Recap of week 49

Recap of week 49

Första veckan i december har passerat och vi tar oss med raska steg närmare. Börjar julkänslan komma krypandes kanske?

Vi har passerat en vecka som inte varit något som helst i hälsans tecken. Med hantverkare hemma och utan vatten så är det inte mycket en kan göra i köket. Hoppas på allt går sin väg nu så vi kan släppa läckande tak, halvdant värmesystem och kall vecka utanför.

Måndag
Då jag inte kommer kunna studera den kurs jag tänkt från början i Stockholm så har jag idag sökt mig till en helt ny variant. Håller nu tummarna på att den kommer starta till vårterminen. Sista maskinen med tvätt fick dras igång då vi inte vet hur länge vi blir utan vatten när hantverkarna drar igång. Just nu hänger det kläder runt om i kök och vardagsrum då källarvåningen måste tömmas på allt som kan vara i vägen.

Dagens middag: Pizza

Tisdag
Vattnet är bortkopplat och det luktar villaolja i hela huset. Gamla oljepannan skall veck och in skall ett fint vattensystem. Det tog bara ca 3 år innan vi kom igång med detta. Så det ser ut som kriget här hemma och motivationen till att göra något existerar tyvärr inte. Jag vill bara ta en varmt bad.

Dagens middag: Mc Donalds

Onsdag
Det börjar arta sig och imorgon har vi kanske igång ett fungerande system. Men det är mycket som skall fixas innan efter att hantverkarna är klara och jag fattar absolut ingenting av det här med till och frånluft, vilka ventiler skall dras åt och framförallt vilken jäkla säkringar går till vad. Det bästa av allt är att jag nu kommer få värme på mitt kontor. Ska bli sååå skönt att inte behöva sitta med vantar på sig om kvällarna framför datorn.

Dagens middag: Korv med bröd

Torsdag
Nu har vi ett fungerande värmesystem och vi höll båda på att flyta bort av värmeslag under natten. Under 6 år har vi inte använt oss av några radiatorer i huset så övervåningen har varit så där härligt kall om nätterna. Nu har vi fungerande värme i varje rum och det är vi inte riktigt vana med. Men det är otroligt skönt att allt det där (nästan) är klart. Nu kan den där vargavintern komma för vi kan lugnt värma oss inne.

Dagens höjdpunkt skulle annars vara årets julbord med jobbet. Tre Valv i Gamla stan stod för julmaten. Tyvärr måste jag säga att detta var det sämsta julbord jag någonsin varit på. Det var så pass illa att jag innan ens börjat äta trodde att denna mat skulle göra mig magsjuk. Nu klara jag mig ifrån det och är otroligt glad. Men maten var verkligen hemsk. Det var så mycket som saknades på ett traditionellt julbord och det som fanns på plats såg ut att ha legat framme i dagar.

Dagens middag: Julbord

Fredag
Äntligen fredag och idag kan jag säga: Vi ses nästa år kanske! när jag lämnar arbetsplatsen. Måste faktiskt säga att det är nog delade känslor. Jag har sett fram emot denna dag så länge så men ändå kommer det kännas konstigt att inte behöva göra sig i ordning på måndag och gå i väg till kontoret. Nu har jag fördelen / nackdelen med att bo ca 5 min promenad från arbetsplatsen så det kommer mycket väl troligen bli några luncher där under min tjänstledighet. Varför ställa sig och laga mat när jag kan gå upp till en restaurang och äta färdig mat?

Dagens middag: Ugnsstekt rostas med potatis och jordärtsgratäng

Lördag
Vart tog denna dag vägen? Sambon påbörjade rivning av gillestugan på morgonen och jag hoppade in något senare. Det blev till att riva panel och radiatorer. Förstår ni hur svart vattnet är i en radiator?

Kvällen spenderades hos sambons föräldrar med alla hans syskon och respektive. Lilla julafton kanske vi kan kalla det då syskonen detta år åker iväg på annat firande. Det blev bilen dit och tanken var att jag skulle promenera över dit dagen efter för att hämta upp bilen, men efter ha insett att jag endast druckit en julöl under alla dessa timmar så tog vi bilen hem. Otroligt skönt måste jag säga.

Dagens middag: Julbordmix

Söndag
Härliga söndag! Det första jag planerar när jag vaknar är vilket sorts bad och ansiktsmask skall jag ta ikväll. Sen började verkligheten och jag steg upp. En slapp söndag då jag tog mig iväg och hämtade upp lite paket och förbereder nästa vecka. Även då jag inte skall kliva upp och gå till jobbet imorgon så vill jag ändå inte sabba allt för många rutiner.

Ett av paketen jag hämtade upp idag är från okänd avsändare. Ingen lapp eller liknade och företag som skickade denna “julklapp” jag har aldrig varit kontakt med. Kan det kanske vara så att julklappen är från min arbetsplats? Varför kan inte personer skriva en liten lapp eller åtminstone skriva varför jag får denna julklapp. Jag får väl veta så småningom vart det kommer ifrån.

Dagens middag: Lasagne

Vad hittade ni på under veckan som var?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.