Recap of week 41

Recap of week 41

Vi är snart i mitten av oktober och jag börjar faktiskt få lite panik, för vad vet jag dock inte. Det är mindre än 60 dagar kvar tills jag går på tjänstledighet, så kanske är det där med lönen som skrämmer mig.

Förstår ni egentligen hur snabbt veckorna går? Jag tycker precis att jag skrev en recap. Kanske är det ett tecken på att en har roligt eller saker att göra hela tiden. Denna vecka tänkte jag faktiskt börja med något nytt. Varje dag kommer jag att skriva vad jag åt till middag. Detta är absolut inte för att skryta utan för att mer göra en påminnelse för mig själv. Jag är nämligen sjukt dålig på att komma på varierande kost på vardagar. Lagar vi mat nu för tiden så är vi duktiga. Vi älskar att laga mat på helgerna och försöker då göra mat som tar lite längre tid, men på vardagarna funkar det helt enkelt inte. Så jag tror inte ni kommer finna speciellt mycket inspiration bland mina måltider, men jag kanske kan få lite inspiration av er.

Har ni kanske använt er av en matkasse som är bra eller dålig? Berätta gärna, jag behöver komma igång med mer hälsosam mat på vardagarna.

Måndag
Måndag igen och jag är tillbaka i Sverige och vardagen efter ha tillbringat en underbar långhelg i Brighton, som säkert ingen har missat. Ja självklart var det svårt att stiga upp denna morgon när regnet föll ner som om det inte fanns någon morgondag. Hur stressigt som helst på jobbet att en ibland önskade att klockan kunde stanna. Väl hemma från jobbet tog jag tag i den där jäkla anmälan till försäkringsbolaget ang inbrottet i somras. Hur svårt skall det vara att lyfta luren och ringa?

Sedan blev det till att packa upp resväskan så att Bull inte får för sig att det är en ny kattlåda som står på mitt kontor. Varför är det nästan alltid så att när en kommer hem och packar upp så inser en att det inte alls vart speciellt mycket shopping, hade gott och väl kunnat shoppa lite mera. Tanken var att jag skulle ha gått till frissan för att bleka utväxten och kanske klippa lite inför fredagens stora Gala, men det vart lite körigt och jag fick inte ihop det. Så jag fick boka om till den 25:e.

Idag fick jag även min nya kalender, trist nog börjar den inte förrns 11 december. Vill ju börja skriva i den nu!! Har ni några önskemål på vinster kanske?

Dagens middag: Stekt falukorv och ägg

Tisdag
Då var det tisdag igen och jag har nu infört nya tisdagsrutinen. Det skall badas och maskas med härlig musik. Kan hända att denna rutin ändras lite i vinter och blir bastutisdag istället. Men jag gör något som får mig att må bra för en stund helt enkelt. Har du något roligt som du gör på tisdagar för att det inte skall bli en tråktisdag?

Idag satte jag även igång att planera årets julkalender. Ska bli så kul att kunna göra detta i år igen för er.

Dagens middag: Makaroner och köttbullar

Onsdag
Paniken börjar komma krypandes då jag fortfarande inte har något klänning inför fredagens gala. Klänningen från Dorothy Perkins skulle nämligen ha levererats med posten idag innan 16:00. Men icke, den åkte iväg med lastbil igen och kommer troligen inte komma förrns imorgon, till mitt ombud. Om klänningen kommer imorgon så är det egentligen bara skor kvar att att ordna. Resterande detaljer tror jag är fixade och väntas på att prövas. Vi håller tummarna helt enkelt.

Dagens middag: Spaghetti och köttfärssås

Torsdag
Åter dags för skola idag, två veckor sedan sista lektionen för min del så jag har lite att ta igen. Idag började vi att arbeta med Illustrator så jag säger whiii. Detta är ett program jag egentligen inte arbetat med sedan typ 2001 men så gärna vill lära mig mer om.

Klänningen kom till mitt ombud idag och i panik innan skolan tog jag mig iväg för att hämta upp den. Att prova blev det sent på kvällen efter att jag kommit hem. Tur nog passade den, men det är faktiskt ingen gala klänning om jag skall vara helt ärlig. Fast jag tänker så här, om jag nu skall köpa mig en klänning så vill jag köpa en modell jag vet att jag kommer kunna använda vid flera tillfällen och inte när det är någon typ av gala. Vill jag att den skall vara festligare så kan jag faktiskt smycka mig med massa trevliga saker istället. Är jag tråkig som tänker så?

