The Ritual of Ayurveda – En kväll med Presskontakterna och Rituals

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna

Häftig lokal, god mat, trevligt folk och väldoftande produkter. Ja det var en bra sammanfattning av The Ritual of Ayurveda – En kväll med Presskontakternaoch Rituals!

I slutet på augusti var jag inbjuden till pressevent för Rituals. Det var Presskontakterna som ordnat en helkväll ute i Färgfabriken, Liljeholmen. Jag som inte är så himla berest i dom södra delarna av Stockholm började undra lite smått vart tusan jag hamnat, men väl innanför staketet till Färgfabriken såg jag det häftiga med just denna plats. I ett gammalt industriområde låg det övergivna fabrikslokaler, krossade fönster och klottrade väggar. Ja det kanske inte låter så häftigt men du ändrar dig när du kommer dit.

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna
Fotograf: Rasmus Lindahl/Studio Emma Svensson

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna
Fotograf: Rasmus Lindahl/Studio Emma Svensson

Men som sagt Presskontakterna och Rituals bjöd in för en helkväll där du skulle få lära dig om din dosha. Jag vet vad det är sedan tidigare men aldrig orkat eller intresserat mig så mycket för vad jag egentligen är, så denna kväll skulle bli väldigt intressant faktiskt. Vi bjöds på välkomstdrink utomhus där vi samtidigt fick möjligheten att svara på frågor som skulle ta oss till vår rätta dosha. Jag vart en blandad Vata och Pitta, men med ett ben starkare på Vata sidan.

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna

UPPTÄCK DIN DOSHA

Så vad är egentligen Vata, Pitta och Kapha? Jo för att inte trötta ut er allt för mycket så tar vi en snabb genomgång. Vata, Pitta och Kapha är tre olika kropps- och sinnestyper, även kallat doshor. Det är dom tre som bygger upp vår värld eller dig som person. Bli inte rädd om du har lite av alla doshor i dig för det är inget konstigt alls. Alla har lite av allt i sig men kanske inte vågar erkänna det.

Alla tre doshor finns i allt och alla, men i olika proportioner. Din sinnesstämning, dina matvanor samt hur du lever ditt liv har direkt betydelse på dina doshor och kan leda till obalans. The Ritual of Ayurveda har som mening att återställa din balans, förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. Därför har Rituals tagit fram tre helt nya torroljor skräddarsydda för de olika doshornas behov. Torroljorna har 100% naturligt innehåll och är berikade med stärkande örter enligt den Ayurvediska traditionen.

KAPHA
Vatten / Jord – Allt som bygger upp kroppen
En typisk profil: Kraftig kroppsbyggnad, stark motståndskraft, uthållig, långsamt rörelsemönster, blir sällan sjuk, lugn och stabil, djup och tung sömn, tendens till övervikt, tolerant, förlåtande, funderar länge innan beslut, söker ofta tröst i mat och ställer ofta om dygnsrytmen.
PITTA
Eld / Vatten – All transformation i kroppen
En typisk profil: Medel kroppsbyggnad, medel uthållighet, företagsam, gillar utmaningar, skarpt intellekt, stor hunger och törst, stark matsmältning, lättirreterad, har lätt att bränna ut sig, känslig hy, ogillar mycket värme, viljestark, tidsoptimist och temperamentsfull.
VATA
Rymd / Luft – Alla rörelse i kroppen
En typisk profil: Smal, kort eller lång, tänker snabbt, talar fort, rör sig snabbt, oregelbunden livsstil, livlig och fantasifull, lättföränderligt humör, snabb inlärning, glömmer snabbt, tendens till oro och ångest, blir snabbt utmattad, blir snabbt uttråkad, vill ha förändringar, söker utmaningar och lätt störd sömn.

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna

Nu skall du nog ta allt detta med en nypa salt om du frågar mig. Ställer du frågan till någon annan om vad dom tror du är så fort du säkert ett helt annat svar än vad du själv skulle få om du gjorde testet. För som sagt, det är nog väldigt sällan någon är en dosha rakt igenom egentligen. Så var helt ärlig mot dig själv när du får möjligheten att göra detta test, det gynnar dig mer än någon runt omkring dig.

Vi fick möjlighet under kvällen att klämma och lukta på alla produkter och jag hittade minsann några favoriter. Fick även göra detsamma med årets julkollektion och deras storsäljande julkalendrar. Jag kommer minsann klicka hem en till mig själv i år. Den 18 september 2017 släpper Rituals ‘The Ritual of Ayurveda‘ som är en förnyad och uppdaterad ritual av exklusiva kropps- och hemprodukter som balanserar kropp, sinne och själ. Den nya produktserien är inspirerad av den uråldriga Indiska vetenskapen Ayurveda som står för ”läran om livet”. Alla produkterna i serien har fått ett nytt utseende, och det kommer även några helt nya produkter.

The Ritual of Ayurveda - En kväll med Presskontakterna

Jag fick med mig hem några produkter från kvällen för att testa, vilket jag ser fram emot väldigt mycket var. Men dom kommer jag att skriva mer om i ett senare inlägg, först vill jag hinna prova på dom lite. Och då kommer jag även berätta mer om hela den nya serien. Så håll utkik!

Tack Rituals och Presskontakterna för en mycket trevlig kväll och underbara produkter!

UPPTÄCK DEN ANTIKA KONSTEN ATT LEVA KLOKT OCH OMFAMNA LUGN OCH HARMONI I DET DAGLIGA LIVET

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.