Amsterdam
Hälsa & Livsstil

Roadtrip till Amsterdam

Ett av mina resmål som ständigt står med på listan är Amsterdam. Nu kom möjligheten att få åka dit under några dagar och jag var inte sen att ta steget!

Som ni vet hade verken jag eller sambon någon speciell sommarsemester i år då vi båda jobbade. Men vi tänkte ta igen det lite nu, ja eller jag tänkte faktiskt ta igen det. Vi tänkte göra en liten roadtrip ner till Amsterdam. Sambon skall ner på mässa och då han inte flyger så gör vi något roligt av det denna gång och tar bilen. Jag följer självklart med ner för att utforska staden. Har alltid velat åka till Amsterdam men av någon anledning blir det aldrig av.

Vår tanke är att köra ner till Göteborg och där ta färjan ner till Kiel. Från Kiel är det inte så väldigt många mil och då vi kunnat sova på färjan så tror jag det kommer gå hur bra som helst. Lite små läskigt kanske att köra utomlands men jag ser fram emot autoban. Hemresan är inte bokad än så vi kanske tar en längre roadtrip och kör hela vägen via Tyskland och Danmark. Varför ha bråttom?

Vi kommer att bo väldigt nära Vondelpark och alla dom där kända museum som tex Van Gogh och Rijksmuseum. Och jag är inte den som har några som helst problem att ta mig runt i nya städer, ser det mer som en utmaning att åka runt i kollektivtrafiken. Eller om det krisar så blir det en taxi.

Då sambon jobbar på mässan skall jag som sagt utforska staden på dagarna, så vad får jag inte missa?

Har ni tips på följande så hojta gärna till:

 • Restauranger – Inhemska som trendiga
 • Cafée – Nu pratar vi caféer som serverar vanligt kaffe och bakelse. Inget röka på café. 
 • Butiker – Plus size mode, makeup. Vad får jag inte missa helt enkelt, förutom Primark?
 • Sevärdheter – Förutom Anne Frank tack.
 • Uteställen med antingen bra drinkar eller öl sortiment

Eller om ni har något annat ni vill tipsa om så hit me! Kanske något på vägen till eller från Amsterdam?

Vill ni att jag bloggar om något speciellt från resan så säg till så jag kan fixa underlag för inlägget. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Karin 30 augusti 2018 at 10:27

  Låter helt fantastiskt. Ha det underbart och passa på att njuta så mycket ni bara kan!

  • Reply Annica 30 augusti 2018 at 14:01

   Tack! Ja det skall bli så kul att åka dit. Men jag ser faktiskt lika mycket fram emot själva resan ner dit även om det kanske blir lite läskigt att köra bil utomlands för första gången. 🙂

 • Reply Petra 30 augusti 2018 at 10:29

  Amsterdam är en riktigt vacker stad! Va där för ca 4 år sen.
  Dock va jag inte beredd på att när jag klev ur taxin vid hotellet att folk skulle gå runt stenade på gatorna, ser man förbi det o alla caféer med röka, så är de en hur vacker stad som helst! ? önskar jag kunde tipsa om bra ställen, men minnet sviker va fom heter ? lycka till på resan!

  • Reply Annica 30 augusti 2018 at 14:02

   Hahaha det var min första tanke! Måste kolla upp att jag endast går på stora kedjor och fikar, livrädd att jag skall bli sten hög och virra runt på gatorna utan att veta vart jag skall. Nej men helt ärligt jag tror inte det skall bli några problem faktiskt.

 • Reply Wysteriia 30 augusti 2018 at 10:32

  Var tyvärr bara några timmar i Amsterdam i somras, åkte Carbage Run och stannade till i Amsterdam på vägen hem 🙂 Vi hyrde cyklar och tog oss runt på det sättet, supersmidigt och extremt mysigt! Mycket enkelriktat i Amsterdam så tog en halv evighet innan vi hittade ut ur staden med bil sen för google maps verkade inte fatta att det var enkelriktat, haha! Vet inte hur många varv runt kanalen vi åkte innan vi bara chansade oss ut ur stan! Grymt mysig stad och jag blev så positivt överraskad! Vill du se väderkvarnar (det var en av mina måsten) så åkte vi förbi Zaanse Schans på hemvägen och sedan åkte vi över den byggda vallen efter väg E22 tillbaka mot Tyskland. Tycker man sånt är intressant kan man stanna till och läsa om vallen och se att vattnet är olika högt på båda sidor.

  Du kommer nog tycka det är trevligt att bara gå runt i Amsterdam, jag trivdes jättebra och vill åka tillbaka 🙂 Hoppas du får många bra tips som jag kan ta till mig av när jag förhoppningsvis åker dit nästa gång 😉

  • Reply Annica 30 augusti 2018 at 14:08

   För det första, Carbage Run låter ju hur roligt som helst!!
   Ja cykel funderar jag faktiskt på bara vädret tillåter, ett trevligt sätt att ta sig runt överallt. Nu skrämde du mig allt med alla dessa enkelriktade gator, avskyr att köra i citykärnan så det låter som sambon för köra oss ut ur staden sen kan jag ta över. Då vi inte bokat någon hemresa än (båt) så vore det roligt att stanna och se lite nytt på vägen. Skall absolut skriva upp dina tips.
   Kommer absolut dela med mig av alla tips jag får och försöka snappa upp ett och annat när jag väl är där som jag kan föra vidare.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.