Recap of week 44, Höstlovsveckan
Hälsa & Livet

Recap of week 44, Höstlovsveckan

Halloween och Alla helgona denna vecka. Firar ni Halloween? Jag personligen firar inte, men kvarterets barn gjorde både det i två omgångar. Antar att en kan det när dom har höstlov.

Ja höstlovsvecka kanske var att ta i för det var mååååånga år sedan jag hade höstlov. Men jag kände att det lät rätt skönt med höstlovsvecka i rubriken, inte så stelt. Även då jag inte haft höstlov så fick jag lite längre helg då jag lämnade jobbet redan under förmiddagen på fredagen.

Måndag
Vilken jäkla storm! Skönt nog började det avta framåt kvällen men det blåste otroligt glad och mina vantar åkte fram. Bull går endast ner på trappen för att sedan gå in igen, kanske tur det så han inte blåser iväg. Jag vet inte om det är febern som fortfarande spökar men jag är otroligt trött och vill egentligen bara gå och sova.

Dagens middag: Pizza som jag delade med Bull. Sambon kom hem väldigt sent och jag ville som sagt bara sova. Onyttigt men det lindrar hungern för alla tre.

Tisdag
Tisdagsrutinen är bruten. Inget spa för min del idag. Fastnade framför tvn när jag kom hem och där satt jag till klockan slog sängdags. Är fortfarande otroligt trött hela tiden.

Dagens middag: Blodpudding och bacon. Det var flera år sedan vi åt detta!

Onsdag
Vaknade och trodde att det var torsdag, har absolut ingen aning varför. Men jag vart små besviken men ändå lite lättad när jag insåg att det endast var onsdag. Idag har jag faktiskt börjat känna mig hängig. Är det en förkylning på G kanske? Ögonen svider som att jag gråtit i flera timmar och huvudet dunkar till och från hela tiden. Det blir helt enkelt ett bad ikväll, vill absolut inte bli sjuk nu när vi tänkt åka upp till landet och ha det bra över helgen. Sedan satte jag i gång med packningen då sambon tar med sig allt upp när han åker med Bull redan imorgon. Jag själv tar tåget på fredag direkt efter jobbet.

Dagens middag: En smörgås. När jag börjar känna mig dålig eller är dålig så försvinner min matlust helt. Kanske inte det optimala då en behöver få i sig vitaminer och lite näring.

Torsdag
Sista lektionen denna torsdag. Känns lite konstigt, men om någon månad börjar jag förhoppningsvis på heltid igen. Efter skolan kom jag hem till ett mörkt hus och drog genast igång med att packa och städa. Jag vet att jag inte kommer vara i sinnes bruk imorgonbitti för att packa ner det sista eller fixa något annat här hemma förutom att klä på mig och gå till jobbet. Så allt måste vara färdig innan jag går och lägger mig. Något som inte var några problem alls, det var ett större problem att somna. Sista gången jag tittade på klockan var den strax efter 02. Det var verkligen alldeles tyst här hemma och det var evigheter sedan sist, så jag antar att det var det som höll mig vaken.

Dagens middag: Sushi. Lyckades köpa med mig lite sushi på vägen till skolan som jag slängde i mig strax innan lektionen började.

Fredag
Jag smet iväg lite tidigare från jobbet, ja hela 20 minuter innan jag egentligen slutade kl 11:00. Promenerade ner till pendeltåget som skulle ta mig till Uppsala. Där väntade tåget till Borlänge på mig. Hade väntat mig en skön resa med vackra landskap utanför fönstret och någon bra serie på plattan. Men mina medresenärer från Uppsala till Borlänge tyckte tydligen inte samma sak som mig. Det var gardinen nere hela resan nästan (jag slängde upp den så fort dom klev av i Sala). Men på tåget mellan Borlänge och Kopparberg kunde jag sitta i lugn och ro å beskåda landskapet utanför. Det är väldigt vackert land vi har och jag måste säga att jag blir lycklig varje gång jag åker ut på landet. Absolut inga problem överhuvudtaget med att resa med tåg upp till stugan. Jo förhoppningen är att någon hämtar mig vid tåget annars blir det långt att gå sista biten.

Väl i stugan fick jag sätta mig och rensa svamp som sambon varit och plockat under dagen. Strax under 10 kg skulle jag tro. När jag gav upp på svampen blev det brasa och film.

Dagens middag: Mustig köttgryta

Lördag
Jag tog mig iväg till Lindesberg när jag vaknade medans sambon gick ut i skogen för att plocka svamp. Mitt mål var att besöka Mejk lågprisvaruhus och Bergslags Praliner. Tyvärr hittade jag inte riktigt allt jag ville för dagen men jag vart nöjd ändå.

När jag kommit tillbaka till stugan tog vi oss en ny sväng ut i skogen och plockade ännu mera svamp innan det blev för mörkt. Här är det kolsvart vid 16 tiden redan. Sedan var det dags för mig att rensa svamp. I hela 6 timmar satt jag där på kökssoffan och rensade. Nu vill jag aldrig mer röra en renskniv i år.

Dagens middag: Biff med jordärtskocka gratäng o ramslökssmör

Söndag
Vi vaknade till ett landskap som var täckt med dimma. Hade det inte varit för att vi skulle fara hem idag så hade vi troligen tänt en brasa och myst inne med en bra film och massa tända ljus. Men istället blev denna dag till en packa och städa dag innan vi satte oss i bilen och for hem. Skönt nog vet jag att vi snart åker upp igen. Jag tänkte ta mig upp helgen innan jul för att gå på julmarknad. Måste bara försöka lösa det med bil innan.

Dagens middag: Svampmackor

Vad hittade ni på under veckan som var?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.