Dagens middag: Yoghurt och smörgås när jag kom till skolan. Måste börja göra lådor eller något och ta med mig till skolan.

Fredag
Idag är det dags för galan. Snabbt hem från jobbet och börja planera hur jag skall lägga upp förberedelserna. Hinner jag locka håret och inte se ut som ett troll i håret? Av någon anledning började jag förberedelserna väldigt lugnt och insåg sedan 15 min innan min hämtning kom att jag låg sjukt mycket efter. Stress som vanligt men jag kom fram i tid. Dock var det krångligt ställe att ta sig till. Sökte flera gånger på SL appen utan att få en kommunikation som fungerade så jag hade tur att min far kunde köra mig. Men även där var det strul att hitta fram, vägar var avstängda i city och vägen till hotellet var faktiskt inte precis det optimala. Inte ens taxi nisse hittade med gps när han skulle hämta mig på kvällen, jag fick guida honom över telefon.

Men som sagt jag kom fram och det gjorde så många andra. Det var inte alls många ansikten jag kände igen. Eller ja, kände igen dom gjorde jag men det var typ två personer där som jag tidigare pratat med och kunde känna mig bekväm med våldgästa under minglet. Vinnarna under kvällen hittar ni här hos Influencers of Sweden.

Dagens middag: Tyvärr endast en banan och macka då jag hade lite för kort om tid innan galan.

Lördag
Jag var helt förstörd när jag vaknade upp denna morgon, eller förmiddag kanske jag skulle säga. Idag skall vi in på Stockholmsmässan för att besöka Hem&Villa och självklart Chokladmässan. Detta är även ett litet test på att se om sambon är redo för sådana här äventyr. Det var nämligen för 5 år sedan han fick sin första panikattack när vi skulle besöka Stockholmsmässan.

Men jag är så jäkla glad och stolt över honom då han fixade denna dag hur bra som helst. Ska jag vara ärlig så var det faktiskt jag som fick panik inne på mässan. Jag avskyr att gå på mässor när den är öppen för alla, så mycket skönare med fack mässor. Men vi fick mycket utrett på Hem&Villa delen. Jag köpte mig ett par “tomtar” som jag letat efter i ca 15 års tid. Sedan fick jag med mig hem en ny badkarshylla. På chokladmässan gick det inte alls så bra som jag hoppats. Så sjukt mycket folk och varmt. Tror jag mer eller mindre sprang igenom hela hallen för att sedan ta mig därifrån. Dom montrar jag tänkt besöka gick jag endast förbi, det var för mycket folk och barnvagnar.

Helt slut i kroppen tog vi oss till city för att besöka John Scotts. Eller ja tanken var att gå till Hötorget för att inhandla lite blommor och något gott till middag men är en ändå där kan det mycket väl bli ett besök på JS. Jag brukar ha otroligt bra koll på vad som kommer från Kopparbergs Bryggeri men Kopparbergs Smooth Cider Raspberry var ny för mig på fat. Väldigt god!

Dagens middag: Skaldjurssoppa (hemgjord från grund)

Söndag
Underbara söndag! Solen skiner och jag sitter inne mer eller mindre hela dagen. Sambon tog chansen till en långpromenad, borde ha följt med men vi kan inte gå tillsammans då han alltid går 4 meter framför mig i takt. Så jag tillbringade dagen inne med att fotografera, blogga, tvätta, rensa lite och framför allt plocka fram saker som skall säljas på bakluckeloppis senare i oktober. OMG vad mycket skräp en kan ha hemma. Att jag hade mycket pysseltillbehör visste jag, men absolut inte så här mycket.

Dagens middag: Idag blir det lite plock. Kokt kronärtskocka, skagensmörgås och rödbetor med getost. Lite skum blandning men vi tog allt som vi var sugna på och gjorde det till ett litet plockbord.

Vad hittade ni på under veckan som var?

Pst! På onsdag händer det roliga saker här på bloggen, missa inte det!

You Might Also Like

2 Comments

  1. Frida G Svensson

    Jag tycker SÅ mycket om din blogg! och din personlighet! Keep up the good work!

    1. Annica

      Men vad glad du gör mig! Blir alldeles rörd. Stor kram på dig!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.