Projekt – Klädkammare

Projekt Klädkammare

Drömmen är på väg att bli sann. Vi har startat och kommit en bra bit på vägen. Det är dags för projekt klädkammare!

För några veckor sedan påbörjade vi projekt klädkammare. Ja eller gillestuga och klädkammare faktiskt. Sedan tidigare hade vi en ända stor gillestuga men då den verkligen behövde en riktig renovering så bestämde vi oss för att minska ner på det rummet och även göra en klädkammare. Idag har jag en klädkammare på ca 3kvm där alla mina kläder, skor och väskor ryms. Sambon fick ärva min gamla Jysk garderob när jag flyttade in i denna. Så varför skaffa en större klädkammare tänker ni.

Jo då vi ändå håller på att renovera och anpassa källarvåningen så tänkte vi ta renoveringen ett steg längre. I källaren har vi tvättstugan och jag avskyr verkligen det här med att sortera, vika och bära upp tvätten två våningar. När det ändå fanns två dörrar in till gillestugan och en av dom var från tvättstugan, varför inte göra en stor klädkammare som vi kan dela på och ha alla våra kläder där. På så sätt slipper vi två garderoben i sovrummet, ytterkläder som hänger lite överallt i huset och så alla dessa skor som vi aldrig hittar när dom skall användas. Det ända vi inte tänkte ha i klädkammaren är sängkläder. Men känner jag oss rätt så kommer dom troligen hamna där nere tillslut.

Då jag i dag använder inredningen Algot från IKEA så tänkte vi fortsätta med den i nya klädkammaren, på så sätt spar vi lite pengar och så kan vi bygga om vart efter vi känner att behoven förändras. Jag är en sådan person som älskar att göra om och anpassa saker efter hur jag känner för stunden. Så detta passar oss perfekt.

Projekt - Klädkammare
| Innan vintern kom så gjorde vi grunden på utsidan av huset och då två fönster igensatta. Längst ner på bilden är tanken att klädkammaren skall vara | Under den hemska panelen dolde sig en ännu hemskare grön färg som jag fick slipa bort | Det fina golvet (ironisk) som verkligen hade sett sina sista dagar |

Nu har vi kommit så pass långt i renoveringen att den nya väggen är uppe och dom gamla väggarna är täckta med nya gipsskivor. Golvet har även fått värmeslingor. Hur lyxigt är inte det? Det var vårt jobb att riva rummet innan hantverkarna kom. Så bort med panel, golv och sedan slipa bort överflödig och gammal färg på väggarna. Inget roligt jobb men sambon gjorde ett fantastiskt jobb. Vi hyrde en container för att slippa åka i väg till tippen si så där 100 gånger. Vi passade på att tömma garaget och lite annat samtidigt.

Projekt Klädkammare

Några snabba bilder från hantverkarnas process. Tänkte inte trötta ut er med massa bilder på det men jag är så otroligt glad över sista bilden. Förstår ni hur stor klädkammaren kommer bli? När sambon första gången sa att vi kanske skulle ta och göra en klädkammare där så trodde jag han skämtade. Vem skulle vilja minska ner på sin mancave för att göra en klädkammare?? Men han höll sitt ord och om några veckor har jag en klädkammare där.

Men nu skall jag välja golv och om väggarna skall målas eller tapetseras. Fondvägg eller enfärgat på alla väggar. Belysningen kommer vara ett otroligt sexigt lysrör, men det bryr jag mig inte så mycket om. Bara det ger bra ljus tänker jag. Idag kommer elektrikern och då skall vi ha spacklat alla väggar och målat taken. När han sedan är klar med elen och belysningen är på plats i båda rummen kan vi sätta igång med att måla eller tapetsera väggarna och lägga golvet. Jag tror vi har räddat påsken i år.

Vill ni hänga med när vi fortsätter med klädkammaren tills den är färdig?

You Might Also Like

One Comment

  1. My secret passions

    Klart som sjutton att jag vill se resten 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.