Skapa ett nytt sovrum med Jotex och Parneviks

Skapa ett nytt sovrum med Jotex och Parneviks

Dom säger att köket är husets hjärta, men jag tror bestämt att det är sovrummet. Hur ser ditt drömsovrum ut? Idag skapar vi ett nytt sovrum med Jotex och Parneviks.

Nu är sommaren över och vi har nu lämnat källaren för att flytta upp i sovrummet på övervåningen. Efter att ha tittat på vad Mia Parnevik* inrett sitt sovrum med genom ett samarbete med Jotex blev jag himla sugen. Om bara plånboken hade tillåtit mig så hade jag bytt ut allt i sovrummet förutom sängen. Den sängen kommer jag troligen dö med tanke på vad den kostade.

Jag fastnar oftast för inredningsdetaljer i färgerna svart, grått och lila. Tyvärr är det väldigt sällan dom färgerna pryder något av rummen här hemma. Så mitt drömsovrum just nu är ett som går i dessa tre färger och matchar tyget på vår säng. Vill ha ett mörkt rum men ändå välkomnande och mysigt. Kanske lite som ett hotellrum där basfärgerna svart och grått bryts av med kraftiga lila detaljer.

Skapa ett nytt sovrum med Jotex och Parneviks

Om vi börjar underst på sängen så har jag väldigt länge önskat mig en sängkappa. Gillar inte att se alla delar av sängen och tycker det är otroligt fult när lakanet är på väg ut från nedstoppningen. HEDDA sängkappa* är tillräckligt stilren men ger ändå lite liv med den grå nyans. Plus att Bull kanske inte ger avtryck från pälsen på den, inte synliga iallafall. Sedan går vi vidare till bäddningen.

Jag älskar att ha många kuddar i sängen även då jag nästan alltid vaknar utan kudde under huvudet. Och mina kuddar får absolut inte vara vita, dom måste ha en mörk och murrig färg för att jag skall kunna sova på dom. LINNEA örngott* och SAMMIE kuddfodral* är sådana kuddar jag gärna har några stycken utav i sängen.

Går vi vidare till påslakanset så det här jag gärna bryter av mina basfärger, men inte med något vitt eller för skrikigt. HEDDA påslakanset* har den där mörka men ändå väldigt trevliga färgklicken som jag söker.

Sedan har vi det som kan rädda en säng helt och hållet. Överkastet! Hur många har ett överkast hemma men aldrig lägger det på sängen? Jag är tyvärr en av dessa, men det beror nog mest på att mitt överkast är så himla tråkigt. Elina överkast* livar upp hela sovrummet måste jag säga. Gillar det skarpt! Vill en ha något extra på sängen utöver överkastet så tycker jag det är trevligt med en filt som bara ligger där. Antingen en färg som bryter av eller något som går i samma färgskala. Jag gillar Mysa pläden* som smälter ihop med överkastet. Bredvid sängen vill jag ha något enkelt men ändå kanske något udda. Sängbord är absolut inte lätt att hitta. Så när jag såg Rippats stol* kände jag direkt att dessa vill jag ha som sängbord. Udda och enkla helt enkelt! Då en stol inte har så väldigt mycket plats så räcker det att ställa en lampa. Jag personligen tycker om Minnesota* som är lika udda som “bordet”. Och självklart en liten skål eller burk där en kan förvara tex smycken eller liknade. Kaktus burken* får plats på bordet och där kan du få plats med det mesta som du vill gömma undan. Ingen risk att den skulle gå sönder om du råkade slå ner den under natten.

Något annat jag verkligen önskar mig är en sittpuff eller liknade att ha bredvid sängen. Nu avskyr jag att sätta mig på sängkanten när jag tex skall ta på mig strumpbyxor. Då jag är så kort och min säng otroligt hög slutar det alltid med att jag nästan ligger på golvet innan jag fått på mig strumpbyxorna. SKENE sittpuff* är sjukt snygg och då den är i konstskinn får jag även ha den helt utan några som helst spår av Bull.

Och till sist har vi nästan det viktigaste i ett sovrum, gardinerna. Jag avskyr att sova i ett ljust rum. Just nu är persiennerna nere dygnet runt vilket inte är snyggt. Med RIDÅ mörkläggningsgardin* i svart och sedan TYLLIS kanallängder* i skir grå kan jag ha gardinerna snyggt upphängda även på dagen när jag inte vill ha kolsvart.

Ja här har ni helt enkelt mitt drömsovrum. Hur skulle du vilja att ditt såg ut, eller du kanske helt enkelt redan har ditt drömrum?


Vinn presentkort värde 5000 kr! Tävla på Jotex Instagram och bli en del av #jotexfamily”
Hur har din inredningsstil influerats av din familj? Mycket eller inte alls, dela med dig med en bild under #jotexfamily tillsammans med en kort beskrivning för chansen att vinna ett presentkort värde 5000 kr. Härligaste beskrivningen vinner och tävlingen avslutas onsdag 4/10. #jotexfamily #tävling #jotex

Kampanjen är live under perioden 25 september – 4 oktober.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.