Så lärde jag mig att älska min kropp

Så lärde jag mig att älska min kropp

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*)


– Vi ser alla olika ut och det är fantastiskt! Citat ur “Så lärde jag mig att älska min kropp”. En bok som berör, stöttar och peppar.

Den 10 maj kom äntligen boken som jag väntat på så länge. Redan samma dag hade jag tagit mig igenom flera kapitel av “Så lärde jag mig att älska min kropp“* av Linda Marie Nilsson. Har du inte läst eller lyssnat på denna bok så rekommenderar jag dig starkt att göra det. Alla har vi på något sätt svårt att acceptera våra kroppar, det spelar ingen roll om du är kurvig, smal, kort eller lång.

Genom 150 sidor tar Linda Marie med oss genom hennes liv. Ett liv som bestod av hat till sin kropp till den dagen hon lärde sig att älska sin kropp. Oavsett om du avskyr att läsa böcker så tror jag du kommer ta dig igenom denna. Boken är lättläst även om den rör om bland dina känslor en hel del. Jag tror den kan göra mycket här i livet. Är du 9 eller 60 år spelar det ingen roll. Även om du kanske inte är berörd direkt i ämnet så lovar jag dig att du har någon i din närhet som behöver ditt stöd mer än du tror.

För att vara personen som nästan aldrig orkar öppna en bok tog denna mig med storm. På några timmar hade jag tagit mig från pärm till pärm utan att ha hoppat över några som helst meningar eller ord. Jag var glad, ledsen, arg och upprörd om vartannat. Det var så många meningar i boken som högg tag i hjärtat. Samma meningar som lika gärna kunde ha kommit ut från min mun. Linda-Marie hade det tuffare än mig som barn och tonåring då jag aldrig varit utanför idealet då. Okej jag kanske drog large som störst bland kläder men jag led inte av det speciellt mycket.

Så lärde jag mig att älska min kropp

Tror det kan varit ett år i högstadiet som jag la på mig några kilo extra, men det berodde på olycklig kärlek och försvann lika fort när jag fann kärleken igen. Men det var först när jag träffade mig sambo (1999) som jag började lägga på mig kilona som än i dag finns här. Vi blev vuxna på ett helt nytt sätt. Med härliga middagar, något gott till vinet och kanske en dessert till filmen som kilona kom. Dom där positiva kärlekskilona. (Dom negativa kärlekskilona är när du lägger på dig pga olycklig kärlek).

Jag personligen har aldrig tänkt tanken på att börja banta även om många runt omkring mig säger och tycker att jag borde. Men varför skulle jag? Min hälsa är hur bra som helst. Har aldrig kommit från en hälsoundersökning med några som helst dåliga provsvar. Självklart har jag varit sjuk på många olika sätt men det har aldrig handlat om min övervikt. Okej nu ljög jag faktiskt lite, skulle jag kunna så skulle jag faktiskt vilja banta bort min dubbelhaka. Jag kan leva med min mage, armar och lår utan problem, men min dubbelhaka är den som tar mig tillbaka.

Du kommer läsa en hel del inlägg här på bloggen om att hitta kläder för oss utanför idealet. Jag kanske är arg för att jag inte hittar några snygga kläder och du kanske tycker att jag kan ju bara banta då. Sluta gnäll och banta! Men det handlar inte om det. Vi skall alla vara lika betydelsefulla i en klädbutik oavsett hur vi ser ut. Lika väl som att killar kan bära rosa och tjejer kan bära blått.

Så lärde jag mig att älska min kropp

För dig som inte är i samma sits som oss utanför idealet är denna bok en bra referens till hur det kan vara. Läs och förstå hur det fungerar på insidan av en person som inte är accepterad av samhället. Förstå hur en liten meningen kan göra en person så illa.

Läs och förstå hur du som en helt vanlig människa kan påverka med en liten handling. Det var så många gånger i boken som jag bara ville ha möjlighet att gå fram till Linda-Marie och krama om henne. En kram för dom åren hon mådde som sämst som barn och inte fick någon hjälp, för dom meningar som högg mig i hjärtat och lika gärna kunde ha kommit från mig, för hennes styrka att orka och vilja berätta för oss andra och för hennes kärlek till livet.

När jag läste boken kunde jag höra hennes skratt, hur hon ändrade tonfall och hur hon grät. Har du möjlighet så lyssna på hennes ljudbok*. Att höra henne berätta sin historia kommer beröra dig så mycket mer än att läsa den.

I boken skriver Linda-Marie väldigt många tips som kan vara guld värda att spara i framtiden. Mitt ex kommer stå på sin plats i bokhyllan och dom dagar jag känner mig värdelös för att jag kanske inte kan knäppa byxorna så vet jag att boken finns där. Det är bara öppna den, läsa några peppande ord och känna på nytt att jag duger faan precis så som jag är. Det är inte mig det är fel på!

Så lärde jag mig att älska min kropp

Jag önskade jag kunde hantera symaskinen bättre än vad jag kan, då hade jag skickat ett mail till Linda-Marie och frågat om vi skulle starta ett klädmärke tillsammans. Tanken att starta ett eget märke eller att bara sy mina egna kläder har kommit upp så många gånger. Frågan är egentligen, varför gör jag aldrig något åt det?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.