Semesterångest
Hälsa & Livet

Semesterångest

Med nästan en månad kvar till semester börjar jag redan nu fundera på vad man skall hitta på. Många med mig drabbas säkerligen av semesterångest både före och efter semestern. Varför stressa inför varje ledighet.

Har du som jag en hel del långa veckor kvar innan sommarsemestern börjar, eller är semester precis runt hörnet? Många börjar sommaren med ångest inför semestern, en riktig semesterångest med andra ord. Inte för att dom inte gillar att ha semester och lämna sitt arbete utan mer för vad dom skall göra under semestern. Alla har inte råd att åka iväg på dyra semesterresor i världen eller äger en sommarstuga. Vad skall man hitta på då?

Jag har en otrolig tur som har två stugor att åka till under sommaren. En i vackra Bergslagen och en något högre upp i norra Norrland. Denna sommar skall vi försöka ta oss till båda ställena på något sätt. Då jag har en sambo som inte flyger så blir det en bilresa på 14 timmar troligen. Bull (katten) får vara hemma denna sommar då han börjar bli för gammal för att ligga i en bil under så många timmar. Han får vänta på semestern i Bergslagen istället där han trivs otroligt bra. Där går han lös och går inte längre än runt på verandan. Fördelen med äldre katter att dom inte orkar leva loppan dygnet runt längre.

Semesterångest

Men det finns så väldigt mycket mera som vi skulle vilja hinna med under våra tre veckor utan arbete. Bla en tur till min favorit stad Köpenhamn, kanske en helg i Gränna och besöka Visingsö, roadtrip i Värmland och besöka lite släkt. Vi skulle samtidigt vilja passa på att renovera gillestuga och byta alla fönster på huset. Japp tre veckor kan kännas lite väl kort om man skall hinna med allt detta. Men jag tänker inte stressa utan ta varje vecka som den kommer. Renoveringen kommer vi hinna ta oss för när hösten kommer och man inte kan vara ute på samma sätt längre.

Jag har hunnit njuta av en långweekend i Bergslagen under midsommar så man kan säga att jag redan fått en liten semester. Vädret var verkligen på vår sida och vi kunde njuta av var dag. Alla tre (jag, sabom och katten) var väl inställda på att vädret kunna svika oss på midsommar men inget regn kom och vi har tillbringat dagar och kvällar utomhus, ätit gott och bara njutit. Ibland är jag så otroligt glad över att bo i sverige och ha möjligheten till denna vackra natur och ett växlande väder.

Än har jag inte bestämt hur jag kommer göra med bloggen under resterande sommar. Troligen kör jag på precis som jag brukar fram till min semester, sedan hänger det på tillgängligt internet eller inte. Men vilket fall som helst så kommer jag finnas på Instagram precis hela sommaren.

Vad skall ni göra på er semester i år?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.