Recap of week 45

Recap of week 45

Måndag hela veckan lång! Ny vecka, nya utmaningar och vi blickar tillbaka till förra veckan för att se vad som hände helt enkelt.

Nu är det mindre än 5 veckor kvar till julafton. Kan någon stanna tiden? Är det någon av er kanske som redan nu börjat förbereda julen? Mitt mål är att försöka hålla ut så länge som möjligt för att inte hinna tröttna på julen innan den ens är här.

Måndag
Det var sjukt deprimerande att stiga upp i morse och inse att jag var hemma igen. Ville verkligen inte åka hem från landet igår. Men som tur är går veckorna snabbt nu och jag får snart åka upp igen. Jag funderar lite på om jag skall ta och färga håret lila igen. Trivs inte riktigt bra i den nyans jag har nu då den gråa färgen har en tendens att bli blå hela tiden. Det är så irriterande att inte få till den gråa nyansen. Hur jag än gör så tar det bara ett dygn och håret blir blått. Med lila färg i håret kände jag mig faktiskt piggare och gladare av någon anledning.

Dagens middag: Sallad

Tisdag
Tvättberget är snart så högt att det blir svårt att klättra över. Nej helt ärligt så får jag panik varje morgon när det inte finns ordentligt med valmöjligheter i garderoben. Längtar till vår nya garderob är klar nere på källarplan så att allt som tvättas eller är smutsigt snabbt tas hand om i tvättstugan och det bör finnas rena kläder hela tiden. Men visst är det otroligt tråkigt att tvätta? Är faktiskt väldigt glad över att ha både en tvättmaskin och torktumlare. Ibland kan jag tom lyxa till det vid mina badkvällar att jag kör en handduk i torktumlaren bara för att den skall vara varm och mjuk när jag skall kliva upp ur badet. Kanske inte så miljövänligt, men det är inte så att jag gör det varje dag.

Dagens middag: Omelett

Onsdag
Idag har det varit en otroligt vacker dag i Stockholm och jag önskade att jag haft möjligheten till att vara ute medans solen var framme. Tog mig en liten promenad på lunchen bara för att få komma ut lite och det var så skönt. Sambon har blivit dunderförkyld så jag har from idag flyttat ner till vardagsrummet där jag nu sover. Tur att vi har en otroligt skön soffan, sover faktiskt bättre där i bland än i sängen. Och så får jag möjlighet att se någon bra serie innan jag somnar.

Dagens middag: Grillad kyckling och avocado, en standard middag hos oss när vi inte orkar eller hinna laga riktig mat. Och så blir Bull väldigt glad.

Torsdag
En kväll som gick till att planera och skriva en hel del. I december händer de en hel del i livet och jag kändes att saker och ting måste planeras innan det är för sent. Så timmarna sprang iväg och jag hade gärna suttit lite längre, men när ögonen började gå i kors sa jag godnatt och somnade även denna natt i soffan.

Dagens middag: Bulgur och fetaost sallad

Fredag
Idag började Lugna Favoriter att köra endast jullåtar. *Suck* Även då jag endast jobbade en timme längre än vanligt denna dag så kändes det som evigheter innan jag fick gå hem. Innan sambon kom hem från jobbet så passade jag på att göra hårinpackning i ett varmt bad. Så nu är jag lillahårig igen. Känns så skönt och jag tror faktiskt att detta är min färg.

Dagens middag: Fläskfilégratäng med kantareller och ugnsrostad potatis

Lördag
Självklart var klockan ställd på något tidigare än vad jag brukar stiga upp en lördag. Men idag skulle jag möte upp Lotta för att ta oss ut till Acadermia på Stockholms mässan. Helt otroligt mycket folk och vi var på plats från 10 till 17. Så ja lite intryck har jag fått kan jag lova. Men gör så att jag skriver ett separat inlägg om denna dag så ni får höra mera.

Sambon hämtade upp mig vid tåget på kvällen då det verkligen regnade. En härlig hemma kväll med brasa, film och en god middag innan jag somnade på soffan. Helt slut efter dagen på mässan.

Dagens middag: Räkrisotto med linspanerad lubbfilé och ostbricka till kvällsfilmen

Söndag
Klockan 05:00 väckte Bull mig och tyckte att det var dags för frukost. Så det var bara att stiga upp så han skulle bli tyst. Riktigt så här tidigt hade jag inte tänkt att starta min söndag så jag la mig på soffan igen och började surfa runt lite på telefonen innan jag somnade om. Sambon och jag  började morgonen med frukost ute på en lite för kall veranda medans Bull var ute och letade grannkatter. Sedan har vi haft full fart idag med att rensa i garaget, bytt till vinterdäck, varit på tippen med massa skit och sedan några vändor till återvinningsstationen med glas och kartonger.

Far kom över på en snabbfika innan även han skulle byta till vinterdäck. Kvällen avslutade sedan med ett skönt bad medans sambon lagade mat. Sedan avnjöt vi den framför en film och brasan.

Dagens middag: Söndagsstek med kantarellsås och potatisgratäng

Vad hittade ni på under veckan som var?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.