Hälsa & Livet

På en solig stig.

Jag tog lite semester och for upp/ned/åt sidan eller vart de nu är till stugan. Tanken var att stanna tisdag till torsdagen veckan efter. Men redan dagen efter vi anlänt tyckte min läkare att jag skulle åka hem och besöka en läkare (hon själv kör tydligen bara videosamtal nu). Men jag tog beslutet att inte följa hennes råd denna gång. Så vi stannade till på måndag kväll och packade då ihop bilen och for hem. I tisdags tog jag mig till provmottaningen och lämnade ett gäng prover som hon ville att jag skulle göra inför nästa (telefon)möte imorgon. Sedan blev veckan som vanligt nästan. Kändes bra konstigt att vara ledig igår för att jobba 1 ½ dag till på denna vecka sedan.

Liten second hand och nyår.

Men dom dagar vi han med i stugan var otroligt sköna och välbehövliga. Med minus grader och snö fick vi äntligen känslan av lite vinter. Måste dock säga att det var skönare och varmare i stugan än här hemma även då det är varmare ute här. I eldade både i öppna spisen, vedspisen och ute i tunnan. Det blev någon promenad och faktiskt en sväng på loppis. På loppisen hittade vi världens skönaste fåtölj. Den paxade jag både framför brasan och filmen sedan. Nyårsafton spenderades faktiskt inomhus i soffan mestadels av tiden. Självklart åt vi lite gott men annars gjorde vi inget speciellt. Det var så lugnt och skönt, inga måste och krav överhuvudtaget det dygnet. Älskar att spendera nyår i stugan.

Så cool personlighet.

Ni som följer mig på instagram såg att vi var och besökte en mejerifarm, säger man så? Men i alla fall. Där hade dom de coolaste djuren, getter. Varför har jag inte varit i kontakt med dessa djur tidigare? Varje get har sin personlighet och det syntes så väl utan att man egentligen kände till dom. Måste tillbaka dit nästa gång vi far till stugan. Det fanns en hel del andra djur på farmen men dom var i sina egna hus så dom störde vi inte med vårt besök.

Självklart åkte vi inte där ifrån tomhänta (fick dock inte med mig någon get hem). Vi handlade med oss ostar, korvar och ägg från gårdsbutiken. Och släng mig i väggen vilka goda ostar! Ena kvällen körde vi ostbricka som lite kvälls snacks men dagen efter tog vi beslutet att ställa in planerar för middagen och gjorde oss en ostbricka istället.

Hoppas ni haft det trevligt under ledigheten och att 2021 startade bättre än 2020 slutade.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.