Livsstil

Road trip – Voyage sur la route

Detta inlägg innehåller annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Den årliga resan mot ett annat land utan att flyga är här! Vi skall på road trip genom länder vi inte ens kan uttala ordet road trip på.

Jag vet att det är rätt tyst här på bloggen men det har sina anledningar, men dom tar vi vid något annat tillfälle tycker jag. För idag tänkte jag faktiskt prata om något roligt. Om några dagar tar jag med mig mannen ut på en road trip. Det blir en blandning av jobb och semester, semester för min del. Vi bilar ner mot Göteborg där vi tar färjan ner till Kiel. Samma rutt som vi även gjorde förra året när vi bilade ner till Amsterdam. Då vi verkligen gillade Stena Line* så var det inte så mycket att diskutera.

Frankrike

Sedan kommer vi ha söndag morgon ta oss ner mot Dunkerque i norra Frankrike för en övernattning. På måndag natt har vi bokat rum i Calais innan vi tänkte ta tåget på tisdag morgon vidare till London. Så frågan är, har ni några tips på vart vi bör passera eller kanske stanna till när vi tar oss mellan Kiel och Dunkerque?

Vi har fått tips på att ta oss ner till Wissant, vilket jag hoppas på att vi kommer hinna med för det ser helt underbart ut där. Medan jag spanar efter roliga butiker och caféer så är tanken att vi skall utforska ställen och sånt från andra världskriget. Det finns ju en hel del i just dessa två städer.

Vi kommer ställa bilen i Calais då ingen av oss vill köra i England och ta tåget över. Hem tänkte jag försöka se till att vi tar båten mellan Dover och Calais. Sedan hur vi tar oss från Calais med bil har vi inte alls bestämt. Kanske blir det samma rutt som ner eller så tar vi någon helt annan sväng. Det ända vi vet denna gång är att vi inte alls har bråttom hem bara vi är hemma innan “semestern” är slut.

England

I England kommer vi inte röra oss bland dom vanliga ställena utan vi kommer vara runt Docklands. Så min tanke är självklart att besöka Stratford en dag och titta lite i Europas största shoppingmall. Där kommer jag troligen utföra all shopping, det jag inte hittar där är nog inte värt att leta efter.

Men det är inte all tid jag har så kom gärna med förslag på ställen som jag besöka runt Docklands. Kanske blir det en dag runt i Canary Wharf.

Så med andra ord, denna road trip kommer gå igenom Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och England. Skall bli otroligt intressant och se hur detta kommer gå. Just nu ser jag mer fram emot resan än själva resmålet.

Jusqu’à ce que nous vous revoyions!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise
  9 oktober, 2019 at 10:39

  Oj! Wow vilken resa. Det är nu jag önskade att du vloggade ??

  • Reply
   Annica
   9 oktober, 2019 at 12:49

   Jag skall försöka att köra stories så mycket som möjligt under resan. Kanske ger jag mig på att vlogga lite oxå, men sen får du hjälpa mig att klippa ihop allt. ?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.