Recap of week 51

Recap of week 51

Näst sista veckan på 2017 är här och vi tar oss en blick tillbaka till julveckan. Hur firade ni jul?

Vi har gått in på en ny vecka och just denna vecka avslutar vi själva julafton. Jag är faktiskt mer stressad över att detta år snart är slut mer än att det är julafton denna vecka. Hur känner ni för att året snart börjar ta slut?

Måndag
Klockan ringde tidigt då jag skulle köra upp sambon till jobbet. Helt slut i huvudet måste jag säga. Bull hittade en palm i fönstret i natt som han nu har utsett till sitt kliträd. Tratten var helt grön på ena sidan efter han försökt klia sig. Stackars liten! Men han mår bra och hoppar nästan av glädje när jag skall ge honom tabletter. Kanske inte just för tabletterna utan mer att jag blandar ut dessa med grädde.

I dag efter jag gett honom förmiddags dosen tog jag mig iväg till Sollentuna Centrum för att hämta och lämna paket. Det var även dags att börja leta lite julklappar då jag inte hunnit göra det tidigare. Eller egentligen inte så har jag endast två stycken som jag skall köpa då vi kommer köra julklappsleken på julafton. Men va tusan köper en för 200:- som skall passa fyra helt olika personer i åldern 38-66år?

Tisdag
Vart tog det vackra vinterlandskapet vägen? Idag är det nollgradigt och imma över hela området. Skönt att vi är inomhus! På planeringen idag står det tvätta, diska, städa och plocka lite. När sambon kommer hem skall jag ta mig ut kanske för att se om jag hittar några julklappar. Insåg idag att vi inte ens satt upp julgardiner här hemma. Kan det vara en av faktorerna till att julkänslan är helt puts veck här?

Onsdag
Idag steg aldrig solen upp tyvärr. Redan vid lunchtid fick all fönsterbelysning tändas så det skulle synas att någon var hemma. Det är sådana här dagar en bara vill ligga kvar i soffan och titta på film hela dagen.

Hämtade ut sista paketet med produkter inför Daisy Beauty Awards! Skall bli så kul att hårdtesta alla produkter och se vilken jag tycker är vinnaren. Ni kommer få läsa om alla produkter efter att galan ägt rum i februari för att inte spoila för mycket. Kommer troligen ha lite för svårt att skriva inlägg om produkterna utan att avslöja vad jag tycker om dom.

Torsdag
Nu har jag äntligen börjat känna ro till att sätta mig ner och börja jobba. Att det krävs disciplin att jobba hemifrån vet jag, men med omständigheterna dom senaste två veckorna har jag inte kunnat få något som helst gjort. Men nu är det andra bullar och jag börjar ladda inför ett nytt år. Något annat som verkligen fått lida den senaste tiden är mina naglar, dom mår så fruktansvärt dåligt nu. Måste ge dom lite kärlek innan jul känner jag.

Det blev ett härligt varmt bad, å vad jag saknat det den senaste tiden. Passade på att lägga en mask för både hår och ansikte. Och även testa på en av produkterna som är nominerade i Daisy Beauty Awards. Nästa år hoppas jag på kategorin “Årets badprodukt”, då är jag given jurymedlem där.

Fredag
I dag är det många som jobbar sista dagen innan lite julledigt. Jag passade faktiskt på att ta lite sovmorgon, om en nu kan kalla det så. Gick upp vid 06 för att ge Bull mat efter att han på något sätt försökt ta livet av mig. Han kommer alltid och skall sova på mitt bröst om nätterna men denna morgon skulle han tydligen ligga över min hals och ansikte. Tänk er då det med en stor tratt. Det var bara att stiga upp så jag fick luft. Men efter att jag gett honom mat gick jag och la mig igen en stund på soffan.

Idag gjorde jag stekt inlagd strömming och julskinka. Sambon började med ribbsen och jag öppnade en chokladask som han egentligen skulle ge bort på julafton. Suget har ingen lag var min anledning. Pralinerna var extra goda då jag visste att dom egentligen inte var till mig.

Lördag
Julkänslan är som bortblåst. Jag vet inte vad det är, men i år har jag ingen som helst lust att pynta eller skaffa julgran. Att adventsljusen kom upp är för att sambon insisterade, fanns inte så mycket jag kunde göra åt det. Men annars nä, julen får faktiskt redan vara över för min del. Den känns lite onödig nu. Vi är fem vuxna som skall fira jul, jag är inte så speciellt intresserad av själva julmaten och julklappar köper vi inte längre. Låter jag negativ? Kanske har jag vaknat på fel sida dom senaste veckorna. Det ända jag tycker är kul med julen är som sagt att jag får göra julkalendern till er!

Söndag
Julafton är här och idag är det 18 år sedan jag och sambon förlovade oss. Detta är dock inget vi firar något speciellt, men det är lite roligt än då. Denna dag spenderade jag tyvärr i sova efter ha varit dålig mer eller mindre hela natten. Sambon åkte över till sin farbror och firade med sin familj medans jag låg kvar i soffan och tog det lugnt med Bull som låg bredvid mig på fönsterblecket. Jag fick mig av min julbordsfavorit, grönkål och hoppas på att få behålla den. Hoppas ni haft en underbar julafton!

Vad hittade ni på under veckan som var?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.