Recap of week 39, den efterlängtade helgen är här!

Recap of week 39

Whoohoo! Nu är det officiellt höst när oktober hälsat på. Den efterlängtade helgen är här och jag går fortfarande runt med adrenalinkickar från lördagen.

Det är redan oktober nu, helt ofattbart om ni frågar mig. Men hösten har visat sig på sin bästa sida denna vecka måste jag säga. Sol varvat med disiga dagar. Det har varit skratt, adrenalin och skog. Ibland önskade jag att en kunde stanna klockan och leva kvar lite längre i stunden.

Måndag
Sista måndagen i september och jag kan inte fatta att vi snart är i oktober snart. Sommaren försvann fortare än den kom och nu går vi verkligen mot mörkare tider. Jag tog denna kväll till att söka inspiration på nätet, förbereda en del till bloggen och framförallt satt jag och surfade runt på ställen, butiker, restauranger och event som händer i Brighton nästa vecka. En slapp måndag med andra ord, men inget jag mår dåligt av. Ibland behöver man lite egentid framför datorn.

Tisdag
Lovade mig själv att detta inte skulle bli någon tråktisdag. Det tog mig mer eller mindre hela arbetsdagen att komma på vad jag skulle göra efter jobbet för att det inte skulle bli en dag som bara flög iväg. Så efter jobbet tog jag mig till paketutlämningen och hämtade ett stooort paket från The Body Shop. Där hittade jag en av årets julkalendrar. Gissa om jag blev glad för detta pressutskick. Jag kommer skriva om dessa kalendrar lite längre fram.

Men vad gjorde jag mer för att detta inte skulle bli en tråktisdag? När jag kommit hem och ätit middag tappade jag upp ett varmt härligt bad. Låg där och plaskade i över en timme medans jag lyssnade på härlig musik, hade både ansikts- och hårmask. Så skönt! Tror jag skall införskaffa spatisdagar på schemat resten av detta år.

Onsdag
Idag gjorde jag något som jag verkligen inte trodde var möjligt för mig innan jag åtminstone fyllt 60. Jag har varit på möte med “Grannsamverkan” och skrivit upp mig för nattvandring och rastfadder. Tydligen har jag inte tillräckligt att göra på mina 24 timmar om dygnet redan. Men å andra sidan kan detta vara ett perfekt tillfälle att komma ut lite då och då för att träffa nytt folk och göra nytta för vårt samhälle. Tror det behövs personer under 60 år också där ute.

Torsdag
En liten så där skum dag, om vi snackar väder. Ena sekunden sken solen och sedan helt plötsligt var det becksvart på himlen. Tror det var lite väderspänningar som drog igång huvudvärken idag. Men men vi ska inte gnälla över sånt i-landsproblem. Ingen skola idag så någon matlåda behövdes inte planeras. Istället tog jag sambon under armen och får iväg för att införskaffa nya skor åt honom. Han hittade två par och jag smög fram ett par sneakers åt mig själv. Ett par enkla svarta sneakers som jag tänkte ha nu när jag åker till England. Dom jag går runt i just nu ( 149SEK Ica Maxi) älskar jag men är rädd att ta död på någon när jag tar av mig dom.

Det var även stor tid att börja packa väskan inför helgens lilla tripp upp till stugan. Helt glömt bort det där med packningen, inte för att det behövs speciellt mycket men lite kläder kan vara skönt att ha med.

Fredag
Mot stugan med brudarna för den årliga marknadshelgen! Som (nästan) varje år kommer vi inte iväg den tid vi planerat, men vi kommer iväg. Första stoppet efter att alla fyra är samlade i bilen blir vår nya tradition, middag på IKEA i Erikslund. Det går snabbt, finns något för alla, det är billigt och dom har efterrätterna färdiga redan när en tar varmrätten. Efter middagen var det gasen i botten kan jag lova. Tjejerna skulle hinna upp till stugan för att se Idol. Och det var knappt om tid kan jag lova. På under en timme skulle vi även hinna stanna i Skinnskatteberg för att handla till frukost och sedan vidare till Kopparberg. Denna resa tar vanligtvis kanske strax under 2 timmar, utan stopp. Men vi han på minuten in till Ica innan dom stängde 20:00, 10 minuter senare var vi igen på vägen och nu till vårt mål. Dom missade ca 30 minuter men det tog dom igen senare via Tv4 play tror jag.

Otroligt härligt att äntligen vara uppe igen!

Recap of week 39

Lördag
Alla tog en välförtjänt sovmorgon innan vi tog det otroligt lugnt med frukost och lite prat. På förmiddagen tog vi oss ner till byn för att gå på den årliga marknaden. Jag och Tess tog oss en åktur med helikoptern även detta år. Och det var fruktansvärt roligt, tycker dock inte Tess som håll på att kissa på sig. 🙂 Jag trodde faktiskt att jag skulle kissa på mig när piloten störtdyker men shit va kul det var! Adrenalinet pumpade och jag ville bara åka mera.

Ingen större shopping för mig på marknaden, men vi handlade med oss kvällsmat bestående av lite plockmat. Vi fick även njuta av lite smörstekta kantareller som plockats i skogen. Denna kväll blev några timmar kortare än fredagen då alla var rätt trötta. Men vi förtjänade en god natts sömn.

Söndag
Vi lyckades faktiskt sova lite längre denna morgon och njöt sedan av en brunch innan tjejerna åkte ner en sväng till marknaden. Jag var kvar i stugan och plocka ihop så vi kunde fara hem sedan när dom kommit tillbaka. Denna helg har vi haft otroligt tur med vädret och inga konstiga skogsmänniskor som kommit för att skrämmas. Jo, jag fick en present av tjejerna! På marknaden i går stod jag och tittade på en väska som jag gärna skulle vilja ha, men då jag lovat mig själv att inte shoppa något så fick jag snällt avstå. Dom köpte den åt mig idag!! Puss på er! (kommer visa er den så fort jag får till en bra bild på den)

Nu är det till att ladda för en ny vecka med spännande äventyr!

Vad hittade ni på under veckan som var?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.