Hälsa & Livsstil

Ska vi blicka tillbaka?

Vill vi egentligen blicka tillbaka på 2021? Är det ett år att minnas med tanke på hur världen ser ut idag. Jag tänkte i alla fall försöka att blicka tillbaka lite och se vilka glimtar som satt sitt spår för just 2021 utan att tänka allt för mycket på pandemin som fortfarande pågår runt om i hela världen. För ibland (eller rätt ofta egentligen) så känns det som pandemin tagit över våra liv helt och hållet. Men vi kan inte mer än att anpassa oss och göra livet värt att leva med små glimtar.

Några månader rullade livet på som vanligt känns det som faktiskt medans andra kanske togs över helt av pandemin. Inte för att jag vart smittad av covid utan det var nog mer lusten som försvann till att göra olika saker. En kort sammanfattning av 2021 skulle nog vara att året gått i hälsans tecken, med en hel del toppar och dalar.

Januari – Mars

Årets första dagar spenderade jag inlagd på DS. Dom trodde det var en stroke men sen vart dom osäkra. Blev utskriven utan att ha fått något riktigt svar på vad som var fel.

Fick något ryck och skulle ta fram ett bra recept på sockerfria havrekakor. Tror det tog 5 omgångar innan jag gav upp. Fick inte till den där rätta konsistensen på kakorna och blev då trött på att försöka. Det var helt enkelt enklare att köpa färdiga sockerfria havrekakor.

Försökte ta mig vidare på den hälsosamma stigen och hittade mig ett recept på ananas och selleri smoothie som intogs varje morgon. Så god, men om den gjorde någon nytta vet jag faktiskt inte.

April – Juni

Packade resväskan och drog till San Agustin (Gran Canaria) i två veckor. Ångrar inte ett sekund att jag gjorde det även då pandemin var i full gång. I Spanien var lagarna mycket hårdare på hur pandemin skulle hanteras. Kände mig så mycket tryggare där än hemma i Sverige. Det var två veckor med sol, mat och bara avkoppling.

Nu var det äntligen konstaterat, jag har fibromyalgi. Och doktorn sa – Gör sånt som gör dig lycklig och avslappnad. Jag packade bilen och for till stugan. Passade på att mysa med massa killingar. Om det hjälpte mot fibromyalgi tror jag inte, men jag var lycklig och avslappnad för några dagar.

Jag fortsatte på den avslappnade vägen och började gå på långpromenader i ett närliggade naturreservat där jag hälsade på kossor, getter och highlanders. Så mysigt!

Juli – September

Årets bästa inköp gjordes! Jag blev med hängmatta på ställning. Varför har jag bott i hus i över 13 år utan att äga en hängmatta? Tog med föräldrarna till Varberg för att se Digiloo. På vägen hem blev det en strut med sockerfria polkagrisar.

Mer eller mindre hela augusti spenderade vi i stugan då vi hade semester. Så skönt och jag ville verkligen inte åka hem.

Fick ett nytt ryck och började rensa min walk in closet. Så mycket plagg som jag aldrig använt eller inte kan använda längre. Fyllde bilen och åkte i väg med flera kassar kläder till second hand. Även då jag mer eller mindre levde i lounge wear så fanns där inget att bära när jag väl behövde klä mig “normalt”. Fattar inte hur man kan ha en fullproppad walk in closet men ändå inte ha något att sätta på sig.

Oktober – December

Tjejerna tog med mig till Krägga Herrgård för en otroligt härlig spahelg! Det var även denna månad jag vågade ta mig iväg på första passet av vattengympa. Ångrar mig inte en sekund.

Jag tog beslutet att återuppta bloggandet. I samma veva åkte tjejerna upp till stugan för den årliga stughelgen, något försenad detta år och tyvärr en mindre. Jag åt även östersjöns godaste macarons. Konditorn på Eckerö Linjen borde börja sälja dessa även till landkrabbor.

December var en månad som egentligen bara rullade på. Inget speciellt i kalendern. Vi återgick till att jobba hemifrån igen efter ha lyckats åka till kontoret några få gånger sedan restriktionerna släpptes i oktober.

Jag fick en otippad julklapp av svägerskan, en positiv sådan. Nämligen första delen av “De sju systrarna“, en bok på över 500 sidor. Började faktiskt läsa den redan på juldagen. Har tittat på dessa böcker tidigare men inte riktigt fastnat för att väl köpa dom, så jag är glad att jag fick boken och äntligen börjat läsa serien. För har det kommit sju böcker i serien redan och den åttonde är på väg så kan dom ju inte vara dåliga!

Hur var ditt 2021, något som du verkligen kommer lägga på minnet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.