På Bordet

Onyttigheter från frysen…

Till helgen som var köpte jag hem fem ingredienser som skulle låta mig tillreda en löjligt enkel dessert. Det här är en dessert som det bara inte går att misslyckas med.

Peanut icecream

Grunden är alltid detsamma men sedan kan du smaksätta glassen med precis vad du vill. Eftersom jag älskar jordnötssmör så var det en given smaksättning denna gång. För att få lite mer smak och crunch så tillsatte jag även digestive och chokladknappar.

För ca 1 ½ liter glass behöver du vispa 5 dl vispgrädde fluffigt och sedan tillsätta en burk kondenserad mjölk (sötad). Blanda i hop försiktigt. Här kan du sedan välja att göra på två sätt. 1. Blanda ner alla smaksättningar direkt i grädden. 2. Fördela smaksättningarna och grädden om vartannat i bunken. Jag har här valt alternativ 2.

Peanut icecream 1

I botten har jag krossat 1st kex och fördelat ut lite chokladknappar. På med ett lager gräddblandning, sedan krossade jag ytterligare 2 kex och klickade ut jordnötssmöret. På med ett lager gräddblanding och sedan lite chokladknappar.

Peanut icecream 2

Sedan lägger du ytterligare ett lager med gräddblandning. Fördela ut kex och jordnötssmör. Sista lagret med groddblandning och avsluta där efter med chokladknappar. Detta är min ordning som jag kände för då, det går givetvis att göra i vilken ordning eller mängd man vill. En smaksak helt enkelt.

In med burken (med lock) i frysen i minst 6 timmar. Smaka och var glad!

Peanut icecream 3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.