Recap of week 40

Recap of week 40

Veckan då jag önskade att dagarna skulle springa iväg men samtidigt ville jag inte att den skulle ta slut. Låter det vettigt? Recap of week 40 är en blandad vecka med gott och ont.

Denna vecka blir det ett långt inlägg och något sent men jag hoppas att ni har överseende med detta. Det känns väldigt konstigt att se tillbaka en vecka och inse att den redan passerat. Jag vill så gärna åka tillbaka till Brighton igen. För mig har London gjort sitt och det är nu Brighton som gäller. Ni som följer mig på Instagram har kunnat se delar av min resa. Nedan kommer ni få lite mera input. Vet inte riktigt om jag skall berätta om hela resan här eller inte, vi får se helt enkelt.

Måndag
Det var verkligen höst när jag steg upp. Tyvärr hjälpte det inte att komma hem till sin egna säng och sova utan jag fortsatte även denna natt att sova otroligt dåligt. Hoppas på att det släpper snart så jag får vara pigg och kry på torsdag. Kvällen gick till att förbereda sambon inför morgondagen då han skall ut och resa. Ingen rolig historia just nu då han fick återfall i somras (paniksyndrom). Detta är varför jag valde att inte flyga över till London och möta upp honom när han jobbat klart på torsdag. Jag vill inte tvinga kvar honom i ett land han egentligen inte gillar och framförallt inte mer press på att han måste flyga dit och hem. Så det blir Brighton för min del, lagom nära om det skulle vara något men jag får ändå spendera semestern på egenhand.

Tisdag
Det är konstaterat. Tisdagar är sämsta dagen på veckan. Min tisdag började faktiskt inte alls bra. Sambon som skulle köras till Arlanda för att ta sig vidare till London fick en smärre paniksyndrom redan under måndag natt och kom därför inte iväg. Som jag berättat tidigare så är det inte kul när detta händer, verken för den drabbade eller dom runt omkring. Men vi måste ta våra signaler på allvar. Detta dygn skulle läggas till att hämta paket, äta sushi, förbereda plattan med massa serier, tvätta och packa. Men jag var helt slut mental att jag orkade knappt hålla mig vaken. Medans sambon ligger i källaren och mår allmänt skit så sitter jag på övervåningen och försöker åtminstone skriva en lista med vad jag bör försöka packa ner i morgon.

Recap of week 40

Onsdag
Denna dag vart inte bättre än gårdagen. Även om sambon nu var hemma så mådde verken han eller jag något bra. Mitt mående berodde troligen på lite för taskig mat dagen innan. Borde lära mig att inte äta skaldjur dagarna innan jag skall ut och resa. Saken blev inte bättre av att jag gick runt och noja mig för att inte kunna åka.

Men jag tog mig i kragen och köpte imodium för att sedan ta mig in till stan och gå på event med Daisy Beauty och The Body Shop*. Himla glad att jag gick även då jag inte vågade äta något från det läckra snittbordet. Inte ens lite bubbel. Men men jag fick träffa massa trevlig folk och kika lite på dom nya produkterna. Stannade inte allt för länge då jag skulle hem och packa. För resa skulle jag.

Recap of week 40

Torsdag
Detta har aldrig hänt mig, men jag vaknade 15 minuter innan klockan ringde. Jag som har en tendens att alltid försova mig varje gång jag skall ut och resa. 04:45 steg jag upp och kände mig mycket bättre än dagen innan. Sist jag reste från Arlanda mot England gick det inte så bra, det var stress och krångligt men denna gång gick allt smidigt egentligen. Då skall vi inte räkna med att maskinen för att skriva ut mitt boardingcard slutade skriva ut efter halva biljetten. Mina strumpbyxor fastnade i en idiots väska och gick sönder. Ja det var inte hela världen faktiskt. Själva flygresan gick hur bra som helst för en som har problem med öronen.

