess slag och saknar det lite. Men det är det här med ett glas vin till maten och så som jag känner att jag kan hoppa över nu. Bävar inför sommaren då jag är som mest sugen på den där drinken. Hehehe

   O vad mysigt med Spanien, och jag förstår dig där om du vill ta ett glas till middagen. Tror faktiskt jag skulle ha lite svårt att hålla mig där oxå.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.