Skönhet & Mode

Physicians Formula del 2

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Physicians Formula har visat oss läppar och bryn, men idag tar vi oss an basen. För utan en bra bas sitter inte makeupen länge.

Här om dagen fick ni läsa om några nyheter från Physicians Formula så idag tänkte jag att vi tittar på resterande produkter som jag fått testa. Det finns så mycket roligt från Physicians Formula. I förra inlägget gick vi all in på läppar och bryn så idag blir det basen. Har du hittat testa något sedan jag skrev förra inlägget eller är det något ni vill veta mer om av dom produkterna?

Rosé All Day Oil Free Serum

Vi börjar med Rosé All Day Oil Free Serum* (199SEK) som är ett oljefritt serum som ni hör på namnet. Detta serum skall berika huden med antioxidanter och vitaminer samtidigt som det återfuktar och ger lyster. Och lyster ger det allt kan jag lova. 

Rosé All Day Oil Free Serum

Du kan använda denna som primer under din foundation eller utan om du vill det. Jag la faktiskt lite som highlighter ovanpå min makeup när jag var klar och det fungerar precis lika bra även om då syftet med serum kanske inte är detsamma. Otroligt snyggt att dutta lite på läpparna efter att du applicerat ett matt läppstift. 

Spotlight Illuminating Primer

Spotlight Illuminating Primer* (169SEK) är näst på tur. 

En primer som lätt absorberas av huden med korrigerande och skyddande egenskaper. Ger en fantastisk lyster och innehåller optiskt ljus med fem unika ljusfiltreringspärlor, vilket egentligen inte säger mig speciellt mycket om jag skall vara ärlig. Primern är berikad med antioxidanter och andra näringsgivande ingredienser som motverkar hudens åldrande. Det är bara att bomba huden med massa sådana ingredienser så man inte vaknar upp en morgon och ser mer död än levande ut. 

Dessa ingredienser som motverkar hudens åldrande är:
China Wood (Tung) och så rapsolja skyddar huden från fria radikaler
Vitamin E & A.

Physician's Formula Mineral Wear Talc Free Cushion Corrector

Physician’s Formula Mineral Wear Talc Free Cushion Corrector* (189SEK), hur gullig är inte denna? Jag var tvungen att trycka ovan på för att se om den var lika mjuk som den ser ut att vara. Men det var den tyvärr inte. Just denna är gul och grön correktor, tycker dock att den är mer orange, vilket är bättre om du har mörkare hudton där inte gult fungerar. Det finns även en rosa / lila*.

 • Lila  – Neutraliserar gul hudton och tar bort glåmighet. 
 • Grön – Döljer rodnad, rosacea, rött runt näsan, röda finnar och röda märken i ansiktet.
 • Gul  – Döljer mörka ringar under ögonen som drar åt lila, eller om du vill dölja blodkärl. 
 • Rosa  – Döljer mörka ringar under ögonen samt för att ljusa upp och ge ett piggare intryck. 

Båda innehåller SPF20 så du får ett lite extra skydd ifall din foundation eller dagkräm inte innehåller det skyddet.

The Healthy Foundation SPF 20

The Healthy Foundation SPF 20* (169SEK) som finns i fem olika nyanser. Den innehåller Physicians Formulas egenutvecklade Brightening Complex som förbättrar och jämnar ut hudtonen. En lätt formula som ger medium täckning. Den lätta formulan gör att huden andas och att det är lätt att applicera i “lager på lager” för önskat resultat. Den är fylld med antioxidanter och SPF 20, passar även känslig hud.

Du kanske reagerat på applikatorn, japp det är en lite annorlunda än vad man kan vara van med till en foundation. Antingen älskar man den eller så hatar man den. Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig. Det är rätt praktiskt att applicera direkt på ansiktet, men hur hygieniskt och bra för själva produkten är det? Oftast applicerar jag på handryggen och fördelar sedan ut det i ansiktet med antingen borste eller svamp.

Ingredienserna som ger en jämnare hudton: 
Extrakt från kinesisk Wu-Zhu-Yu, Hyaluronsyra
Vitamin A, C & E, en blandning av antioxidanter – ger lyster och vårdar huden

Murumuru Butter Bronzer Sunkissed Bronzer

Sist ut har vi Murumuru Butter Bronzer Sunkissed Bronzer* (189SEK).

En lyxig bronzer berikad med Murumurusmör ger dig ett glow! Denna återfuktande formula innehåller pärlpigment som jämnar ut hudens textur och ger en solkysst finish.

 • Innehåller en aktiv blandning av Murumuru-, Cupuacu- och Tucumasmör.
 • Berikad med essentiella fettsyror och vitaminer som mjukar upp, vårdar och återfuktar huden vilket ger silkeslen finish.
 • Kommer med en unik makeupsvamp som är specialdesignad för denna krämiga bonzerformulan.

Under själva bronzern finns där även en spegel, så detta är en perfekt produkt att ha i handväskan för lite förbättring under kvällen. Och något vi absolut inte får glömma med denna. Den dofter helt underbart av kokos. Det är som att drömma sig bort bland palmerna för en stund, eller egentligen för en längre tid då doften håller sig kvar även efter att du applicerat den i ansiktet.

Murumuru Butter Bronzer Sunkissed Bronzer

Förstår ni nu när jag sa att det kommer så mycket spännande produkter! Är det någon ni är extra nyfiken på? Louise som bloggar på louiseanderssons.se var med mig (eller jag var med henne faktiskt) när vi fick dessa produkter presenterade för oss och hon har skrivit om alla produkterna här. Tänkte att ni kanske ville ha lite flera uppfattningar om produkterna innan ni ger ut på nätet och shoppar loss. 🙂

Physicians Formula
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 15 november 2018 at 17:12

  Bronzern har jag och gillar skarpt, men blir supernyfiken på att testa allt detta godis som du skrivit om här.

 • Reply Louise 20 november 2018 at 15:08

  Jag älskar verkligen foundationen ? älskar applikatorn. Jag fattar hygiengrejen, jag tänker samma när det kommer till ex hudkrämer i burk. Men jag själv applicerar ju alltid foundation på rent ansikte så ja jag vet inte. Jag bryr mig inte för jag älskar ? många andra produkter applicerar man ju också direkt. Bronzern är sååå grym! Kommer nog aldrig vilja ha en annan bronzer ?? HAHA.

  • Reply Annica 20 november 2018 at 19:12

   För oss som inte använder produkterna med andra personer så förstår jag egentligen inte varför det inte skulle fungera, det är våra egna bakterier. Och även om det nu skulle komma bakterier i den pga dålig hygien så skulle dom aldrig hinna växa till sig innan jag haft slut på den. 🙂

 • Reply När jag packar en enkel necessär • Daretobeyou 11 mars 2019 at 07:18

  […] foundation. Den dagen denna tar slut kommer jag typ få panik. Jag har skrivit om den tidigare här. I november visste jag inte riktigt om jag gillade den eller inte, nu vet jag helt säkert vad jag […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.