Väl framme på Gatwick blev det tåget till Brighton. Tyvärr var jag ett gäng timmar för tidig så jag fick inte checka in. Ställde in väskorna och begav mig ca 10 steg ner mot havet och satte mig där för en fika. Så underbart! Innan incheckning tog jag mig en runda på stan och shoppade lite av det som fanns på inköpslistan till familj och vänner. Japp jag är en sådan som letar saker till nära istället för mig själv när jag är bortrest.

Väl på hotellet var det bara att checka in rummet, ladda telefonen och packa om handväskan lite sedan drog jag ut på en ny runda på stan. Skulle faktiskt kunna säga att jag avverkade hela shoppinglistan denna kväll. Kvällen avslutades med middag på rummet och film. Så slut i huvudet och jag ville verkligen vara pigg under morgondagen.

Recap of week 40

Fredag
Dagen då jag tog mig iväg på ett riktigt äventyr. Fantastiskt väder, bästa dagen på hela sommaren enligt guiden. För hit har minsann inte någon höst kommit. Tog taxi upp till Brighton Station där jag skulle bli upplockad av dagens guide. Vi var sju personer på resan, tre par och så jag om man inte räknar med guiden. Paren var från Indien, Tokyo och någonstans i norra England. Dom från England vet jag inte riktigt om dom var mor och dotter eller kanske modell och manager, dom var lite små skumma. Modellen hade världens väska med sig och byte om inför varje stopp. Dessa två fick vi vänta på varje gång vi skulle åka vidare bara för att det skulle modella.

Jag kommer skriva ett separat inlägg om denna tur då det finns så mycket att berätta och visa. Men det jag kan säga nu är att om du besöker London eller Brighton, ta denna tur då.

Guiden släppte av mig vid Brighton Prier efter turen så jag tog tillfället och tillbringade en stund där bland karusellerna. Middag intog jag från en kartong på stranden. Hur underbart låter inte det? Innan jag avrundade kvällen tog jag mig en tur i Bristish Airway i360. Fantastik utsikt men värdelösa fönster för att fotografera.

Recap of week 40

Lördag
Dagen då shopping stod på schemat behöver jag egentligen skriva så mycket mer om det? Jag kommer självklart ge er ett inlägg ang shoppingen men det gör jag lite längre fram då jag hunnit titta igenom alla mina kvitton.

Ni som följer mig på Instagram såg säkert i lördags vad jag åt till lunch. Helt jäkla otroligt att jag orkade resa mig och gå vidare ut på stan. Min far som är glassmonster skulle älska det där stället. Jag var så sjukt sugen på sushi till middag men av någon anledning skulle jag få vänta en timme på att min beställning skulle bli klar. Knappast, jag gick tillbaka till hotellet och körde rumsservice samtidigt som jag tittade på “Where Eagles dare“. Så bra film som jag säkert sett 10ggr redan.

Recap of week 40

Söndag
Började dagen med frukost. Och då detta var en resdag så blev det färska bär med yoghurt. Inga risker här inte. Efter att jag checkat ut tog jag mig ner till stranden ( 10 steg) och satte mig där för att jobba lite innan jag tog taxin till Brighton Station. Väl på stationen fick jag veta (efter lite strul med biljettköp) att det inte går några tåg från Brighton denna helg. Varför orkade jag inte fråga. Så jag fick snällt sätta mig på en buss till Three Bridges där tåget utgick ifrån. Väl på Gatwick efter ca 2 timmars resa kunde jag andas ut och nu var nästa steg att se om jag kunde gå tårtan att passera säkerhetskontrollen. Och det var faktiskt inga problem! Så sambon fick en tårta av mig när jag kom hem.

Flygresan gick bra även då det blåste som tusan och regnade. Väl hemma hade sambon lagat middag och jag kunde landa innan jag troligen somna så fort huvudet slog ner i kudden. Så nu ska jag ladda inför lite nya utmaningar denna vecka och framförallt leta galaklänning och packa upp resväskan.

Vad hittade ni på under veckan som var?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.