Skönhet & Mode

Oriflame – Sun Zone SPF30

Även om sommarn lyser med sin frånvaro i Stockholm just nu kanske du har turen att befinna dig på ett ställe där solen verkligen hittat fram. Alla behöver vi dock lite skydd från solens starka strålar.

Bor man i Stockholms område har man kanske inte världens bästa semesterväder nu om man älskar att sola och ligga på stranden hela dagarna. Har man däremot lyxen att kunna lämna storstaden och ta sig i väg till soligare områden är solskydd ett måste självklart.

Jag skall faktiskt erkänna redan på direkten att jag verkligen är urusel på att använda just solskydd, är absolut ingen bra förebild inom detta område. Men jag har fått prova på Oriflame Sun Zone SPF30 och då måste jag självklart se till att använda produkten. Jag har verkligen haft tur på mina lediga stunder och kunnat njuta av solen även i Stockholm. Några helger har varit riktigt fina och man har mer eller mindre legat och stekt i solen.

Bakgrundsfakta: Jag är äkta skandinav kan man säga. Ljust, tunt hår, transparant blek hy som blir otroligt lätt röd. Ändå fördelen är att jag får fräknar, utan dom skulle jag se ut som ett spöke.

Bränner mig väldigt lätt och där brukar min ”semesterfärg” sluta. Brun blir jag alldeles för sällan, typ aldrig längre. Två veckor i solen utomlands är som någon annan tittat på solen i 10min. Så när solen väl visar sig och jag lyckas få en grundfärg så är jag överlycklig och gör allt för att behålla den.

Dom delar jag alltid bränner är vanliga områden som axlar, bröstkorg och panna. Dessa tre områden fick testa på Oriflame Sun Zone SPF30. Det vart både två och tre gånger som dessa ställen fick smörjas in lite extra under dom stunder jag pressade i solen. Jag tycker faktiskt att detta solskydd fungerade bra på min hud och lät mig få bli lite extra brun istället för röd denna gång. Fördelen med denna tub är att man kan använda den både i ansikte och på kroppen, du slipper med andra ord släpa runt med flera förpackningar när du skall till stranden. Jag har inte lagt märket till att jag skulle ha fått finnar eller oren hy i ansiktet efter ha använt denna.

Oriflame Sun Zone SPF30, är lätt att använda då den kommer i tubformat. Tycker faktiskt att den går in väldigt lätt i huden och lämnar inte kvar någon kladdig hinna. Doftmässigt kanske man saknar den där sol och sommardoften, men det gör faktiskt inget att den är doftfri. På så sätt kan hela familjen använda den utan problem.

Jag fick även sambon faktiskt att använda detta skydd då han vanligtvis är sämre än mig på att skydda sig. Vi har påmint varandra under de soliga stunderna att skydda oss och verkligen försökt att utsätta oss så mycket som möjligt för att se om detta fungerade. Så vi kanske var lite för extrema med andra ord.

Nu var det några dagar sedan solen visade sin närvaro över Stockholm men jag tror faktiskt att detta skydd gjort att jag fått behålla min ”färg” längre än vanligt. Nu är det inte huvudsyftet med ett solskydd men kanske ett litet plus.

Som jag skrev ovan så är jag ingen förebild (än) när det kommer till solskydd så jag kan inte predika över hur viktigt det är att skydda sig när man vistas utomhus på sommaren. Dock har vi några andra som vet vad dom snackar om. Linda Hallberg har gjort ett bra inlägg om just detta.

Så från en oerfaren men nylärd – Använd solskydd så ofta som möjligt. Och glöm inte att strålarna tar även då det är moln på himlen. Kommer det finna vädret att återvända under augusti när jag har min semester kommer denna tub garanterat att få följa med mig till landet.

Oriflame Sun Zone SPF30 finns att köpa på Oriflame.se för 99:-

//annica

*Detta är ett pressutskick men påverkar inte min åsikt om produkten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.